In beeld: vogels van de Lage Landen | Let op de tijgers van het zandpad
VELUWS LANDGOED

VELUWS LANDGOED

Nieuwe Roots-wandeling: grensnatuur op Landgoed Tongeren bij Epe.
Roots
De 10 mooiste beelden
VOGELS VAN DE LAGE LANDEN

Het thema van de Foto van de Maand-wedstrijd (april/mei) was Vogels van de Lage Landen. Er kwamen honderden prachtige beelden binnen. Volgens de redactie van Roots zijn dit de 10 allermooiste...
Foto: Peter van Wieringen

Roots
Verbazingwekkende natuur
10 AFSCHRIKWEKKENDE VISSEN

Ruim 70% van de wereld bestaat uit water. Reken maar dat in al die meren, rivieren en zeeën vissen zwemmen die je liever niet tegenkomt tijdens een zwempartijtje. Ze staan in willekeurige volgorde, het is maar net wat je eng vindt. De vis op plek 1 staat daar echter niet voor niets...
Foto: iStock

Roots
5 fijne natuurboeken
ZOMERLEZEN

De zomer is niet alleen het perfecte moment om de natuur te ontdekken, ook heb je tijd om lekker te lezen. Roots selecteert 5 natuurboeken die de moeite waard zijn: van dwalen door de botanische tuin tot de Turkse tortel, en van hemelverschijnselen tot wijze natuurlessen.
Foto: Pixabay

Roots
Verrassend natuurweetje
(G)EENDAGSVLIEG

Maakt één zwaluw zomer? Leggen spinnen eitjes onder je huid? En kunnen vleermuizen verstrikt raken in je haar? Roots ontrafelt regelmatig een broodjeaapverhaal. Deze keer: leeft een eendagsvlieg werkelijk maar één dag?
Foto: Wikipedia

Roots-lezersreizen
VOGELS KIJKEN OP VLIELAND

Wegens succes geprolongeerd: de Roots-vogelweekenden op waddeneiland Vlieland. In het najaar ‘vallen’ de vele trekvogels uit Scandinavië hier figuurlijk uit de lucht en zijn vaak goed te benaderen. Maak het zelf mee tijdens een speciale vogelmidweek of -weekend. Data: 21 t/m 24 september & 2 t/m 4 oktober.

Roots
Roots
Voor natuurfotografen
DE KUNST VAN HET KLEINE

Net verschenen: het nieuwe Roots-boek Macrofotografie, de kunst van close-ups. In het boek neemt de gerenommeerde natuurfotograaf Edwin Giesbers je mee in de wereld van het kleine. Hij bespreekt de basistechnieken, maar neemt ook meer specialistische apparatuur onder de loep. Tevens zoomt hij in op de benadering van tal van verschillende planten en dieren en hoe ze te fotograferen.

Roots
Zandloopkevers
TIJGERS VAN HET ZANDPAD

In Nederland leeft slechts een handjevol soorten van de fraaie zandloopkever. Een daarvan is extreem zeldzaam: de Duitse zandloopkever. Natuurfotograaf Edwin Giesbers bracht deze knappe verschijningen in beeld.
Foto: Edwin Giesbers

Roots
NIEUW! MÁXIMA

Maar liefst 180 pagina’s over alles wat je wil weten over Máxima. Van haar kledingkast tot haar diademen, en van haar dagelijks leven tot de do’s and dont’s als je haar ontmoet. Kijk je ogen uit bij de vele prachtige foto's. Vanaf 28 juli in de winkel maar nu al online verkrijgbaar voor maar € 8,50 + gratis verzending. Ook leuk als cadeau!

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2020 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer