KNZB, 21-06-19  Bekijk mail in browser    

Nieuwsbrief Algemeen

Denk mee met de KNZB

Het KNZB-lidmaatschapsmodel wordt vernieuwd en daarvoor zijn we op zoek naar jouw hulp! We willen zoveel mogelijk input voor vernieuwing. Het afgelopen jaar hebben verschillende onderzoeken plaatsgevonden en daaruit zijn ideeën en uitgangspunten ontstaan. De komende periode worden daarom geregeld stellingen en open vragen gedeeld via de site en social media. 

Vraag jij je wel eens af waarom je lid moet zijn van een vereniging? Of denk jij dat bepaalde zaken beter kunnen? Laat het ons dan nu weten en #denkmeemetdeKNZB! Heb je nog andere ideeën of opmerkingen? Stuur ze dan naar denkmee@knzb.nl.

Wie trek jij over de streep om te gaan zwemmen?

De zomer staat voor de deur. Veel Nederlanders springen het zwembad of de zee in! Hoe leuk zou het zijn als na de zomer een flink aantal volwassenen blijft zwemmen? Mijnzwemcoach, een initiatief van de KNZB, biedt middels cursussen, clinics en online trainingsmateriaal de mogelijkheid voor deze doelgroep om begeleid te gaan of blijven zwemmen. Mijnzwemcoach is ideaal voor ouders van verenigingsleden, buren en/of kennissen. Mijnzwemcoach cursussen kunnen ook aangeboden worden door de vereniging. Neem hiervoor contact op via mijnzwemcoach@knzb.nl

Canal Pride Amsterdam

De KNZB neemt op 3 augustus deel aan de Canal Parade 2019 op de Amsterdamse grachten. Wil jij ook meevaren? Laat ons voor 25 juni per mail via communicatie@knzb.nl weten wat jij voor de KNZB en haar LHBTIQ community doet of gaat doen om de inclusiviteit te vergroten en maak kans op twee kaarten!

Het bijzondere verhaal van Petra Hillenius

Petra Hillenius is ex-Olympisch schoolslagzwemster en tot april 2019 actief bestuurslid geweest van de KNZB. In juni 2018 werd bij Petra ALS geconstanteerd en de wereld stond even stil. Afgelopen week deelde ze haar bijzondere verhaal op Sublime. Luister hier het indrukwekkende fragment terug. 

Ondanks haar ALS springt ze op 8 september met 3000 andere deelnemers in het diepe. Nog steeds is er geen oorzaak of medicijn bekend tegen deze vreselijke ziekte. Daarom is iedere cent hard nodig voor onderzoek naar ALS. Wil je graag een bijdrage doen? Bekijk hier hoe dat kan.

Samen gaan we de strijd tegen ALS aan!

Grensoverschrijdend gedrag

Sporten is leuk en gezond. Helaas gebeuren er in de sport ook dingen die niet goed zijn. Dit kan gaan over ongewenste aanrakingen, seksueel misbruik, pestgedrag, geweld of discriminatie. Is er iets gebeurd tegen je wil? Word je onder druk gezet? Of zie je dingen om je heen gebeuren die niet goed zijn? Erover praten is vaak moeilijk. Misschien durf je niet, ben je bang voor de gevolgen of schaam je je? Neem dan contact op met de vertrouwenscontactpersoon KNZB of het Centrum Veilige Sport.  In een vertrouwelijk gesprek bespreek je wat je dwars zit en welke stappen je zou kunnen zetten om het aan te pakken. Bij het Centrum Veilige Sport kan je ook via de chat of anoniem een melding doen.

Informatieplicht energiebesparen zwembaden per 1 juli: is jouw zwembad er klaar voor?

Per 1 juli 2019 gaat voor zwembaden ook een informatieplicht gelden. Deze maatregel is bedoeld om de transitie naar een CO2-neutraal Nederland een impuls te geven. Nog minder dan een maand en dan is het 1 juli, is jouw zwembad er al klaar voor?

Lees op de website van Zwembadbranche hoe je je kunt voorbereiden op deze informatieplicht. 

De Grote Clubactie gaat bijna weer van start! 

De Grote Clubactie is de grootste actie voor verenigingen in Nederland. Leden van clubs en verenigingen verkopen loten waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Van de opbrengst van de lotenverkoop gaat 80% meteen naar de clubkas: het hoogste percentage van alle goede-doelen-loterijen! De Grote Clubactie 2019 begint dit jaar op zaterdag 14 september en loopt tot en met 10 december. Vanaf deze dag mogen er loten worden verkocht door alle leden van jullie vereniging. Als de verkoopperiode voorbij is, vindt de trekking van de loterij plaats op 11 december. In januari is alles afgerond en ontvangen de verenigingen het opgehaalde bedrag.

Meer informatie

De Nationale sportweek: Sport doet iets met je! 

Dat sport je fitter maakt weten we allemaal, maar het geeft je ook meer zelfvertrouwen. Het maakt je socialer en het creëert nieuwe vriendschappen. Op het veld, maar ook ernaast. Sport haalt het beste in mensen naar boven. Het leert je grenzen stellen. En er overheen te gaan. Door sport zit je lekkerder in je vel. Het maakt je gelukkiger. Daarom is dit jaar het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek: Sport doet iets met je.

De Nationale Sportweek is dit jaar van 20 tot en met 29 september, Den Haag en Nieuwegein zijn de Host Cities. 

Meer informatie

Verenigingsmutaties

Per 14 mei 2019 is het lidmaatschap van de vereniging De Nieuwe Slag uit Staphorst beëindigd. De vereniging is opgeheven. Per 1 mei 2019 is aangesloten de nieuwe startgemeenschap WSG Westergo (SG) te Bolsward. De startgemeenschap betreft de discipline waterpolo.
 
Een verzoek tot aansluiting is ontvangen van de studentenwaterpolovereniging Pila Ictus uit Wageningen. Bezwaren tegen een eventuele toetreding kunnen binnen veertien dagen na de publicatie van deze nieuwsbrief schriftelijk bij de KNZB worden ingediend via alice.van.den.brink@knzb.nl.

Copyright © 2019 KNZB, alle rechten voorbehouden!

contact:
communicatie@knzb.nl

Lees hier hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
Klik hier om je voorkeuren te wijzigen of af te melden