Nieuwsbrief oktober 2018   Read this newsletter in your browser.
Nieuwsbrief
oktober 2018
Kom naar de Kinderboekenweek!
Tijdens de Kinderboekenweek, die van 3 tot en met 14 oktober duurt, valt er heel wat te beleven in de Bibliotheek Eemland! Maak kennis met schrijver Geert-Jan Roebers (10 oktober), feest mee tijdens het Kinderboekenfestival (14 oktober) of kom naar een van de Voorleesfeestjes!
 
Oktober = Maand van de Geschiedenis
Oktober staat met veel activiteiten in het teken van de Maand van de Geschiedenis!
 
Cultureel kinderfestival in Bunschoten
Ga 24 oktober op pad door het heden en verleden. Hoor over de visserij, maak een eigen sleutelhanger van touw, doe mee aan een speurtocht of speel mee tijdens het interactieve spel ‘Maritiem Minecraft’!

Dit kinderfestival is ontstaan uit samenwerking met het Cultuur Platform, Museum Spakenburg en WSV Spakenburg.
 
Duurzaam Doen in Leusden!
We hebben als Westerse consument veel meer impact op het milieu dan we denken. Mark Kauw, die mee heeft gewerkt aan het boek ‘De verborgen impact’, vertelt 10 oktober tijdens de gelijknamige lezing hoe het zit en hoe u uw impact kunt beperken.

Daarnaast is er 16 oktober een lezing over Tiny Houses. Hoe is het om in een tiny house te wonen? Waarom zou je dat doen? En waar moet je eigenlijk beginnen als je zelf een tiny house wilt? Ervaringsdeskundige Marjolein Jonker weet op al deze vragen antwoord.
 
Gratis cursus van de Maand
Veranderen vraagt veel van ons. Vaak schrikken we terug en denken we alleen aan alles wat we kunnen verliezen. En dat is zonde. Dit webinar nodigt u uit om zelf stappen te zetten, zodat veranderen aangenaam wordt. Veranderen is een vaardigheid die je kunt trainen. En doorzetten loont!
 
Blijf op de hoogt van de nieuwste boeken
Leest u graag thrillers of ligt uw interesse bij reizen? Wilt u weten welk nieuwe kinderboeken er in de bibliotheek te krijgen zijn? Met de aanwinstenlijst blijft u op de hoogte van de nieuwste boeken. Abonneer u op het genre of de categorie van uw interesse en ontvang elke maand een mail met nieuwe titels in de collectie. U kunt u abonneren op de aanwinstenmail via Mijn menu:
  1. Log in op Mijn menu en kies voor Aanwinstenmail in het menu.
  2. Meld u aan voor een genre of categorie door op de groene knop te klikken.
  3. Uw mailadres wordt meegenomen bij de eerstvolgende verzending van de aanwinstenmail.
 
Wat vindt u van de nieuwsbrief?
Bibliotheek Eemland - Eemplein 71 - 3800 BC / 3812 EA - Amersfoort
Manage profile - Unsubscribe