Het laatste nieuws vanuit de StomaverenigingBekijk de webversie
 
Stomavereniging
 
Nieuwsbrief ● november 2023
Kies je zorgverzekering met zorg
Premies, restitutiepolissen en vergoedingen. Het is weer tijd om na te denken over je zorgverzekering. Welke veranderingen in je zorgverzekering hebben voor jou als stoma- of pouchdrager gevolgen? Hoe hoog is de verwachte zorgpremie komend jaar en hoeveel bedraagt het verplichte eigen risico? 

Tot 31 december kun je nog overstappen. Heb jij al een keuze gemaakt of ben je er nog niet helemaal uit? We zetten een aantal belangrijke punten voor je op een rijtje. Zo kies jij jouw zorgverzekering met zorg. 
Lees verder
Goed nieuws op #Wereldtoiletdag
Nederland is weer een tikkeltje toiletvriendelijker! Jaarlijks onderzoekt de ToiletAlliantie in samenwerking met HogeNood de toiletvriendelijkheid van de gemeenten in ons land. Dit doen zij elk jaar rondom Wereldtoiletdag om aandacht te vragen voor het tekort aan openbare toiletten. Helaas zijn er nog te veel gemeenten zonder of met weinig openbare toiletten. Het werk zit er dus nog niet op! 
Hoe toiletvriendelijk is jouw gemeente?
Ga mee op StomaJONG-weekend
Hoera, we hebben geweldig nieuws: van vrijdag 19 t/m zondag 21 april 2024 organiseert de Stomavereniging samen met OutwardBound weer een StomaJONG-weekend. Dit actieve en beregezellige weekend is voor stoma- en pouchdragers tussen de 18 en 45 jaar die wel een boost aan veerkracht en zelfvertrouwen gebruiken nu zij een stoma of pouch hebben. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers, dus meld je snel aan! Dan ben je zeker van een plek.
Yes, ik ga mee!
Advertentie
AD Coloplast
"Maak je niet te druk en praat erover"
De komende weken delen we de verhalen van Corry, Michelangela, Willem en Alex en zijn vrouw Jessica met je. Voor de camera van de Stomavereniging vertelden zij hun verhaal. Wat hielp hen bij de acceptatie van hun stoma? Welke dingen moesten ze opgeven? En wat viel er eigenlijk heel erg mee? Bij wie vonden ze de meeste steun? En welke tip geven ze nieuwe stoma- of pouchdragers mee? Als Stomavereniging zijn we er voor jou. Door ervaringen te delen en tips en verhalen uit te wisselen, staan we sterker.
Advertentie
AD convatec
Een stoma of pouch, en nu?!
Heb je net een stoma of pouch, dan komt er veel op je af. Heb je vragen over het leven met een stoma of pouch die je niet goed durft te stellen? Kom dan naar onze training 'Een stoma of pouch, en nu?!' in het voorjaar van 2024! De training is voor mensen die tot 2 jaar geleden een stoma hebben gekregen. In een groep van maximaal acht deelnemers praat je over allerlei zaken waar je in het dagelijks leven mee te maken krijgt.
Interesse en wil je je aanmelden?
Een kalender vol prachtige modellen en verhalen
Heb jij alle verhalen uit Onbegrensd al gelezen? We hebben geweldig nieuws: je kunt Onbegrensd namelijk ook aan je muur bewonderen! We hebben namelijk een Onbegrensd-kalender gemaakt met alle mooie foto's en verhalen van de campagne. Zo word je elke maand verrast met een inspirerende foto en verhaal. Leuk om cadeau te doen aan een ander in de decembermaand!
Ik wil 'm ook!
Advertentie
AD Hollister
Donateurs bedankt!
Door het jaar heen ontvingen we diverse donaties. Donateurs bedankt! Met deze bijdrages maken wij campagnes als ‘Onbegrensd’ en activiteiten als het StomaJONG-weekend mogelijk. Doneren kan op verschillende manieren. Dit kan eenmalig, maandelijks of jaarlijks. We zijn blij met elke schenking. Wil jij de Stomavereniging steunen? Doneer dan via onderstaande knop. Onze dank is groot!
Ik steun de Stomavereniging
Advertentie
AD Allwecare
 
Stomavereniging
 
Facebookgroepen
Stomavereniging

Mercatorlaan 1200 

3528 BL Utrecht

Postbus 30510
3503 AH Utrecht
Deel je ervaring
Contact
030 634 39 10
info@stomavereniging.nl
www.stomavereniging.nl