KNZB, 23-08-24
 
KNZB Logo

Nieuwsbrief Algemeen

In het kort:

Olympische Spelen met een gouden randje, nog verschillende Swims door heel het land gepland en genoeg (stage)vacatures die open staan!
De Brouwer-zusjes halen eerste synchroon medaille ooit 
Tijdens de Olympische Spelen telden het duet vrije –en technische kür bij elkaar op. Na het duet vrije kür, die op 10 augustus op de planning stond, werden Noortje en Bregje 3e en haalden daarmee de eerste synchroonzwemmedaille ooit. Lees hier meer. 
Else Praasterink eindigt in top 12 van Olympische finale 10m-toren 
Else Praasterink maakte haar debuut op de Olympische Spelen tijdens de voorrondes op de 10 meter-toren. Nadat ze zich in zowel de voorrondes als de halve finale heeft geplaatst, eindigde ze uiteindelijk als twaalfde in de finale. Lees hier meer over de wedstrijd. 

Nederlandse Waterpolodames halen bronzen medaille  
Bij de Olympische Spelen in Parijs hebben de Nederlandse Waterpolodames, na een waanzinnige comeback tegen de Verenigde Staten, alsnog de bronzen medaille gewonnen. Na een 3-7 achterstand halverwege, in het met 14.500 toeschouwers gevulde Paris La Défense Arena in Parijs, wist TeamNL het duel alsnog te winnen met 11-10. Leeshier meer over de wedstrijd. 

2x brons en meerdere finales
In totaal zijn 19 zwemmers afgereisd naar Parijs met het doel om een Olympische titel te bemachtigen. Er werd hard gezwommen en de concurrentie was groot, maar bijna alle zwemmers wisten de finale te bereiken. Voor Caspar en Tes was er een podiumplek, zij wisten het brons te bemachtigen! Meer lezen over het wedstrijdzwemmen, klik hier

Emotionele strijd om het goud
Deze overwinning was niet alleen een sportieve prestatie, maar ook een emotionele triomf. 
Sharon van Rouwendaal heeft tijdens haar vierde en laatste Olympische Spelen haar tweede olympische titel in het 10 kilometer openwaterzwemmen behaald.

KNZB Compete
KNZB Compete is ideaal voor alle wedstrijden waar geen elektronische tijdwaarneming (ETW) is. Met Compete heb je registratie en tijdwaarneming moeiteloos bij de hand op je mobiele telefoon. Daarnaast biedt Compete nog tal van andere voordelen.  

Organiseert jouw vereniging binnenkort een wedstrijd en wil je ervaren hoe KNZB Compete werkt? Meld jouw wedstrijd dan aan via info@swimster.nl en krijg gratis "KNZB Compete" waterdichte telefoonhoesjes. Lees er alles over in de link

Steun jij Swim to Fight Cancer al? 
Bij de KNZB dragen we graag bij aan maatschappelijke evenementen zoals Swim to Fight Cancer. Daarom steunen we de Swims onder andere in het voorbereiden van de deelnemers. Met trainers van Mijnzwemcoach kunnen de deelnemers zich door verschillende clinics voorbereiden. Eind augustus en begin september staan door heel het land nog Swims gepland, kijk hier of er een bij jou in de buurt is en doe mee! 

KNZB zet verder in op ledenwerving 
Met een succesvolle Olympische Spelen achter de rug, is dit een goed moment om, samen met onze verenigingen, in te zetten op ledenwerving. Daarom komt de KNZB in september met een nieuw platform om verenigingen hierin te ondersteunen. Hierover zullen we alle verenigingen binnenkort informeren! 

Zorgeloos Zwemplezier
Zorg ook dit seizoen voor de jeugd, kijk wat jij kan doen via knzb.nl/jeugdsport

Kom TeamNL para-zwemmen aanmoedigen in het TeamNL Huis
Kom onze zwemmers aanmoedigen in Parijs. Vanaf 29 augustus is Cabaret Sauvage in Parc de la Villette de thuisbasis voor iedereen die TeamNL een warm hart toedraagt. Bezoekers kunnen dagelijks vanaf 17.00 uur wedstrijden volgen op groot scherm en samen met alle fans onze sporters in Oranje aanmoedigen. Met optredens van Diggy Dex en La Fuente beloven de huldigingen een mooi Oranjefeest te worden. Koop hier je ticket(s).

Agenda

Vacatures
Ambieer je een baan in de sport en zou je niets liever willen dan werken in de sport? Bekijk onze vacatures hieronder:

Stages:

facebook.com/knzb.nl/
twitter.com/knzbned
Instagram
LinkedIn
YouTube
Copyright © 2024 KNZB, alle rechten voorbehouden

Mail voor vragen naar communicatie@knzb.nl
Lees hier hoe wij omgaan met jouw gegevens

Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
Klik hier om je voorkeuren te wijzigen of klik hier om je af te melden