Beste ,

Morgen demonstreren duizenden mensen tijdens de klimaatmars in Amsterdam. Zij voelen de urgentie van de klimaatcrisis en roepen ons terecht op verantwoordelijkheid te nemen voor een leefbare planeet.

Ik ben ervan overtuigd dat wij daar samen toe in staat zijn. Als we kiezen voor solidariteit.

Solidariteit tussen generaties door klimaatbeleid te voeren dat jong en oud verenigt. Solidariteit tussen rijk en arm door klimaatbeleid te voeren waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november staan we voor een belangrijke keuze. Laten we ons in slaap sussen door rechtse partijen die zeggen: ‘nu even niet’? Die alles willen conserveren, behalve het klimaat en onze leefomgeving?

Of kiezen we voor solidariteit? Voor een alliantie tussen jong en oud. Tussen rijk en arm. Voor een alliantie die het mogelijk maakt onze inzet te versnellen en klimaatbeleid te voeren dat eerlijk is. Zodat iedereen de voordelen gaat voelen van een lagere energierekening, een gezonde natuur, en een schoner milieu.

Ik kies voor dat laatste. 

Vandaag plaatsen we die boodschap ook in een grote advertentie van GroenLinks-PvdA in de Volkskrant, Trouw, en Het Parool:

De komende dagen zetten we alles op alles om de kiezers in Nederland te overtuigen op onze gezamenlijke lijst te stemmen. Met zoveel mogelijk krantenadvertenties, tv-spots, online advertenties, posters op stations en langs de weg zorgen we ervoor overal zichtbaar te zijn. Ik hoop op je steun hiervoor.

Ja, ik help mee!

Bedankt voor je inzet.

Groeten, 

Frans Timmermans
Lijsttrekker GroenLinks-PvdA

Schrijf je uit voor deze nieuwsbrief.