img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Kinderboekenweek: Nepwonden maken (6+)

De professionele grimeuse Desiree leert je alles over hoe je blauwe ogen, snijwonden en andere griezel make-up maakt. Kom naar deze workshop, we hebben zelfs film-bloed!
Buiten: 7 oktober van 15.00 tot 16.30 uur
Stad - de etalage: 11 oktober van 15.00 tot 16.30 uur
img
Lees verder
img

Kinderboekenweek: Griezelen met LEGO storystarter (6+)

Daar zit je dan, opgesloten in een museum. Maar hoe kom je daar? Hoe kom je er weer weg? En wat is dat voor eng geluid??? Hoe dit allemaal afloopt verzin en bouw je zelf in deze LEGO workshop van 21ToolKit.
Haven: 7 oktober van 15.00 tot 16.00 uur
Stad - het nieuwe lokaal: 14 oktober van 15.00 tot 16.30 uur
Buiten: 21 oktober van 15.00 tot 16.30 uur - 25 oktober van 15.00 tot 16.30 uur
Poort: 25 oktober van 15.00 uur tot 16.30 uur
img
Lees verder
img

Kinderboekenweek: Max en de Maxmonsters (5-8 jaar)

Wie wil er nu niet eens naar hartenlust zijn vreselijkste gebrul uitstoten of met haar vreselijke tanden knarsen? En wie wil niet eens Max zijn, en de Maximonsters temmen door uit volle borst "Koppen dicht!" te roepen?
Het kan allemaal in deze bodypercussie workshop van Fredrike. Daarnaast maak je ook kennis met wel een heel bijzonder muziekinstrument; de marimba.
Stad: 11 oktober van 15.00 tot 16.00 uur.
img
Lees verder

Film: The Only Living Boy in New York

De net afgestudeerde talentvolle Thomas leidt een comfortabel, maar saai en burgerlijk leven in New York. Alles verandert echter wanneer hij ontdekt dat zijn vader een affaire heeft met de bloedmooie Johanna. Een troostend verhaal vol culturele verwijzingen, sprankelende dialogen en psychologisch inzicht.
Stad - het nieuwe filmhuis: 7 oktober 13.00 tot 14.30 uur - 10 oktober van 19.30 tot 21.00 uur - 11 oktober van 11.00 tot 12.30 uur.
Lees verder
img

Biblyo Top 3

Een nieuwe week, een nieuwe Top 3 van Biblyo. Het is eventjes geleden dat er een top 3 is gedeeld, maar we zijn terug! Wil jij meeschrijven op Biblyo? Dat kan! Stuur een mailtje naar dit e-mailadres. Voor meer informatie bel of mail gerust. 1. Spectaculaire gratis buitenvoorstelling door Theater Gajes in Almere Centrum van Liesbeth Hollander -> buitenvoorstelling Theater Gajes 2. Mijn eerste 24 uur met Replika.ai: mijn persoonlijke Artificiële Intelligentie van Adham Laamraoui ->Replika AI 3. Robert Langdon: wat de professor tot nu toe allemaal meemaakte van Chantal de Reijke -> Robert Langdon
Lees verder
img

Bookarang! Altijd een leestip

Weet je niet wat je wilt lezen? Gebruik dan onze nieuwe Book Discover zuil van Bookarang! Via het scherm op de zuil zul je een paar korte vragen moeten beantwoorden met als resultaat een leestip. Je kiest drie keer uit verschillende 'moods'.
Een aantal voorbeelden van moods:
Bijzonder en Bizar
Denken en Dromen
Diep en Donker
Het Ware Leven
Ruig en Rauw
Kom jij je volgende leestip bij ons scoren? De zuil is te vinden in bibliotheek Stad op de etalage.
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden