Bekijk deze e-mail online

Laatste artikelen binnen de thema's Zorg, Overheid & Onderwijs

Effectief aan de slag met het Nationaal Programma Onderwijs

Fijn dat er vanuit het Nationaal Programma Onderwijs geld beschikbaar is om corona-achterstanden in het onderwijs weg te werken. Maar als school(bestuur) in het primair onderwijs moet je daarvoor wel zelf actie ondernemen en dan loop je al snel tegen vragen aan. Waar kunnen we het beste op inzetten? Welke interventies zijn het meest effectief bij onderwijsachterstanden? Wat staat ons te wachten en wat staat ons te doen? Kom voor antwoorden op deze vragen en concrete hulpmiddelen naar de gratis, online bijeenkomst ‘Samen onderwijs versnellen’ op 25 mei 2021!

Lees meer

Studenten zorgvernieuwing ervaren theorie in de praktijk

Studenten zorgvernieuwing doen tijdens hun studie vooral theoretische kennis op. Praktische vaardigheden zoals projectmanagement, ontwerpen en met verschillende perspectieven werken pakken de studenten pas na hun studie op. Een gemiste kans. De Vrije Universiteit en Kennisland werken daarom samen aan een combinatie van wetenschappelijke theorie en concrete toepassing in de praktijk. Twee studenten en een assistant professor delen hun bevindingen.

Lees meer

Sociale innovatie nodig in de energietransitie

Kennisland pleit voor meer aandacht voor de sociale factor in de energietransitie. De transitie wordt nog te veel benaderd als onaantrekkelijke technocratische opgave, terwijl alles erop wijst dat deze maatschappelijke transformatie voor een belangrijk deel om sociale innovatie vraagt. Lees in deze case hoe wij bijdragen aan een eerlijke en inclusieve energietransitie.

Lees meer
VOLG ONS: 


En natuurlijk op:
www.kl.nl

We ontwerpen samen met de betrokkenen oplossingen voor complexe vraagstukken die iedereen aangaan. We leren mensen zelf vernieuwen. Zo bouwen we aan een lerende samenleving, een kennissamenleving. Doe je met ons mee? Neem voor meer informatie over onze projecten en mogelijkheden om samen te werken contact op via:


info@kl.nl
+31 20 5756720
   
Je hebt je aangemeld voor de KL Update. We sturen je graag de laatste nieuwsberichten, opiniestukken, publicaties, events, projecten en cases binnen de door jou gekozen thema's toe. Dit doen we maximaal één keer per week. We delen je gegevens nooit met derden en je kunt op elk moment gemakkelijk je voorkeuren aanpassen of je afmelden.