Kennisplatform Energie
Bekijk deze email in je browser

Klimaatvriendelijke keuzes over onzekerheid en verliesaversie

Klimaatverandering en de invloed van de mens daarop zijn steeds vaker onderwerp van gesprek. Toch is het aantal daadwerkelijk klimaatvriendelijk keuzes van burgers voor verbetering vatbaar. Hoe kunnen inzichten vanuit de gedragswetenschap daarbij helpen? Lees hier het hele artikel.

Column Maarten van Andel

Verduurzaming van ons energieverbruik is een enorme opgave. Verduurzaming van onze economie blijkt niet minder weerbarstig te zijn. Circulariteit is een hot topic, maar hoe kan het toch dat we daar nog niet in de buurt komen? Lees hier de hele column

5000 zonnepanelen op dak 

Drie voetbalvelden aan zonnepanelen op het dak van Axell Logistics in Etten-Leur wekken vanaf nu groene stroom op. Met de 5000 panelen voorziet het transport- en logistiekbedrijf zichzelf en honderden huishoudens van duurzame energie. Lees hier het hele nieuwsbericht

Throw back: Spanning over aardgasnet

Met de rubriek Throw back duiken we in het archief op zoek naar inspirerende artikelen van al weer een tijdje geleden. Deze keer met het artikel 'Spanning over het aardgasnet'.

Het aardgasloos maken van wijken is geen eenvoudige opgave. Tal van spanningen belemmeren de gezamenlijke keuze voor een duurzaam alternatief voor het gasnet. Lees hier het hele artikel.
 

Dag van de Circulariteit - 2 juli

Renda organiseert de Dag van de Circulariteit, maar dit keer helemaal anders! Je ontvangt digitaal acht verschillende onderwerpen, van inspirerende sprekers en concrete voorbeelden. Hoe leuk om alvast een kijkje te nemen in het thema circulariteit. Als het lukt komen we 2 juli alsnog fysiek samen voor een mooie afsluiter. Klik hier voor meer informatie.

Word lid van Energie+

Heb je interesse om het vakblad Energie+ te ontvangen? Word dan lid en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van energietransitie. Klik hier om lid te worden.

Partners van Energie+
Redactie: Yvette Vierhout | energieplus@aeneas.nl | www.energieplus.nl | Veemarktkade 8, 5222 AE 's-Hertogenbosch | 073-2051010. Je ontvangt deze nieuwsbrief als lid van Energie+ omdat je je hebt aangemeld of omdat hij is doorgezonden door iemand die graag wil dat je er kennis van neemt.

Copyright ©2020 Energie+, alle rechten voorbehouden.

Wil je je e-mailinstellingen wijzigen?Pas hier je voorkeuren aan of schrijf je uit