Ook Laurens ten Dam aanwezig op Euro Cycling XP

Sunweb renner Laurens ten Dam is aanwezig op Euro Cycling XP, het wielerspektakel dat plaatsvindt van 20 t/m 22 oktober in MECC Maastricht. Niet alleen begeleidt hij een outdoor clinic, ook verzorgt hij op zaterdagavond de BBQ van de spectaculaire Cannon Ball Car Park Climb.

Euro Cycling XP presenteert grote merken zoals Specialized, Colnago, BMC, Ridley, Tacx, Vermarc en Bioracer, een Kwaremont koerscafé, een bikefitting lab, Zwift indoor cycling clinics door Wahoo en Delta Cycling Team, en een triatlonpaviljoen met Nederlands kampioen Martijn Dekker. Ontvang met de code FIETS een korting op je entreeticket!

Scott Aspect 910

Hij kwam net te laat binnen voor onze mountainbiketest van Fiets 10, de Scott Aspect 910. Deze betaalbare fiets van Scott is ideaal om mee te toeren in de winter of om lekker mee te slingeren over de mountainbikepaden in de zomer. Met een vrij korte geometrie is de zithouding behoorlijk relaxed en niet direct erg ‘racy’. Zeker met de gemonteerde riserbar flaneer je prinsheerlijk over de mountainbikeroutes.

Hoe te beginnen met veldrijden?

De dagen worden korter en de armstukken kunnen weer uit de kast gehaald worden. Kortom: het wordt winter. En als we aan de winter denken, denken we automatisch aan het veldrijden. Misschien werk je al wat crossjes af om je conditie op peil te houden of stem je zelfs je seizoen af op de crossperiode. De kans is echter ook groot dat je nog nooit een veldrit hebt gereden. Voor die mensen zetten we een paar tips op een rij.

FIETS 10: NÚ IN DE WINKEL!

  • In dit nummer...
    Tippen we een aantal kleurrijke bikes om je mountainbike carrière mee te beginnen, rijdt Léon van Bon een 24-uurs race op het beroemde circuit van Le Mans en staat de nieuwe fiets van kersverse wereldkampioen Tom Dumoulin centraal. De Giant Propel is sneller, stijver en lichter, maar valt hij bij ons in de smaak?
  • Op zoek naar een persoonlijke touch voor je racer of mountainbike? Of liever een mooie korting ontvangen op een Fiets-abonnement? Bekijk snel de aanbiedingen in onze vernieuwde webshop.

1000 cols in 100 dagen

Phil Deeker, een Britse lange-afstandsrijder, heeft afgelopen woensdag zijn uitdaging volbracht. Hij reed 1000 cols in 100 dagen. Hij reed van Bastia in Frankrijk naar Bilbao in Spanje, over bijna alle grote Europese bergketens. De Apennijnen, Dolomieten, Vogezen, Zwarte Woud, Jura, Alpen, Cevennen, Centraal Massief, Pyreneeën en als afsluiter Noord-Spanje.

Wendbaar, comfy en lekker licht

Met zijn dunne buizen en typische vorm oogt de Pilot Primum precies zoals je dat van een titanium MTB-frame verwacht. Deze fiets met Brabantse roots kun je geheel naar wens laten opbouwen. Pilot heeft zeven standaard frames, maar voor een meerprijs van 250 euro kun je de fiets op maat laten maken.

Van Nicholas Revelstoke

De Van Nicholas Revelstoke is helemaal bij de tijd, met Boost-passing voor het achterwiel en veel ruimte voor brede banden. Daarnaast heeft de fiets direct mount-montage van de achterderailleur en een side swing-optie voor de voorderailleur. Wij reden met de versie voorzien van 29-er wielen.

Nieuwe OPEN U.P. gravelracer

Inmiddels twee jaar geleden introduceerde OPEN een revolutionaire fiets. De U.P. veranderde het rijden op gravel en andere ongelijke ondergronden. Daarnaast bleek de ruimte voor 2,1” (mountainbike-)banden (dik 50mm dus!) onweerstaanbaar te zijn voor de klant. Nu komt het merk met een nieuw model. Mogen de verwachtingen dus hoog zijn?
Volg Fiets Magazine ook op
Fiets Magazine - Facebook Fiets Magazine - Twitter
Copyright ©2017 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden. 
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hier af.
spacer