Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 16 mei 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Kleine winst voor groeiende NBA
Het ledental van de NBA is vorig jaar met 154 gegroeid tot 21.487, van wie 15.112 RA’s en 6.375 AA’s. Die zijn verdeeld over een kleine 17.000 mannen en ruim 4.500 vrouwen. Het aantal AA’s is met 78 gedaald, terwijl er 232 RA-leden bijkwamen. Het gros is accountant in business (9.268) of openbaar accountant (8.721). […]
Lees meer
 
 
‘Erfbelasting zit familiebedrijven in de weg’
Volgens onderzoek van EY en de universiteit van Sankt Gallen hebben familiebedrijven in ons land veel last van de erfbelasting. Die is in Nederland hoger dan in andere landen.
Lees meer
 
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten Advertorial

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!

Download de checklist direct en doe er uw voordeel mee! =>

 
Actal: impact minimumuurloon op regeldruk niet duidelijk
Het adviescollege voor de toetsing van de regeldruk Actal vindt dat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de regeldrukgevolgen van de nieuwe Wet minimumuurloon niet goed in beeld heeft gebracht. Actal wil dan ook dat in de toelichting op het wetsvoorstel de beschrijving van de regeldruk-effecten wordt aangevuld en dat de effecten worden berekend.
Lees meer
 
 
Nieuwe eigenaar voor levensverzekeraar Conservatrix
Levensverzekeraar Conservatrix is voor één euro overgenomen door Trier Holding, een Nederlandse onderneming van de Amerikaanse strategische investeerder Eli Global. De overname is een unicum, want die vindt plaats op last van de rechter en op verzoek van toezichthouder DNB: dat is nog niet eerder voorgekomen.
Lees meer
 
 
NBA maakt examenprocedure duidelijker
De NBA heeft examenwijzers opgesteld voor de eigen praktijkopleidingen. De aanleiding daarvoor is dat er bij trainees, praktijkbegeleiders en examinatoren behoefte bestaat aan meer duidelijkheid over de procedures rondom examens.
Lees meer
 
 
Omzet detailhandel in de plus
De omzet in de detailhandel is in maart bijna 4% hoger uitgekomen dan in maart vorig jaar, blijkt uit cijfers van het CBS. Vooral de non-foodsector boerde goed; de online verkopen zaten met een plus van 13% eveneens flink in de lift.
Lees meer
 
 
Digitale calculator voor berekenen premiekortingen
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Belastingdienst en het UWV hebben een digitale calculator geïntroduceerd voor werkgevers die arbeidsbeperkte werknemers of mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt in dienst willen nemen.
Lees meer
 
 
Verdachte Mexicaan klant bij Amsterdams trustkantoor
Bij het Amsterdamse trustkantoor BK Group stond jarenlang een omstreden Mexicaanse oud-politicus als klant in de boeken. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het witwassen van Mexicaans drugsgeld. BK kwam eerder in opspraak wegens banden met twee Oekraïense broers die op een Europese sanctielijst staan.
Lees meer
 
 
‘Informatie BK Group onrechtmatig verkregen’
Value8, grootaandeelhouder in de onder vuur liggende BK Group, laat naar aanleiding van mediaberichten onderzoek doen naar de gang van zaken bij het Amsterdamse trustkantoor. Dat vermoedt dat de media zich baseren op onrechtmatig verkregen informatie.
Lees meer
 
 
Ministerraad staat achter bundeling kleine pensioenen
Pensioenfondsen en verzekeraars gaan kleine pensioenbedragen samenvoegen. De ministerraad heeft ingestemd met een wetsvoorstel daartoe van staatssecretaris Klijnsma (Sociale zaken). Dat gaat nu voor advies naar de Raad van State.
Lees meer
 
12 vragen en antwoorden: BTW-aangiftes en SBR-rapportages beginnen bij strakke organisatie administratieve processen Contentpartner
Het strak organiseren van de heel gewone administratieve processen bij de klant en op het kantoor levert veel op. Denk aan BTW-aangiftes en SBR-rapportages. In gesprek hierover met Thijs Sauër, Product Marketing Manager bij Exact, maar van huis uit ook accountant en fiscalist. 12 vragen over het slim inrichten van administratieve processen rond BTW- en […]
 
Externe Verslaggeving volgens de nieuwe Richtlijnen Opleiding
In deze cursus behandelen we op praktische wijze het ‘nieuwe denken’ over verslaggeving en de gevolgen voor uw praktijk. Het aantal voorschriften op het gebied van Externe Verslaggeving neemt toe. Hoe gaat u om met pensioenverslaggeving en voorzieningen als verplichtingen? Ook spelen derivaten en renteswaps een steeds grotere rol. Actuele ontwikkelingen zoals nieuwe RJ-richtlijnen en […]
 
Accountant RA – Manager non profit Vacature
Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever, een multidisciplinaire accountantskantoor (accountants worden hier omringd door specialisten: fiscalisten, juristen, HR managers en ICT goeroe’s), geeft aan ondernemers de vrijheid om te ondernemen en de rest van de problematiek of uitdagingen te laten in handen van dit kantoor. Teamsgewijs wordt er altijd snel geschakeld, innovatieve oplossingen en professionele begeleiding draagt zorg […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn