‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 23-10-2020

Hvad sker der i kroppen ved partikelterapi?

I Aarhus ligger Danmarks første Center for Partikelterapi, som dagligt behandler kræftpatienter fra hele landet. Men Centeret er også hjertet i et stort forskningsarbejde som foregår i et tæt samarbejde med patienterne. I denne artikel kan du møde forskeren, der arbejder for at blive klogere på, hvad der egentlig sker i kroppen, når strålerne rammer.
Læs om forskningen støttet af knæk Cancer

Glæde på patienternes vegne: Medicinråd anbefaler omsider medicin til lungekræftpatienter

Det glæder Kræftens Bekæmpelse, at Medicinrådet ved et møde i denne uge har ændret deres anbefaling af lægemidlet keytruda (penbrolizumab), så endnu flere lungekræftpatienter nu kan få gavn af behandlingen. - Sagen er endt lykkeligt, men forløbet har været langt og ualmindeligt uskønt, siger adm. direktør, Jesper Fisker.
Læs mere

Susanne, Janni og Mie danser for Knæk Cancer

De har alle været berørt af kræft på den ene eller anden måde, men ingen af dem har prøvet kræfter med dansen før. Men når Vild med Dans i aften igen støtter op om Knæk Cancer, vil de alle tre gå på scenen og fremføre den dans, de kun har haft ganske få uger til at lære. Se med og giv dem din stemme - så støtter du Knæk Cancer.
Læs mere om Vild med Dans

Pernille fik konstateret kræft, da hendes datter var seks uger

Pernilles søster, Rikke, har været en kæmpe støtte hele vejen igennem, og det har betydet alverden for Pernille. Hør de to søstres historie, da de gæstede Go' morgen Danmark i forbindelse med Knæk Cancer.
Læs mere om de to søstres stærke sammenhold

Ny forskning: Patienter med blodsygdomme er særligt sårbare over for corona smitte

En ny dansk undersøgelse viser nu for første gang, hvordan det går patienter med blodsygdomme, primært kræft, som bliver syge med COVID-19. Forskningen er støttet af Kræftens Bekæmpelse og understreger vigtigheden af, at patienter er opmærksomme på selv svage symptomer.
Læs mere om forskningen

Det skriver andre medier om kræft
 

Hvis denne sommer bliver min sidste, vil jeg dø med et smil

(tv2.dk 22-10-2020)

Michelle Schwartz lavede en liste over ting, hun skulle nå denne sommer i tilfælde af, at det blev hendes sidste. Det blev blandt andet til en stor fest for venner og familie. Michelle havde fået kræft. Og den kom igen lige så snart behandlingen ophørte. Michelle fik derfor tilbudt en stamcelletransplantation og sidder netop nu i isolation.
Læs artiklen

12-årig knækker cancer igen: Sælger hjemmelavede perlearmbånd

(Vejle Amts Folkeblad 22-10-2020)

Blandt de personer, der samler ind til Knæk Cancer er 12-årige Fenja Madsen fra Hedensted, der for andet år i træk samler penge ind ved at lave perlearmbånd og andre smykker og sælge dem via sin mor, Gitte Madsens Facebook-side.
Læs artiklen

Lægerne skulle have handlet noget før

(B.T. 22-10-2020)

Rasmus Machon Davison blev 18 år. Kræften, der begyndte som uforklarlige smerter i benet i april 2019, spredte sig til lungerne og så luftrøret. Han døde af kræften en efterårsdag i en tåge af morfin. Systemet svigtede, mener familien. ’Lægerne skulle have handlet noget før. Det kunne måske godt have reddet Rasmus' liv. Det er næsten ubærligt at tænke på,’ siger Steen Jensen, Rasmus' far.
Læs artiklen

Patienter skoddede smøgerne

(Jydske Vestkysten 22-10-2020)

Kaj og 469 andre fik succes med at kvitte tobakken ved hjælp af stærke rygestop-grupper og et succesrigt samarbejde mellem Sydvestjysk og Esbjerg Kommune, der giver giver langt færre rygere.
Læs artiklen

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Trodser efterårsregnen for at støtte Knæk Cancer

Der er en livlig aktivitet rundt omkring i landet i denne uge. Frivillige arrangerer motionsløb, sælger hjemmelavede smykker og fylder sække med pantflasker. Alt sammen til støtte for Knæk Cancer. I Lemvig samlede lokalforeningen byens borgere til et lanterneoptog onsdag aften.
Læs mere om den rørende aften

Catrine og Thomas giver unge pårørende et vigtigt fællesskab

Catrine Høy Hansen og Thomas Møller er frivillige i Ung kræft. De står i spidsen for en gruppe i Aarhus for unge pårørende og efterladte til unge kræftpatienter. I Knæk Cancer gæstede de Go' morgen Danmark til en snak om gruppen.
Læs mere om gruppen for pårørende i Aarhus