de Bibliotheek Eemland
 
 
 
 
Kinderboekenweek   |   Heel Nederland Leest   |   Mijn menu
 
Groots Kinderboekenfestival in het Eemhuis
 
Zondag 15 oktober, tijdens de Kinderboekenweek, is het weer zo ver, want dan komt het Kinderboekenfestival voor de 10de keer naar het Eemhuis. Er zijn weer allemaal leuke activiteiten: voorstellingen, optredens, speurtochten en nog veel meer, zoals:

Voorstelling Mijn huis is jouw huis 4-8 jaar
De moeder van Pats woonde in haar eentje in een huisje bij de brug. Het was klein, maar groot genoeg. Toen werd ze verliefd op een man die van alles twee had. Twee oren en twee kinderen. ‘Mijn huis is jouw huis,’ zei de moeder van Pats. Niet lang daarna werd Pats zelf geboren. En daar bleef het niet bij; steeds meer bewoners betrekken een kamertje in het huisje bij de brug.

Voorstelling Spinder 8-12 jaar
Hidde vertelt in zijn dagboek dat hij in de geheime kelder van het huis een insectenlaboratorium heeft. Nu eist zijn broer Jeppe de kelder op. Een ware broederoorlog ontspint zich. 

Ben jij tussen de 4 en 12 jaar? Kom dan ook!
 
Tickets en meer informatie   S
Jet van Vuuren - Gratis lezing 'Nieuw Bloed'
 
Fan van Jet van Vuuren? Dan hebben we goed nieuws! De succesvolle thrillerschrijfster woont sinds kort in Amersfoort en geeft een gratis lezing in de Bibliotheek Vathorst! Jet vertelt over haar werk, nieuwste boek ‘Nieuw bloed’ en ze hoopt veel lezers uit de buurt te ontmoeten! Toegang is ook nog eens helemaal gratis! Reserveer snel jouw plekje!
 
Aanmelden   S
Heel Nederland Leest - 1 t/m 30 november
 
In november leest heel Nederland één boek. Dit jaar lezen we Sonny Boy van Annejet van der Zijl. In november ligt het boek voor je klaar bij de bieb! Je krijgt dit boek gratis bij deelname aan de activiteiten of je kunt het boek ophalen bij de Bibliotheek. Ook dit jaar hebben we weer een mooi programma tijdens Heel Nederland Leest. Een greep uit de activiteiten:
 
Bekijk ons programma   S
 
Medialab Workshop: Natuurdocumentaire maken
Maak in één dag een echte natuurdocumentaire over het dierenleven in de stad! Ga met ons op pad, neem de camera in je hand en laat je onder begeleiding van een professionele documentairemaker verwonderen door de natuur van Amersfoort. Vrijdag 20 oktober in Park Schothorst voor kinderen van 8-12 jaar.
 
Tickets   S
 
Online zaken regelen rondom wonen?
 

Inschrijven voor een woning, een verhuizing doorgeven, huurtoeslag aanvragen; als het gaat om wonen zijn er veel zaken die je online moet regelen. Niet iedereen vindt dit even makkelijk. De medewerkers van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de Bibliotheek kunnen hierbij helpen. Ze kijken mee en helpen bij het uitzoeken wat je moet doen en wat je hiervoor nodig hebt.


Checken energielabel huurwoning
Ook huurders kunnen nu het energielabel van hun huurwoning inzien. Het energielabel voor woningen laat zien hoe zuinig een huis is en wat je kunt doen om het energiezuiniger te maken.Het energielabel is online te vinden door in te loggen op MijnOverheid. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Vind je dit lastig? Ook hierbij kunnen de medewerkers van het IDO helpen tijdens het spreekuur. De hulp is gratis en een afspraak maken is niet nodig.

 
Meer informatie en spreekuren   S
Leesclubs - Samen lezen
 
Lezen doe je alleen, maar praten over boeken doe je samen! Wil jij andere leesliefhebbers ontmoeten en samen boeken bespreken op een eigen moment en plek? Overweeg dan eens een leesclub! Een leesclub is een kleine groep mensen die hetzelfde boek leest en hierover met elkaar in gesprek gaat. Sluit je ook aan!
 
Bekijk meer   S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open