Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 17 november 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Klacht AFM grotendeels gegrond: RA lichtvaardig bij controle vastgoedconcern met panden in Manhattan
Een RA is door de Accountantskamer een maand doorgehaald, na een tuchtklacht van de AFM over de manier waarop hij als groepsaccountant de cijfers van een groot vastgoedconcern controleerde. Die taak heeft hij volgens de tuchtrechter lichtvaardig opgepakt door zich onvoldoende professioneel-kritisch op te stellen. Daardoor kreeg hij niet steeds de beschikking over voldoende en […]
Lees verder »
Verzoek ambtshalve vermindering box 3 kan toch nodig zijn, waarschuwen koepelorganisaties 
Belastingbetalers die voor 31 december aanstaande een verzoek indienen om ambtshalve vermindering box 3 hebben mogelijk straks toch een betere rechtspositie dan mensen die geen verzoek hebben ingediend. Dat zeggen NBA, SRA, NOB, RB en NOAB. De koepelorganisaties hebben de onduidelijkheid die er bestaat voorgelegd aan het ministerie van Financiën en de Belastingdienst.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Met welke opleiding start jij in januari?

Bij de HAN in Arnhem kun je terecht voor diverse accountancy en control opleidingen. Wil jij je diploma Accountancy halen? Of je AA-titel? Meer weten over de CSRD? Of mis je het juiste diploma en zoek je een kort schakelprogramma om toegelaten te worden? Bekijk het aanbod en start in januari! Vraag ook om het gratis adviesgesprek.

Bekijk het opleidingsaanbod »
EY donderdag alsnog voor de rechter in Vimpelcom-zaak
Het heeft lang geduurd, maar EY moet zich donderdag alsnog in de rechtszaal verantwoorden over de eigen rol in de Oezbeekse omkopingszaak rond telecombedrijf Vimpelcom.
Lees verder »
Causaal verband tussen beroepsfout accountant bij fiscaal advies en schade niet aangetoond
Het accountantskantoor dat de voormalige eigenaar van het bedrijf Delco uit Oss fiscaal adviseerde over de schenking van ondernemingsvermogen aan zijn drie kinderen maakte een beroepsfout door niet te wijzen op de mogelijke gevolgen van een vonnis voor de wijze van belastingheffing bij een dergelijke schenking, oordeelde de rechtbank Oost-Brabant in maart in een tussenvonnis.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij een update van de belangrijkste btw en bcf-aspecten van het gemeentelijk grondbedrijf?

Meld dan aan voor een praktische cursus op 14 december door Joep Swinkels. Je hoort o.a. wat de fiscale aandachtspunten van anterieure overeenkomsten of de ontwikkelingen van een btw-bouwterrein zijn. Hoe het zit met erfpacht, ruiltransacties, mixpercentages grondbedrijf of overdracht gemeenschapsvoorzieningen.

Lees verder »
Blog | De pensioendriehoek verder ontrafeld
Tussen werkgever, werknemer en pensioenuitvoerder tekent zich een driehoek af. Het pensioenreglement moet aansluiten op de pensioenovereenkomst. Dat gebeurt niet altijd naadloos, blijkt uit een zaak over een werkgever die een uitvoerder aanspreekt voor een foutieve wijziging van het pensioenreglement, met mogelijke indexatieclaims tot gevolg.
Lees verder »
Tourwinnaar Wiggins in financiële problemen, accountantskantoor handelt faillissementen af
Accountantskantoor MHA Macintyre Hudson is momenteel druk met de afhandeling van de faillissementen van twee bedrijven van wielerheld en voormalig Tourwinnaar Bradley Wiggins, melden verschillende sportmedia. Wiggins zou in flinke financiële problemen verkeren.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Een Wwft-boete? Welnee! Zo vaak controleert het BFT toch niet.

122 toezichtonderzoeken, 52 handhaving klachten en 49.500 kantoren onder toezicht. Dit staat in het jaarverslag van het Bureau Financieel Toezicht. Het BFT houdt de naleving van de Wwft goed in de gaten. Weet jij zeker dat je een bezoek van het BFT boetevrij doorkomt? We delen 5 aandachtspunten.

Lees verder »
FIOD verdenkt ondernemer van faillissementsfraude
Fiscale opsporingsdienst FIOD heeft vorige week een 43-jarige man uit Gorinchem aangehouden op verdenking van faillissementsfraude, na een melding van de curator van een vermoeden van bedrieglijke bankbreuk.
Lees verder »
Staatssecretaris maant Eerste Kamer tot spoed met fiscale aandelenoptieregeling
Er dreigt uitstel van de beoogde inwerkingtreding op 1 januari 2023 van het wetsvoorstel Wet aanpassing fiscale regeling aandelenoptierechten en dat is onwenselijk. Dat vindt staatssecretaris Van Rij van Financiën, die daarover een brief aan de Eerste Kamer heeft gestuurd.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Coronasteun voor evenementen is in trek
Belastingdienst introduceert eHerkenning voor professioneel bewindvoerders
Moore MTH en KroeseWevers gaan per 1 januari 2023 samen verder
Ontslagen accountant en veevoermiljonair Brokking opnieuw bij Ondernemingskamer
OPLEIDINGEN
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (inclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
1 december 2022
Masterclass BTW verschillen in diverse EU-landen
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
8 december 2022
Online cursus Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
8 december 2022
VACATURES
Werkperiode Junior assistent accountant samenstelpraktijk
Scab
Tilburg
Data-Scientist (medior)
Coney Minds
Goirle
Accountant Agro
Flynth
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN