Vlaanderen Departement Departement Cultuur, Jeugd en Media Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie
 
 
Nieuwsbrief
van het Departement Cultuur, Jeugd en Media

Donderdag 13 juli 2023
 
 

In de kijker

   
 
KIOSK en andere digitale dienstverlening tijdelijk niet beschikbaar

Omwille van een servermigratie zal KIOSK niet beschikbaar zijn van woensdag 19 juli om 16 uur tot en met vrijdag 21 juli 2023.  Ook onze andere digitale platformen zijn dan buiten werking. Het gaat om Taxshelter (oude applicatie), lokale vrijetijdsmonitor, ULDK, de Topstukkendatabank, Kioskcommissie, Sisca 2.0 en de Jeugdmonitor. Het contactformulier op onze website zal niet beschikbaar zijn van woensdag 19 juli om 16 uur tot zaterdagochtend 22 juli 2023. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

 
Actieplan laat kinderen en jongeren meer buiten spelen

Op de 16de Buitenspeeldag lanceerde de minister van jeugd het actieplan ‘Mee(r) naar buiten?!’. Hij wil alle jongeren en kinderen op alle dagen van het jaar de deur uit krijgen. De doelstelling is duidelijk: elk kind en elke jongere zou minstens twee uur per dag buiten moeten vertoeven. Ontdek alles over het actieplan.

 

 

Subsidies

   
 
Projectoproep informeel vrijwillig engagement

Veel kinderen en jongeren zetten zich in voor de samenleving. Hun betrokkenheid is vaak informeel en vindt plaats buiten traditionele organisaties en structuren. Ze organiseren bijvoorbeeld buurthulp of burgerinitiatieven. Om die jeugdige inzet te erkennen en verduurzamen, lanceert de Vlaamse minister van Jeugd een nieuwe projectoproep. Zo wil hij lokale besturen en organisaties laten samenwerken om het informele engagement van de plaatselijke jeugd te versterken. Tot en met 29 september kunnen besturen en vzw’s pilootprojecten voorstellen die kaders creëren voor informeel engagement en de drempels voor kinderen en jongeren verlagen.

 
Nieuw, tijdelijk subsidiereglement voor kleinschalige bovenlokale cultuurprojecten

De Vlaamse Regering keurde een nieuw, tijdelijk subsidiereglement voor kleinschalige bovenlokale cultuurprojecten goed. Met deze subsidielijn wil de minister van Cultuur kleinere spelers aanmoedigen om bovenlokaal, over gemeentegrenzen heen, samen te werken. De projecten hebben een duurtijd van maximaal 1 jaar met een maximaal subsidiebedrag van 25.000 euro. Zowel culturele als jeugdactoren komen in aanmerking voor een projectsubsidie.
 

 
EERSTVOLGENDE INDIENDATA VOOR DE JEUGDSECTOR
 
 

Events

   
 
25 september: Infosessie over Europese subsidieprogramma’s voor jongeren

Werkt jouw organisatie voor en met NEET-jongeren (not in employment, education or training)? Dan laten we je graag kennismaken met een aantal Europese subsidieprogramma's die hen een betere toekomst kunnen geven. Schrijf je snel in voor onze infosessie en verneem er alles over.

 
Save the date: Slotmoment REFLECTOR 2.0 op 29 november

Kinderen en jongeren hebben het recht betrokken te worden bij beleidsbeslissingen, maar dat gebeurt nog te weinig. Daarom initieerde de Vlaamse minister van Jeugd het project REFLECTOR 2.0. Het Kenniscentrum Kinderrechten (KeKi) kreeg de opdracht om een aantal instrumenten te ontwikkelen waarmee beleidsmedewerkers de jeugd meer kunnen betrekken. Ze worden voorgesteld tijdens het slotmoment op woensdagvoormiddag 29 november. Wil je er graag bij zijn? Noteer de datum alvast in je agenda.

 
Save the date: Lancering kinderrechtenmonitor op 29 november

De Vlaamse minister van Jeugd zet de naleving van de rechten van kinderen hoog op de agenda. De monitoring daarvan gebeurt op basis van de kinderrechtenmonitor. Die bestaat uit een aantal indicatoren die de leefsituatie van kinderen in beeld brengen. AP Hogeschool kreeg de opdracht om een nieuwe versie te ontwikkelen. Op woensdagnamiddag 29 november stellen we de nieuwe kinderrechtenmonitor graag aan je voor. Hou die datum alvast vrij.

 







This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departement Cultuur, Jeugd en Media · Arenbergstraat 9 · Brussel 1000 · Belgium