Klaar voor verandering?

5 years ago


Text only:

Niet goed leesbaar?
Klik hier.
Dynamika, bureau voor coaching en training van volwassenen met dyslexie
Oostenburgervoorstr. 126
1018 MR Amsterdam.
T: 020 - 639 10 99
E: info@dynamika.nl
I: www.dynamika.nl
Heeft u ons boek al? Bestel hem online, klik hier.


Heeft u ons boek 'Slimmer dan je Baas' al?
Bestel hem online, klik hierKlaar voor verandering?1 Het jaar der veranderingen.
2 Workshop, Dyslexie in je liefsdesrelatie.
3 Workshop, Faalangst en dyslexie.
4 Meevallertje voor 2013
5 Nieuwe secretaresse
6 Agenda 1 Het jaar der veranderingenOp 10 februari a.s. begint volgens de Chinese horoscoop het jaar van de slang. De slang is een wijs teken, dat raadselachtig en veranderlijk is. Immers, de slang werpt regelmatig zijn huid af om zijn groei mogelijk te maken. Soms gaat het afwerpen van zijn huid ook vooraf aan ander gedrag, bijvoorbeeld omdat de slang in de paringsfase aankomt. Kortom, het is een dier dat groeit door veranderingen. Zo  belooft 2013 ook een jaar van veranderingen te worden. Daar kun je dan maar beter op voorbereid zijn.
Vaak wordt er over dyslexie gezegd: "Daar moet je maar mee leren leven, er is niets aan te doen, accepteer het nu maar." Aan de feitelijke dyslexie is inderdaad niet veel te doen, maar toch kan er veel in je leven veranderen, als je anders naar je dyslexie gaat kijken. Als je meer vertrouwd raakt met je talenten en kwaliteiten als dyslecticus en handvatten hebt om met jouw anders-denken om te kunnen gaan, wordt het leven een stuk gemakkelijker en uitdagender.
Vanochtend kregen we een mooi verhaal terug van één van onze klanten en dat willen we je niet onthouden. Het past mooi in deze tijd van veranderingen.Martine, 49 jaar, oorspronkelijk uit Polen afkomstig, Universitair opgeleid (na 5 coachsessies en 2 faalangstsessies)
"Nu kan ik mijn dyslexie accepteren en kan ik zien dat ik juist door mijn dyslexie zo ver gekomen ben. Ik wilde zo graag voldoen aan de taalstandaard die mijn collega's hebben. Mijn Nederlands is nog steeds erg slecht, ook al woon ik nu 20 jaar in Nederland.  Ik ben exact opgeleid, heb altijd met computers gewerkt en daarin kan ik heel goed met mijn collega's mee. Sterker nog, ik zie veel dingen anders dan dat zij ze zien en kan daardoor met nieuwe en betere oplossingen komen. Nu kan ik mijn meerwaarde in mijn werk zien. Ik denk niet langer dat ik moet stoppen met mijn werk omdat mijn taal zo slecht is. Ik ben blij dat ik hulp ben gaan zoeken op mijn dyslexie en kan nu mijn zoon ook beter helpen met zijn dyslexie. Ik lees bijna nooit Nederlandse boeken, ook geen fictie. Nu heb ik dan toch het boek "Dyslexie: stoornis of intelligentie" in een keer uitgelezen. Het ging eigenlijk heel gemakkelijk en ik snapte meteen wat er stond. Ik hoefde er zelfs geen woordenboek bij te halen. Als ik dat boek zou hebben gelezen voor de coaching, zou ik hebben bedacht dat het boek niet over mij gaat. Maar nu kan ik dat wel zeggen: het gaat over mij en ik denk als dyslecticus anders dan anderen en dat is goed."2 Communicatie in je liefdesrelatie Dat dyslexie op het werk voor problemen kan zorgen, is veel mensen wel bekend. Minder bekend is dat het ook in een relatie voor miscommunicatie kan zorgen. Een partner die zijn/haar afspraken niet nakomt, die snel in de verdediging schiet als bepaalde gevoelige punten worden aangesproken, die het moeilijk vindt om snel even iets te regelen of te beslissen. Gesprekken die snel emotioneel beladen worden. Allemaal voorbeelden van situaties waarin dyslexie een rol kan spelen.Voordat je het weet heb je een bepaalde manier van omgaan met elkaar die je eigenlijk niet wenst, maar je weet niet hoe het anders kan. Moeilijke onderwerpen worden bijvoorbeeld vermeden, je neemt een afwachtende houding aan, je hebt moeite om bij jezelf te blijven of je ervaart regelmatig spanning. Door al deze dingen kan de relatie uiteindelijk verslechteren of misschien zelfs stranden.Deze workshop is voor paren waarvan minstens één van de partners dyslectisch is. Ondanks het feit dat het kan gaan over pijnlijke zaken, is het een leuke dag waarin je met handvaten en tips naar huis gaat zodat je weer vanuit liefde met elkaar kunt communiceren.Voor meer informatie en referenties over de workshop, klik hier.
Datum: Zondag 10 februari 2013
Kosten: € 296,00 per paar, inclusief soep en lunch (en 21% BTW)
Aanmelding:
Voor meer informatie en/of aanmelding, kun je het contactformulier op bovenstaande webpagina invullen, mailen naar info@dynamika.nl of bellen naar 020- 639 10 99. 3 Workshop, Faalangst en dyslexieFaalangst uit zich op vele manieren: onzekerheid, uitstelgedrag, perfectionisme, negatieve gedachten over jezelf en prestatiedrang. Faalangst en dyslexie gaan vaak hand in hand en versterken elkaar enorm. In deze workshop leggen we uit hoe dat werkt, gaan we opzoek naar de oorzaak van jouw faalangst en leer je deze te verminderen.Voor meer informatie en referenties over de workshop, klik hier.Datum: Vrijdag 8 februari 2013
Tijd: 9.30 - 17.00 uur
Kosten: Afhankelijk van opleidingsniveau en of je het zelf betaald of je werkgever. Kosten zijn inclusief soep en lunch (en 21% BTW)Aanmelding
Voor meer informatie en/of aanmelding, kun je het contactformulier op bovenstaande webpagina invullen, mailen naar info@dynamika.nl of bellen naar 020- 639 10 99.4 Meevallertje voor 2013!De drempel voor de aftrek van studiekosten is verlaagd in 2013.
U kunt de kosten voor training of coaching bij Dynamika (inzake uw dyslexie) aftrekken voor de belasting. Daarvoor is wel een drempel ingesteld die voor het jaar 2013 is verlaagd van € 500 naar € 250. Alle kosten die u maakt boven deze drempel van € 250 zijn dus aftrekbaar. Dat betekent dat u ongeveer een derde deel van die kosten van de Belastingdienst terug krijgt.Voorwaarden voor teruggave van deze kosten zijn:


