Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 
Kom naar de start van de Keti Koti herdenkingsmaand. Herdenk mee en woon het plengoffer bij. Een terugblik van de Avond van het Spannende Boek waar de prijzen voor de beste thrillers uitgedeeld werden. En die je in de bieb kunt lenen. Als boek én e-book. Wist je trouwens dat je ook online tijdschriften kunt lezen?  Veel leesplezier!
S
 
Kom naar de start van de Keti Koti herdenkingsmaand. Een avond vol rituelen, gesprekken en een theaterperformance. Gina Avans zal het plengoffer begeleiden en Sergio Edward verwoordt Keti Koti in een spoken word. Herdenk mee! 

Bibliotheek Neude | donderdag 1 juni | 18.00 - 21.00 uur 
 
Reserveer je ticket   S
S
Leen een van deze boeken. Of kijk hier voor nog meer tips.
 
Leen   S
 
Leen   S
Leen   S
 
Leen   S
S
 

Hou jij ontzettend van lezen, maar heb je niet altijd zin om naar de bibliotheek te gaan. En wil je nooit meer boetes betalen? Dan is de online bibliotheek de oplossing. Naast e-books en luisterboeken kun je ook tijdschriften digitaal lenen en lezen. Waar en wanneer je wilt. Op je tablet, telefoon of laptop.

 
Naar de online bibliotheek   S
S
 

Tijd of niets dan tijd? Ontdek de ideale bron van inspiratie! Neem deze ochtend de tijd en laat je creativiteit de vrije loop. Probeer uit, laat je inspireren door anderen en ga altijd met tekst naar huis. Het Schrijfcafé is voor iedereen, met of zonder schrijfervaring. Kijk hier voor meer informatie.

Bibliotheek Neude | zaterdag 17 juni 
10.30 - 12.30 uur

 
Reserveer je ticket   S
S
 
Vorige week werden in Bibliotheek Neude twee belangrijke Nederlandse Thrillerprijzen uitgereikt. De NBD Biblion Gouden Strop, de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende roman, en de Hebban Thrillerprijs, de belangrijkste lezersjuryprijs voor spannende boeken.

John Kuipers won de Gouden Strop met zijn debuut: ‘Musserts schaduw’ (Uitgeverij Cargo) dat zich afspeelt in de zomer van 1940. Detective Swieninck duikt in de moord op de juridische adviseur van Anton Mussert en ontdekt een wereld vol geheimen.

Gerrit Barendrecht won de Hebban Thrillerprijs met zijn boek ‘De Ripperconnectie’ (Luitingh-Sijthoff). Een spannend verhaal dat zich afspeelt in het Amsterdam van 1889. Is Jack the Ripper uit Londen gekomen om hier te moorden? Het komt wel heel dichtbij voor journalist Ida de Morsain en inspecteur Julius Katz. Lees meer.
 
Reserveer   S
 
Leen e-book   S
Reserveer   S
 
Leen e-book   S
S
 

Draden vertellen verhalen. Borduursteken een geschiedenis. Dwars door alle culturen, talen en achtergronden borduurt Jolanda Schouten met alle Utrechters. Oude en nieuwe stadsgenoten maken samen een groot tuintapijt. Pak naald en draad op en zet ook een aantal steken op het doek. 

Bibliotheek Neude | iedere zondag van 4 juni t/m 18 juni | 13.30 - 17.00 uur

 
S
 

Marzouka's Ladies 
Een kleurrijke tentoonstelling van een groep vrouwen uit Overvecht. Kunstenaar Marloes Wijtsma heeft de groep van januari tot mei bijgestaan op een creatieve reis. 

Bibliotheek Overvecht 
t/m maandag 12 juni 

 
 
 
Daphna Kato 
Ontdek het werk van de Utrechtse illustrator Daphna Kato tijdens de Kunstroute De Wijk In! Zuilen georganiseerd door ZIMIHC theater.   

Bibliotheek Zuilen 
t/m maandag 17 juli 
 
 
 
Staatsen, 100 jaar wassen op eredivisieniveau 
Tentoonstelling over 100 jaar wassen, centrifugeren, drogen, mangelen, strijken en vouwen. Samengesteld door de Historische Kring Tolsteeg-Hoograven. 

Bibliotheek Hoograven 
zaterdag 3 juni t/m zaterdag 1 juli 
 
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open