img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Keti Koti

Kom luisteren naar zang van Fri Yeye, voordrachten van Gilda Dannarag en demonstraties hoofddoek/angisa binden en kotodracht. Deze middag wordt georganiseerd in het kader van Keti Koti, de nationale herdenking van de afschaffing van de slavernij in Suriname. Op zondag 30 juni organiseert de stichting 'Comité 30 juni- 1 juli Almere' op het Stadhuisplein een herdenking en een kleurrijke parade met als thema 'Verbondenheid in Diversiteit'. Iedereen is welkom bij de herdenking en de parade. Meer informatie: info@ketikotialmere.nl.
Bibliotheek Stad, zaterdag 29 juni, 13.00 – 16.00 uur
img
Lees verder
img

Nieuwe abonnementen en tarieven per 1 juli

Een abonnement per maand afsluiten? Dat kan nu! Per 1 juli introduceren wij twee nieuwe abonnementen: Top (boetevrij lenen!) en Basis (de goedkopere variant). Beide abonnementen kun je ook per maand afsluiten. Handig voor als je op vakantie gaat of boeken tijdelijk nodig hebt voor je werk of studie. En wist je dat je tot en met je 17e gratis lid bent én boetevrij leent?
img
Lees verder
img

Digitale helpdesk

Probleemloos digitale formulieren invullen of informatie vinden op internet is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het digitale inloopspreekuur van de nieuwe bibliotheek helpt je verder. Bij de digitale helpdesk kun je terecht met allerhande vragen over bijvoorbeeld het inruilen van kortingsbonnen op internet, het omgaan met social media, het aanmaken van een
g-mailaccount en meer. Lees verder voor de data en de tijden.
img
Lees verder

Klik en Tik: workshop voor beginners op internet.

Niet iedereen is opgegroeid met internet. Maar ook hiervoor ben je bij de bibliotheek aan het goede adres. In vier ochtenden leer je de eerste kneepjes zoals het gebruik van de muis en het toetsenbord, zoeken op internet en e-mailen. Heb je al een e-mailadres (en wachtwoord)? Neem dit dan mee. De toegang is gratis, op vertoon van een toegangskaartje, verkrijgbaar via de website of bij de klantenservice.
Biblioheek Stad, donderdag 4, 11, 18 en 25 juli
Lees verder
img

Jeugdtheater 6+: Mister Anansi leert de wereld lachen

Mister Anansi , oftewel Wijnand Stomp, is één van de beste theatrale vertellers van Nederland. Met humor, aanstekelijke ondeugd en een tikkeltje wijsheid weet hij jong en oud te boeien. Kom luisteren en genieten van zijn vrolijke verhalen over de kleine spinnenman Anansi.
Bibliotheek Stad, zondag 30 juni, 15.00 uur
Lees verder
img

Film: The Man Who Stole Banksy

Fascinerende documentaire over de tocht van Banksy's schildering, Soldaat die papieren van ezel controleert, van Bethlehem naar gerenommeerde musea over de hele wereld. Wat is de waarde van street art en waar ligt het eigendomsrecht? Een onthutsend en overtuigend beeld van de opkomst van deze nieuwe kunstvorm.
Bibliotheek Stad, vrijdag 21, zaterdag 22, dinsdag 25 en woensdag 26 juni
Lees verder
img

Openluchtfilm 2019: save the date!

Op vrijdagavond 23 augustus kan heel Almere weer genieten van de jaarlijkse openluchtfilm, georganiseerd door de nieuwe bibliotheek en Corrosia theater, expo & film. Dit jaar toveren we de Markt in Almere Haven om tot een gezellige Italiaanse piazza. Save the date en hou de website in de gaten want vanaf 1 juli kun je stemmen op je favoriete film!
Lees verder
img

Biblyo

Ben je bekend met ‘Vlaggetjesdag’? Dat is de dag waarop de komst van de ‘Hollandse Nieuwe’, haring dus, wordt gevierd in de havens van Scheveningen. Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe wordt elk jaar, als start van het haring seizoen, geveild. Daarna is de nieuwe haring overal te koop. Eet je graag haring? Lees dan vooral even verder: we delen een aantal lekkere recepten én geven een leuke tip voor een bijzonder boek over … haring.
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden