KNZB, 24-04-20  Bekijk mail in browser    

Nieuwsbrief Algemeen

Zwembranche stuurt aan op snelle heropening zwembaden


Zwemmen zorgt voor plezier, veiligheid en fitheid. Met de zwembranche maken we zwemmen toegankelijk: een leven lang zwemmen voor iedereen! We willen iedereen dan ook zo spoedig mogelijk weer de gelegenheid bieden een duik te nemen in een binnen- of buitenbad.

Lees verder

(Digitale) Algemene Ledenvergadering

In verband met de maatregelen ter bestrijding en verdere verspreiding van het coronavirus kunnen veel van onze Algemene Ledenvergaderingen helaas geen doorgang vinden op dit moment. Om te voorkomen dat besluitvorming en beleidsbepaling verder stagneert is er in Nederland een noodwet aangenomen welke verenigingen twee belangrijke extra opties biedt

Lees hier verder

KNZB belt alle verenigingen


Binnen de KNZB is een bijzondere belactie ontstaan. Alle medewerkers, of ze nu een kantoorfunctie hebben of topsportcoach zijn, bellen al onze verenigingen. Een grote operatie die geleid wordt door onze twee accountmanagers. Een kleine aantal collega's had de weken ervoor al een start gemaakt en enthousiaste reacties ontvangen. De bestuurders van de gesproken zwemverenigingen zijn zeer positief over deze proactieve insteek. Ons doel: voor 24 april 15.00 uur alle 409 verenigingen gesproken te hebben.

Lees verder

Huur badwater en SBI-codes bij tegemoetkoming


Verenigingen hebben de factuur voor de huur van het badwater ontvangen, ondanks dat het badwater niet gebruikt is vanwege de coronacrisis. KNZB heeft daarom overleg gehad met de VSG. Na dit overleg heeft de VSG in een brief richting gemeenten opgeroepen deze huur niet te innen. Mocht het in jouw gemeente wel in rekening zijn gebracht dan kan je als vereniging uitstel van betaling aanvragen.

Meer informatie
 

Ziekte en overlijden binnen de vereniging


Wanneer je binnen je vereniging wordt geconfronteerd met een ernstig ziek lid of een sterfgeval, dan is de impact daarvan vaak groot. Het kan dan lastig zijn te bepalen wat je kan doen als vereniging. Wat is je rol in zo’n situatie? Hoe kan je je overige leden en/of de familie en naasten van het betreffende lid tot steun zijn? Onze accountmanager Irma Duim schreef er een blog over en met het document 'opvang bij ernstige ziekte en/of het verlies van een verenigingslid' willen we de vereniging handvaten geven om hier invulling aan te geven.

Lokaal sportakkoord biedt vereniging subsidie voor services

Inmiddels hebben al 335 van de 355 gemeenten een aanvraag voor uitvoeringsbudget ingediend bij het ministerie van VWS en wordt binnen die gemeenten momenteel een lokaal sportakkoord gerealiseerd. Of … is er zelfs al een lokaal sportakkoord. In dit lokale sportakkoord staan afspraken om het sporten en bewegen in de gemeente te bevorderen door samenwerking tussen lokale sportaanbieders en andere partijen in die gemeente. Verschillende van onze verenigingen zijn hier al bij betrokken: een goede ontwikkeling!

Lees verder

Bijscholing Een beetje opvoeder

Training geven en het coachen van een team of individu is leuk én ook een hele uitdaging. Van actieve rondrennende jonge kinderen tot ongemotiveerde, minder goed luisterende tieners. Meidenvenijn, heftige emoties, brutale monden of ander ‘gedoe’ in het team. Het kan allemaal voorkomen. Het is dan ook een hele kunst: dat begeleiden van jonge sporters. Inspiratie en hulp kan daarbij soms heel handig zijn. In deze online bijscholing kunnen trainers, coaches of ouders die een rol hebben binnen jouw vereniging hiermee aan de slag. De cursus geeft nuttige theorie, nieuwe inzichten en vooral veel praktische tips en opdrachten.  

Lees verder

VCP-contactpersoon opgeven in Sportlink


De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is binnen de vereniging het eerste aanspreekpunt voor leden met een klacht of een vraag m.b.t. grensoverschrijdend gedrag. De VCP biedt een luisterend oor, geeft raad en verwijst door voor geschikte hulp. Daarnaast adviseert en stimuleert de VCP de vereniging om preventieve maatregelen te nemen. Een aantal keer per jaar sturen wij een gerichte nieuwsbrief naar deze contactpersonen. De Nieuwsbrief Vertrouwenscontactpersoon van afgelopen dinsdag staat hier. Wij adviseren in Sportlink te checken of jullie vereniging de vertrouwenscontactpersoon correct geregistreerd heeft, zodat alle VCP’s de laatste ontwikkelingen ontvangen.
facebook.com/knzb.nl/
twitter.com/knzbned
Instagram
Website
Copyright © 2020 KNZB, alle rechten voorbehouden!

contact:
communicatie@knzb.nl

Lees hier hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
Klik hier om je voorkeuren te wijzigen of af te melden