Kit Downes wint Paul Acket Award 2024

17 april 2024

Kit Downes is de winnaar van de Paul Acket Award 2024. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het NN North Sea Jazz Festival aan een artiest die een bredere publieke erkenning verdient voor zijn of haar buitengewone muzikale kwaliteit.

“Kit Downes een briljante artiest, componist en improvisator die in verschillende artistieke contexten het hart vormt van instrumentale en muzikale innovatie.”, aldus jurylid Raluca Baicu, artistic curator & programmer North Sea Round Town en music programmer BIRD & de Doelen.

“Als organist, pianist en componist herinterpreteert Downes zijn instrumenten vakkundig en onthult steeds een nieuw landschap van steeds evoluerende sonische esthetiek. Zijn werk slaat een harmonieuze balans tussen melodische complexiteiten, subtiele gevoeligheden, textuurcomposities en de fijnste improvisaties, en biedt een eerlijk bewijs van de genialiteit van een uitmuntend kunstenaar.”

Kit Downes neemt de prijs in ontvangst op het festival, waar hij op zaterdag 13 juli optreedt met ENEMY.

Meer informatie

Eerste namen Rockit 2024

Op 9 november 2024 vindt de zesde editie van Rockit plaats in De Oosterpoort in Groningen.

Op vijf podia van De Oosterpoort presenteren SPOT Groningen en North Sea Jazz zowel gevestigde namen als opkomend talent uit de jazzscene en aanverwante stijlen. Wat de artiesten met elkaar verbindt, is de avontuurlijke, progressieve manier waarop ze andere stijlen in hun muziek incorporeren.

Gisteren zijn de eerste 10 namen bekengdmaakt. De line-up dit jaar bestaat uit Kamasi Washington, Ambrose Akinmusire, Meshell Ndegeocello, Samora Pinderhughes en nog veel meer!

De kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 10:00 uur.
Meer informatie


Sinds 1992 verzorgt de NTR de opnames en uitzendingen van het festival op tv. Inmiddels hebben zij meer dan 1.500 concerten en interviews opgenomen. Deze worden gepubliceerd op het North Sea Jazz Archive YouTube kanaal.

Met live-optredens en interviews van jazzlegendes zoals Lionel Hampton, Ray Charles, Maceo Parker, Herbie Hancock en vele anderen. Elke dag komen er nieuwe video’s bij.

Bezoek het kanaal

Binnenkort Live

Jungle By Night
DO 18 APRIL
Burgerweeshuis, Deventer

Meer informatie
Jungle By Night
VR 19 APRIL
Bibelot, Dordrecht

Meer informatie
Jungle By Night
VR 19 APRIL
Bibelot, Dordrecht

Meer informatie
Jungle By Night
DO 25 APRIL
Podium Victorie, Alkmaar

Meer informatie
Meer concerten

northseajazz.com

Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
Instagram

e-mailinstellingen | uitschrijven