img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Kids Cultuur Proeverij

Willen jouw kinderen graag op muziek-, dans- of tekenles? Maak op 29 juni kennis met het cultuuraanbod voor kinderen in Almere. Je ontmoet die dag cultuurclubs, er zijn demo's en je kunt zelf dingen proberen. Want elk kind verdient het om mee te doen!
Stad, zaterdag 29 juni
12.00-15.00 uur
Gratis
img
Lees verder
img

Almere Speelt

Kom 29 juni naar het Almeerderstrand voor het nieuwe, gratis strandfestival Almere Speelt. Toneel, muziek, kunst, dans, er speelt van alles op het strand. De Nieuwe Bibliotheek is er ook bij met twee bijzondere artiesten: spoken word artiest Brenno Mulder en taalkunstenaar Nikita Moleveld.
Almeerderstrand, zaterdag 29 juni
11.00-23.00 uur
Gratis
img
Lees verder
img

Vaderdagtip: geef een bieblidmaatschap cadeau!

Komende zondag 16 juni is het Vaderdag. Zoek je nog een origineel cadeau? Geef een bieblidmaatschap cadeau. Naast boeken en tijdschriften lenen, biedt het lidmaatschap korting op activiteiten, gratis online cursussen en meer. In de bibliotheek maken we er mooi cadeau van. Er is al een lidmaatschap vanaf € 18,- per jaar.
img
Lees verder

Vacature bibliotheekmedewerker 1e lijn

Ben jij enthousiast, ondernemend en klantgericht? Maak je graag contact met mensen en help jij onze klanten op weg? Vind je het geen probleem om 's avonds of in het weekend te werken? We zoeken een bibliotheekmedewerker voor 18 tot 24 uur per week voor met name de weekenden. We kijken uit naar jouw reactie!
Lees verder
img

Thriller Weken boekentip van Annelies

De Thriller Weken 2024 zijn bijna voorbij. Zoek je nog een goede thriller, een keer iets anders dan de grote schrijvers? Bibliotheekmedewerker Annelies heeft nog een goede tip voor je: Een meesterstuk van Peter Römer.
Lees verder
img

Almeerse wint finale Pabo Voorleeswedstrijd

Kimberley Dargel uit Flevoland heeft op woensdag 5 juni in Theater Kikker in Utrecht de dertiende landelijke finale van De Pabo Voorleeswedstrijd gewonnen. Kimberley Dargel van Windesheim Almere mag zich de Nationale Pabo Voorleeskampioen van 2024 noemen.
Lees verder
img

Nominaties Beste Boek voor Jongeren bekend

De tien boeken die tijdens de Boekenweek van Jongeren (13-23 september) kans maken op de titel Beste Boek voor Jongeren zijn bekend. De vakjury koos deze shortlist uit 150 inzendingen. De jongerenjury van lezers tussen de 15 en 18 jaar beslist welke titels winnen.
Lees verder
img

Film: Treasure

De Amerikaanse muziekjournalist Ruth neemt haar vader Edek, een overlever van de Holocaust, mee op een vader-dochter-roadtrip naar zijn geboorteland Polen. Waar Ruth inzicht hoopt te krijgen in het verleden van hun familie, heeft de charmante levensgenieter Edek zijn eigen plannen.
Stad, 14, 15, 16, 18, 21, 25 & 26 juni
Vanaf € 5,75
Lees verder
img

Wist je dat…

… je als lid gratis gebruik kunt maken van Junior Einstein? Vanuit huis kunnen kinderen online oefenen met de tafels, aardrijkskunde, topo en spelling. Er zitten zelfs opdrachten voor kleuters bij!
Lees verder
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden