Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 26 juni 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Klachten Wakkere Accountant tegen NBA-bestuursleden ongegrond
De Accountantskamer heeft de tuchtklachten die door de Stichting Wakkere Accountant (SWA) waren ingediend tegen drie (voormalige) NBA-bestuursleden ongegrond verklaard. De SWA vindt dat voormalig NBA-voorzitter Pieter Jongstra en NBA-bestuursleden Marc Hogeboom (KPMG) en Viviana Kooistra-Voorwald (PwC) functioneerden ‘als boodschappers voor een BigFour kartel en tevens handelen in strijd met wet- en regelgeving’.
Lees verder »
Berisping AA in hoger beroep omgezet in waarschuwing
Een accountant die zich in de nesten werkte met een onjuiste verklaring ten behoeve van een echtscheidingsprocedure heeft in de door hem aangespannen hoger beroepszaak gedeeltelijk succes. Een vorig jaar door de Accountantskamer opgelegde berisping wordt omgezet in een waarschuwing, aangezien een verwijt van schending van het integriteitsbeginsel op een misverstand bleek te berusten.
Lees verder »
Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Handmatige en ingewikkelde processen wil je automatiseren. Dat kan met No hands accounting! In ons whitepaper zie je de tijd die bepaalde activiteiten kosten, de menselijke handelingen die daarbij horen en de tijdsbesparing. Download het hier =>

Advertorial: Tijdschrift Familiebedrijven: Gefaseerde bedrijfsoverdracht

• Praktijkblad met maximaal 24 PE-punten
• Geaccrediteerd door NBA en RB
• Nascholen wanneer het u uitkomt
• Multidisciplinair
Gratis proefnummer aanvragen =>

Onderzoek EY naar Uithoflijn kost Utrecht al 1,5 miljoen euro
De kosten voor de controle van de jaarrekening 2017 van de provincie Utrecht bedragen zo’n 1,5 miljoen euro. Dat staat in een brief van EY aan Provinciale Staten, meldt RTV Utrecht. EY doet al anderhalf jaar onderzoek naar provinciale miljoenenbetalingen rond de aanleg van de Uithoflijn
Lees verder »
Belastingdienst zet klokkenluider toeslagenaffaire op non-actief
De Belastingdienst heeft disciplinaire maatregelen genomen tegen een ambtenaar in de affaire rond de kinderopvangtoeslag. Het gaat om een klokkenluider die door de dienst begin dit jaar op non-actief is gezet; de ambtenaar wordt beschuldigd van schending van zijn ambtseed en het verspreiden van interne informatie.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Volg een cursus bij het Register Belastingadviseurs

Het Register Belastingadviseurs organiseert jaarlijks 300 cursussen voor hun leden. Maar ook niet-leden kunnen zich inschrijven via rb.nl/pe. Meer weten over btw of andere fiscale onderwerpen? Of juist werken aan vaardigheden om uw adviesskills te verbeteren? Ga naar de website en bekijk het aanbod. Een advies over de toekomst geef je niet met de kennis van gisteren.

Lees verder »
Stuurgroep Publiek Belang benoemt thema’s controlekwaliteit
De Stuurgroep Publiek Belang (SGPB) heeft een nieuwe analyse gemaakt van ‘de dieperliggende oorzaken van controlekwaliteit’ en benoemt zeven thema’s die daarin volgens de stuurgroep een rol spelen.
Lees verder »
Geen vrijstelling overdrachtsbelasting als commerciële factoren een rol spelen
Om voor vrijstelling van de overdrachtsbelasting in aanmerking te komen moet onder andere sprake zijn van een situatie waar commerciële factoren ontbreken. De Hoge Raad oordeelt, in navolging van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, dat daar bij de verkoop van vier complexen van seniorenwoningen voor 17,5 miljoen euro geen sprake van was.
Lees verder »
‘Maak Europese afspraken over aanpassing vennootschapsbelasting’
Emeritus hoogleraar fiscale economie Leo Stevens constateert in aanloop naar het vijftigjarig jubileum van de vennootschapsbelasting dat de heffing toe is aan aanpassing. In een opiniebijdrage in het FD pleit Stevens voor afspraken in Europees verband om tot een houdbare en rechtvaardige internationale winstbelasting te komen.
Lees verder »
Bank hoeft betaalpakket niet gratis te houden
Een bank mag het tarief voor het gebruik van een betaalrekening eenzijdig wijzigen. Dat oordeelt de geschillencommissie van klachteninstituut Kifid na een klacht van een klant van ING over het feit dat hij per 1 augustus vorig jaar moest gaan betalen voor zijn rekening.
Lees verder »
SBU uitgebreid met belastingjaar 2016
Personen die gebruik maken van de uitstelregeling belastingconsulenten ontvangen binnenkort ook de status van openstaande verzoeken over 2016 via het Service Bericht Uitstel (SBU), meldt de Belastingdienst op de eigen site.
Lees verder »
’t AccountantHuis ontwikkelt franchiseformule voor MKB-kantoren
De coöperatieve vereniging voor MKB-accountants ’t AccountantHuis meldt in samenwerking met Finovion een nieuwe franchiseformule te hebben opgericht voor MKB-accountantskantoren.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Bouwershub wint eerste SnelStart Startup Prijs

Bouwershub is de winnaar van de SnelStart Startup Prijs. Deze prijs voor veelbelovende startups van studenten van de Hogeschool van Amsterdam werd vrijdag voor de eerste keer uitgereikt. De jury prees de potentie van het online platform voor mkb’ers en zzp’ers in de bouw.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, 8 redenen om je te verdiepen in webwinkelkoppelingen

Er zijn tussen de 80.000 en 120.000 webwinkels in Nederland. Grote kans dus dat je als accountant klanten hebt met een webwinkel. Veel van deze klanten koppelen hun webwinkelsoftware aan de boekhouding. Maar vaak is deze koppeling niet goed ingericht, met alle gevolgen van dien…

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Fiscus, overheden en justitie zetten big data in bij criminaliteitsbestrijding
CTA nodigt accountantsorganisaties uit voor enquête
BTWeetje | Correcties op BTW-aangifte na definitief vaststellen van de jaarrekening
Vermogen miljonairs in 2017 gemiddeld 3 miljoen euro
OPLEIDINGEN
Webinar Optimalisatie accountancy dashboard
Muis Software
18 juli 2019
De BV in: van begin tot eind!
Fiscount
25 september 2019
Mkb controledag 2019
NBA Opleidingen
4 juli 2019
VACATURES
Controleleider
ABAB
Tilburg
Multichannel Marketeer – Amsterdam
Visma
Junior-Accountant (Controlepraktijk)
De Hooge Waerder
Alkmaar
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN