Kibbelkeizer

8 months ago


Text only:

Kom dwalen tussen schrijvers en verhalen
Kom dwalen tussen schrijvers en verhalen
Bekijk de e-mail in je browser
Dansen om het drama


Eind jaren veertig, begin jaren vijftig woonde Lucebert in bij collega-dichter Bert Schierbeek. Met diens vrouw kreeg hij een affaire, eerst in het geheim, daarna publiekelijk. Philip Huff leest de brieven die de bij tijd en wijle romantische ziel Lucebert aan haar schreef.


Lees het artikel


Vrijwilligers gezocht


Tijdens de Eerste Wereldoorlog schreef Henri van Booven in zijn dagboek over de verschrikkingen aan het front en over de invloed die de oorlog op zijn persoonlijk leven had. Momenteel maakt het Literatuurmuseum deze dagboeken via crowdsourcing toegankelijk. Help mee en krijg een bijzonder inkijkje in een schrijversleven.


Lees meer


Kibbelkeizer


Toen Simon Vinkenoog in juni 1954 aan Lucebert vroeg of hij zich kon vinden in een herdruk van de succesvolle bloemlezing Atonaal, wond de Keizer der Vijftigers er geen doekjes om. Yannick Dangre leest zijn brief: ‘Om kort te gaan, Simon, ik wil geen Atonaal meer'.


Lees het artikel


Rondleidingen in de Boekenweek

Het Literatuurmuseum biedt op 13 en 18 maart bijzondere rondleidingen aan die net als de Boekenweek helemaal in het teken van natuur staan. Directeur Aad Meinderts laat je aan de hand van persoonlijke anekdotes kennismaken met het museum.


Lees meer


Lees meer artikelen en verhalen op
literatuurmuseum.nl


Copyright © 2018 Literatuurmuseum*, All rights reserved.
Pas je instellingen aan of schrijf je uit van deze lijst 
 

Letterkundigmuseum.nl

Categories: Training | Studies | Education Art weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018