Bekijk de online versie
 
 
de Bibliotheek Eemland  

 
 
Mijn menu   |   Catalogus   |   Agenda   |   Openingstijden
 
 
Logo Kinderboekenfestival
 
Feest mee tijdens de Kinderboekenweek
Voorlezen, spelletjes, voorstellingen en een écht festival
 
Tijdens de Kinderboekenweek heeft de Bibliotheek Eemland weer heel wat mooie activiteiten op het programma staan! Feest zondag 13 oktober mee tijdens het Kinderboekenfestival in de Bibliotheek het Eemhuis, lach dinsdag 8 oktober mee tijdens piratenvoorstelling De piraten van kamer 16 in de Bibliotheek Hoogland, kom luisteren bij een voorleesfeestje en speel mee tijdens het spelletjescircuit!
 
  Bekijk alle activiteiten    
 
 
 
Reprise theatercollege Govert Schilling - Buitenaards
 
 
 
Sterrenkundige komt terug met spectaculair theatercollege!
Vorig jaar zat de Bibliotheek het Eemhuis twee keer volledig vol vanwege het uitverkochte theatercollege Buitenaards! Daarom komt wetenschapsjournalist en sterrenkundige Govert Schilling 27 oktober gewoon nog een keer voor een reprise. Er is een voorstelling om 15.30 uur, een om 18.30 uur en een voorstelling om 21.00 uur.
  Tickets    
 
 
 
 
Doorpraten over boeken
 
Doorpraten over boeken
 
Altijd al bij een leeskring gewild? Binnenkort zijn er op verschillende vestigingen informatiebijeenkomsten om kennis te komen maken.
 
  Alle bijeenkomsten    
 
Lezing over natuur in de Bibliotheek Woudenberg
 
Lezing over natuur in de Bibliotheek Woudenberg
 
Frank Berendse, hoogleraar natuurbeheer en plantenecologie, vertelt 7 oktober hoe sterk natuur en landschap verbonden zijn met de manier waarop ons voedsel wordt geproduceerd.
 
  Meer informatie    
 
 
 
Taalheld Walter Schaap
 
Walter Schaap Taalheld Utrecht
Vrijwilliger DigiTaalhuis Bunschoten uitgeroepen tot Taalheld
 
Donderdag 19 september werd tijdens het taalcafé in de Bibliotheek Bunschoten, Walter Schaap verrast door Stichting Lezen & Schrijven met het nieuws dat hij ‘Taalheld in de categorie Taalbegeleider’ was geworden van de provincie Utrecht. We zijn enorm trots op onze vrijwilliger voor het DigiTaalhuis Bunschoten!
Ander nieuws uit de DigiTaalhuizen: Digitaalhuis Baarn start woensdag 2 oktober met het wekelijkse spreekuur. Van 19.00 tot 20.00 uur kunnen inwoners van Baarn hier terecht voor gratis advies. En voor DigiTaalhuis Woudenberg zijn we op zoek naar een Taalcoach (vrijwilliger).
 
 
Kortingsactie theatervoorstelling Pijnstillers
 
Kortingsactie theatervoorstelling Pijnstillers
 
Wie heeft de boeken van Carry Slee niet gelezen? Goed nieuws, na ‘Afblijven’ en ‘Spijt’ komt nu ‘Pijnstillers’ als musical in de theaters. De voorstelling is op zondag 13 oktober in Flint. Via de website kan u met de code: ‘bibliotheek’ €5, - korting krijgen op uw kaartje(s).
 
  Meer informatie    
 
Blog Lies Pannevis:
 
Blog Lies Pannevis: "Iedere Kinderboekenweek is weer één groot feest"
 
Voor Kinderboekenschrijvers en jeugdbibliothecarissen is het nu de allerdrukste tijd van het jaar: de Kinderboekenweek staat weer voor de deur! Hoe houden medewerkers in de Bibliotheek Eemland alle ballen in de lucht? Hierover schreef Lies Pannevis, specialist Jeugd, een blog.
 
  Verder lezen    
 
 
 
Verder in de Bibliotheek
 
okt
04
 
Livestream TEDx Veghel: verandering-change in de Bibliotheek het Eemhuis
Kennis verwart, verbaast, verwondert, voedt – verandert máár, uiteindelijk hopen we op verbroedering, neen, verbinding is een beter woord. Kruisbestuiving. Luister en kijk deze dag via een livestream naar inspirerende sprekers bij TEDx Veghel.
Lees verder
okt
16
 
Tegenlicht Meet Up: Overleven in de Chaos in de Bibliotheek het Eemhuis
Drie voor- of tegenstanders schetsen in tien minuten hun visie op het onderwerp van een Tegenlicht aflevering. De avond wordt afgesloten met een vraag aan het publiek dat de kans krijgt om hierover in gesprek te gaan.
Lees verder
okt
17
 
Lezing: The zero waste project in de Bibliotheek Leusden
Donderdag 17 oktober hoort u het tijdens de lezing The zero waste project in de Bibliotheek Leusden. Tijdens de presentatie vertelt Jessie Kroon, bekend van het boek en de blog 'Het zero waste project', alles over de zero waste lifestyle. 
Lees verder
okt
23
 
Cultureel Kidsfestival ‘Wonen in Spakenburg, de Verleden Tijd’ in de Bibliotheek Bunschoten
Woensdagmiddag 23 oktober, in de herfstvakantie, organiseert het Cultuur Platform samen met Museum Spakenburg, de Bibliotheek Bunschoten en Atelier IN’T 100 een interactieve culturele dag voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar. Kinderen ontdekken alles over het thema ‘Wonen & spelen in Spakenburg – vroeger & nu’.
Lees verder
 
Wat vind je van deze e-mail?
 
 
 
 
  Fb   Tw   Insta  
 
 
de Bibliotheek Eemland
Eemplein 71 | 3812 EA Amersfoort | +31 (0)334631914 | info@bibliotheekeemland.nl
 
 
Profiel wijzigen  |  Afmelden
 
open