Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 16 maart 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Klant ontevreden over overdracht AA aan nieuwe boekhouder, Accountantskamer ziet geen fouten
Een AA verzorgde de btw-aangiften en de aangiften IB met de daarbij behorende winstbijlage voor twee echtgenoten. De man voert een fysiotherapiepraktijk, zijn vrouw was werkzaam als zzp’er.
Lees verder »
Ben Schuurman (Belastingdienst) over nieuwe pensioenwet: ‘We verwachten een hoop vooroverleg’
Vanuit fiscaal oogpunt wordt ons pensioenstelsel een stuk eenvoudiger stelt Ben Schuurman, voorzitter van het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen van de Belastingdienst. Dat neemt niet weg dat hij een hoop vragen verwacht van fondsen, werkgevers en adviseurs. ‘We zitten er klaar voor.’ In gesprek over lumpsum, compensatie, pensioenplicht en indexatie. Met een expert die zijn eigen […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Professioneel Waarderingsrapport nodig?

Uw klant wil een waardering van zijn bedrijf. Maar zo’n waardering inclusief rapport kost u veel tijd. Met ValuePartner maakt u snel en efficiënt een professionele bedrijfswaardering op basis van DCF. Het resultaat wordt overzichtelijk weergegeven in een strak vormgegeven PDF rapport. Kan zo aan de klant worden gepresenteerd!

Meer informatie »
Fiscus onvoldoende voortvarend, hof vernietigt aanslag erfbelasting
Een onbeperkte navorderingstermijn is in algemene zin niet onevenredig met de doelstelling de naleving van de nationale belastingbepalingen te verzekeren. Dit neemt niet weg dat van de bevoegdheid in de Successiewet alleen gebruik mag worden gemaakt op een wijze die niet verder gaat dan nodig is om belastingfraude te bestrijden en doeltreffende fiscale controles te waarborgen.
Lees verder »
De uitspraak van het Europese Hof over het UBO-register: wat betekent het voor de accountant?
Het Hof van Justitie van de Europese Unie deed op 22 november 2022 uitspraak in een prejudiciële zaak over het Luxemburgse UBO-register. Als gevolg daarvan werd het register tijdelijk gesloten. Minister Kaag van Financiën liet in januari in een Kamerbrief weten hoe het kabinet van plan is om te gaan met de uitspraak.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 19 april in 2 uur tijdens een online cursus de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
Aanpak draaideurconstructies: minister wil wachttijd van 5 jaar na 3 arbeidscontracten
Minister Van Gennip van SZW wil de strijd tegen draaideurconstructies op gaan voeren ‘om zo het perspectief op een contract voor onbepaalde tijd te vergroten’, kondigt ze aan.
Lees verder »
Overdrachtsbelasting bij wijziging in opstal-en erfpachtrechten
Een B.V. heeft bij akte van december 1970 van de gemeente een erfpacht- en opstalrecht betreffende een bepaald pand verkregen. Nadat het pand was verhuurd aan twee bedrijven heeft het een tijdje leeggestaan. Vervolgens is de B.V. met de gemeente in overleg gegaan om te bekijken of er een mogelijkheid bestond om een deel van […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Vijf redenen waarom een onzekere tijd vraagt om het vergroten van efficiency

De hoge inflatie, personeels- en energiekosten en krapte op de arbeidsmarkt zorgen voor veel onzekerheid. Het is van groot belang om als accountantskantoor financieel gezond te blijven. Juist nu is het verstandig om de efficiency binnen de organisatie te vergroten. Hoe blijven accountantskantoren in 2023 financieel gezond? Het antwoord ligt bij automatisering. Door met slimme […]

Lees verder »
Minister stopt vanwege CSRD met Transparantiebenchmark en Kristalprijs
Minister Adriaansens (EZK) heeft de Tweede Kamer in een brief geïnformeerd over het besluit om de Transparantiebenchmark en de hieraan verbonden Kristalprijs vanaf 2024 te beëindigen.
Lees verder »
Verhoeven Administrateurs en Belastingadviseurs aangesloten bij BANVO
Verhoeven Administrateurs en Belastingadviseurs (VAeB) uit ’s-Hertogenbosch heeft zich per 1 januari 2023 aangesloten bij het landelijke BANVO-netwerk. Twee jaar geleden startte de zoektocht van Leo Versluijs naar een opvolger of kantoor dat VAeB Verhoeven over kon nemen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
AA blijft twee partijen bijstaan tijdens familiegeschil over waardering aandeel in bakkerij
Belastingvoordeel belangrijk voor keuze elektrisch rijden
Belastingadvies- en accountantskantoor mocht extra werkzaamheden factureren
Overnames en NOW: minister licht beleid UWV toe
OPLEIDINGEN
Cursus Vastgoed en btw
Accountancy Vanmorgen
22 mei 2023
Cursus De terugkeer uit de BV naar de IB-onderneming
Accountancy Vanmorgen
23 mei 2023


VACATURES
Vennotabel Directeur audit RA
Klop
Betuwe
Assistent Accountant
Marshoek
Assistent-Accountant (gevorderd) / aankomend adviseur mkb – Zwolle
KRC Van Elderen
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN