Kom naar de bieb voor de spannendste griezelmonsterverhalen, toffe strips, leuke verhalen van Kikker, yoga op Moederdag en nog veel meer. 

S

Bieb Leidsche Rijn Centrum wordt overgenomen door Monsters... Luister zaterdag 13 mei naar de spannendste griezelmonsterverhalen en knutsel je eigen paarsogige, groene monster-boekenverslinder. Kom maar op. Als je durft...
 
zaterdag 13 mei | 11.00 - 15.00 uur
Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum 

gratis, je kan gewoon binnenlopen!  

Dresscode: je monsterpak 

 
S
Boek & Yoga (4-7 jaar) 

Klaar voor een relaxte Moederdagochtend? Kom je dan uitstrekken als een lenige kat. Dans als een vrolijk aapje of beweeg krachtig en stoer als een leeuw. Met de hulp van kinderyogajuf Anna Klinkspoor en een prachtig prentenboek worden jullie samen sterker, flexibeler én lekker rustig. 

zondag 14 mei | 10.15 - 11.15 uur | Bibliotheek Neude  

 
Reserveer je ticket   S
S
 

Luister naar het grappige verhaal van Will Mabbit en ga daarna zelf aan de slag! Welke wormen maak jij?  

zondag 14 mei | 10.30 - 11.30 en 12.00 - 13.00 uur | Bibliotheek Neude 

 
Reserveer je ticket   S
S

Een gratis mini-stripfestival boordevol strips. Dat is de Utrechte StripmakersmarktMet toffe workshops, zoals de workshop Utrechtse draken uit de Inktpot door striptekenaar Joshua Peeters (vanaf 6 jaar). Duik in de wereld van de strips en laat je verrassen!

zaterdag 21 mei | 12.00 - 17.00 uur | Bibliotheek Neude

 
Lees meer   S
S
Kikker Voorleesfeest: 100 jaar Max Velthuis (2+ jaar)
 

Ken jij Kikker en zijn vriendjes al? Haas weet heel veel en Varkentje bakt altijd de lekkerste taarten. Rat heeft overal een oplossing voor en Beer mag bij Kikker wonen. En Eend? Die wil het liefst altijd in de buurt van Kikker zijn. Max Velthuijs is de bedenken van Kikker en zijn vriendjes. Hij werd honderd jaar geleden geboren. En dat vieren we. In de Grote hal van bieb Neude is er een speciale Kikkerhoek ingericht waar je kunt spelen, kleuren, lezen en om 10.00 en 15.00 uur wordt er voorgelezen uit de leukste boeken van Kikker.

maandag 22 mei t/m woensdag 24 mei | Bibliotheek Neude  
 
Op woensdag 24 mei wordt er ook in 9 wijkbibliotheken voorgelezen uit Kikker. Na afloop kun je een leuke Kikker-knutselplaat mee naar huis nemen. En de leukste boeken lenen natuurlijk. 

 
Bekijk hier alle vaste voorleesmomenten    S
Leen   S
 
Leen   S
Leen   S
 
Leen   S
S
 

Afgelopen tijd kon je boeken lezen voor de Kinderjury. Voor elk gelezen boek kreeg je een sticker. Met een volle stickerkaart maakte je kans op een boekenpakket. Rafael (9 jaar) en Sarah (bijna 11 jaar) zijn de gelukkige winnaars. 

Tip: van woensdag 10 t/m woensdag 17 mei kun je stemmen op de Top 3. Dat kan hier

 
S
Word jij ook vriend van de bieb?   S
S
Website
Collectie 0-6 jr.
Collectie 6-9 jr.
Collectie 9-12 jr.
Contact
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open