U of uw fiscale partner maken de kosten voor uw studie of die van uw fiscale partner zelf. Kosten voor de studie van uw kind mag u niet aftrekken.
De opleiding of studie is gericht op uw (toekomstige) beroep.
Er is sprake van een leertraject.
Hierbij doet u kennis op onder begeleiding of toezicht.
Uw totale kosten min eventuele vergoedingen zijn hoger dan de drempel van € 250. De kosten boven de drempel mag u aftrekken.
Het bedrag dat u mag aftrekken als studiekosten en andere scholingsuitgaven na vermindering van de drempel, is maximaal € 15.000. 


5 Nieuwe secretaresseWij hebben al een grote verandering ondergaan in 2013. Namelijk, sinds 1 januari hebben wij een nieuwe secretaresse, Annelies Heus. Wij zijn haar nu aan het inwerken. Het kan zomaar zijn dat u haar aan de telefoon krijgt de volgende keer dat u belt. Zij werkt 2 dagen in de week, vanaf 1 februari is dat op de maandag en de woensdag van 9.00 tot 15.30 uur.6 AgendaWorkshops in 2013


Basisworkshop Werk en dyslexie 
Dinsdag 22 januari (vol)


Omgaan met faalangst bij dyslexie
Vrijdag, 8 februariDyslexie in je liefdesrelatie,
Zondag, 10 februari 2013Al onze activiteiten vinden plaats op de Oostenburgervoorstraat 126 te Amsterdam.
1018 MR
Meld je aan door hier te klikken
Lezingen
"Dyslexie stoornis of intelligentie"
Woensdag 23 januari 2013
20.00 tot 21.30 uur
Bibliotheek van Papendrecht
Aanmelden: 078-6150017 of via e-mail: klspapendrecht@bibliotheekzhzo.nlCoaching en 4-daagse training


Als u een afspraak wilt maken voor een coachgesprek of intakegesprek voor de 4-daagse training, dan kunt u ons rechtstreeks bellen op ons vaste telefoonnummer: 020 - 639 10 99
Voor de data van de 4-daagse trainingen, zie onze Agenda.


Met vriendelijke groet,Sjan Verhoeven
Gertrudie Boersen


Copyright © 2013 Dynamika, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft aangemeld bij Dynamika of Werk en Dyslexie.
 Afmelden voor deze nieuwsbrief | Wijzig voorkeuren voor deze nieuwsbrief 

Werkendyslexie.nl

Categories: Business goods Self-employed without employees Books Health | Welfare
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018