KNVvL algemene nieuwsbrief | 1 december 2022

In deze nieuwsbrief:

Contributieverhoging vastgesteld door ledenraad

Op 24 november jl. is de verwachte contributieverhoging officieel vastgesteld door de KNVvL ledenraad. Met een klik op onderstaande knop bekijk je de nieuwe contributie(s) per 1 januari 2023. 

Heb je vragen over je contributie voor het nieuwe jaar, mail dan naar ledenservice@knvvl.nl
 
KNVvL contributie 2023

Gouden medaille Dhr. Ronald M. Schnitker

Tijdens de ALV heeft de heer Ronald Schnitker de gouden KNVvL medaille ontvangen voor zijn uitzonderlijke verdiensten jegens de Vereniging en/of de Lucht- of Ruimtevaart in het algemeen. Met lovende woorden van voorzitter Maarten Haverkamp werd de gouden medaille opgespeld. Ook Frits van Laar, voorzitter van de afdeling Modelvliegsport, heeft de heer Schnitker uitgebreid toegesproken. LEES VERDER...

Indoorvliegevenement Modelvliegsport Vianen

Afgelopen zondag waren de leden van de KNVvL afdeling Modelvliegsport weer welkom in Sporthal Helsdingen te Vianen. Van 10 tot 16 uur konden de modelvliegers hun kunsten vertonen aan mede-vliegers, en aan bezoekers van de luchtsport.

De dag was een groot succes! In februari 2023 wordt het evenement herhaald in Vianen, houdt de website hiervoor in de gaten. Bekijk via onderstaande knop enkele foto's die we hebben mogen ontvangen van de heer D. Hartenberg.

Foto's Indoorvliegen in Vianen

Reünie van oud-deelnemers IACE op 26 maart

De IACEA (International Air Cadet Exchange Association) bestaat dit jaar 75 jaar. De hoogste tijd om oud-deelnemers uit te nodigen voor een weerzien met elkaar op zondag 26 maart 2023  van 11.00 tot 15.00 uur. De reünie zal plaatsvinden in het KNVvL verenigingsgebouw in Woerden. Er zullen diverse presentaties worden gehouden, o.a. door de cadetten die in 2022 zijn uitgezonden. Er wordt gezorgd voor drankjes en een lunch. 

De kosten voor deelname zijn € 25,- per persoon vanaf 22 jaar. Ben je 21 jaar of jonger, dan zijn de kosten € 10,- euro. Klik op onderstaande knop om je aan te melden en voor meer informatie.

Aanmelden en meer informatie IACE reünie

ALA 50+ jaar! Vier je het jubileum ook mee?

De KNVVL | Afdeling ALA is opgericht op 10 december 1970 te Schiphol en is nu bijna 52 jaar. De viering liepen we mis door Covid-19. Daarom worden er twee interessante voordrachten in de vorm van een mini-symposium georganiseerd op de 10e. Hiermee vieren we de 'unieke leeftijd' van 50+. Hopelijk kan jij er als lid ook bij zijn. Klik op onderstaande knop voor meer informatie en om je aan te melden.
 
Aanmelden ALA mini-symposium

NL deelname wereldrecord koepelformatiespringen

George Buijtendijk (VPCT) en ondergetekende (PCEH/VPCT) waren opnieuw betrokken bij de laatste wereldrecordpoging: Koepelformatiespringen. Dit keer maakte de groep van 54 personen twee punten. Het vorige record van november 2019 was een "4-punter" met een groep van 43 springers. LEES VERDER...

Een tentoonstelling in boekvorm: Luchtvaartkunst

Een tentoonstelling in boekvorm, zo laat zich het nieuwe boek van Thijs Postma zich het best omschrijven! Zijn oeuvre omvat meer dan 580 schilderijen en tekeningen, waarvan het grootste deel in mooi formaat in dit boek is opgenomen. Daaronder bevindt zich veel recent en niet eerder gepubliceerd werk. Met bijna 400 pagina’s geeft Luchtvaartkunst niet alleen een prachtig overzicht van Thijs’ werk, maar ook van de luchtvaart; civiel en militair, historisch en hedendaags. Het boek is te bestellen via onderstaande knop.

Bestellen boek: Luchtvaartkunst

Agenda 


   
    7 december 2022
    ALV KNVvL | Afdeling Ballonvaren
   
    10 december
    ALA 50 jaar - symposium te Nieuw Vennep

    25 februari 2023
    ALA - Jaarlijkse ledenvergadering

    26 maart 2023
    IACE reünie 
 
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Website
Email
Wil je graag iets in de nieuwsbrief laten plaatsen? Stuur dan een berichtje naar Maaike van Marketing & Communicatie: communicatie@knvvl.nl
Copyright © 2022 Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart, All rights reserved.

Als lid van het KNVvL (direct of via een afdeling) ontvang jij onze nieuwsbrief. Je kan ook als belangstellende in de luchtvaart en luchtsport je aanmelden voor onze nieuwsbrief. Veel leesplezier! Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Profiel aanpassen of afmelden.

Ons adres is:
Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart
Houttuinlaan 16A
Woerden, 3447 GM
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek