humanityhouse_logo.gif
update-top.gif
update-bottom.gif

Afgelopen week gebruikten we onze stem als Humanity House en spraken we ons, tussen alle zwarte schermen, uit tegen racisme. Dat lijkt logisch om te doen als organisatie die streeft naar verbinding. Maar het is ook makkelijk gedaan en roept de vraag op wat er nu echt gaat veranderen. Want de angst voor de ander speelt in allerlei kwesties een rol. Of het nu gaat om het opnemen van 500 alleenstaande kinderen uit vluchtelingenkampen of ethnische profilering door de Belastingdienst. Onlangs had ik daarover een gesprek met criticasters die aangaven dat wij als Humanity House veel kritischer moeten zijn op onze taal en het perspectief dat wij hanteren. Het was een moeilijk gesprek en het duurde een tijd voordat er een dialoog ontstond. Maar dit moeten wij veel meer gaan opzoeken; want voordat je het weet ben je het allemaal roerend met elkaar eens dat ‘dit toch niet meer mag’.

Namens het gehele team van Humanity House,

Hanneke Propitius
Directeur Humanity House

Afbeelding
 

Steun Humanity House!

Petitie - Humanity House dreigt tussen wal en schip te raken in de Haagse plannen voor Kunst & Cultuur. Steun ons door deze petitie te tekenen!

Lees meer ...
Afbeelding
 

'Dit is onverteerbaar'

Blog - Bestuurslid Igor Ivakic legt uit waarom het voortbestaan van Humanity House zo belangrijk is. Zoals hij zelf zegt: Kies voor Humanity!

Lees meer ...
Afbeelding
 

Save the date!

Film - In de week van 6 tot en 12 juli is het weer tijd om te genieten van films in de buitenlucht. Dit jaar in een iets andere setting, maar wel in samenwerking met PIP en NEST. Houd onze kanalen en website in de gaten voor meer informatie.

Afbeelding
za 20.06 14.00 uur

Onthulling tentoonstelling Makerslab

Opening - Onthulling tentoonstelling Makerslab in de etalage van Humanity House. Drie Haagse streetartists vertalen de levensverhalen van twee Haagse studenten met een vluchtachtergrond, naar hun kunstvorm.

Lees meer ...
Afbeelding
 

The Refugee Millennial

Terugkijken - In de laatste editie van The Refugee Millennial deelden vijf 'refugee millennials' wat vrijheid voor hen betekent. Bekijk hier de video's van onder andere Atta de Tolk, Sahar Shirzad en MS.ABA. 30 juni is er een nieuwe (online) editie van The Refuguee Millennial: Religie Limbo.

Lees meer ...

Humanity House

Prinsegracht 8

2512 GA Den Haag

070-3100050

info@humanityhouse.org