KNZB, 19-07-24
 
KNZB Logo

Nieuwsbrief Algemeen

In het kort:

Magische nummer '10' voor Lita van Weert, Jong Oranje Meisjes O.16 als 8ste geëindigd en de nieuwe cursussen van Mijnzwemcoach staan weer online.
Leerzaam WJK voor Jong Oranje Meisjes O.16 
De meisjes van Jong Oranje onder de 16 jaar zijn op de achtste plaats geëindigd op het WJK in Manisa, Turkije. In een bloedstollend gevecht om plek 7 trok het sterke Team USA nipt met 11-10 aan het langste eind. De Nederlandse talenten wonnen in de aanloop naar de kwartfinale twee keer van Thailand en in de kruiswedstrijd van Zuid-Afrika. Daarnaast speelde de ploeg officieus tegen WJK-finalisten Spanje en Hongarije. 
Mooie Nederlandse prestaties op EJK Schoonspringen in Rzeszów
EJK debutant Lita van Weert kwam in actie bij de B meisjes 3m. Op haar allereerste EJK ging zij met 289.15 punten als 10e door naar de finale. Uiteindelijk verzilverde zij met 293.35 punten die 10e plek. Ook op de 1m ging zij met haar magische nummer als 10e door naar de finale. En wederom eindigde zij in die finale met 285.60 punten als 10e.

Vanaf 2025 is Rotterdam nieuwe thuisbasis voor TeamNL waterpolo
De komende acht jaar zullen zij dagelijks in Rotterdam trainen met de beste faciliteiten en ondersteund worden door experts van TeamNL. Door gezamenlijke inspanningen van Topsport Metropool, NOC*NSF, Gemeente Rotterdam, Sportbedrijf Rotterdam, Rotterdam Topsport, en de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) zijn we erin geslaagd om het programma in een top accommodatie in Rotterdam te faciliteren. Lees hier meer over dit avontuur.

Mijnzwemcoach cursussen in september weer van start
In september start de nieuwe periode voor Mijnzwemcoach weer! Na het succes van afgelopen jaar belooft deze periode weer in het teken te staan van een mooie combinatie tussen plezier en techniekverbetering! Ben of ken je iemand die graag zijn of haar zwemtechniek wil verbeteren? Kijk dan snel of de cursussen van Mijnzwemcoach passen. 

2e plek voor de waterpolovrouwen 
Na twee van de drie poulewedstrijden gewonnen te hebben, speelde de Nederlandse waterpolovrouwen tegen Spanje voor een 1ste plek. Na een moeizame wedstrijd zijn de vrouwen tweede geworden op de Waterpolo Cup in Rotterdam. In een uitverkocht zwemcentrum verloor Nederland met 13-8 van wereldkampioen Spanje.

Organiseer een clubbijeenkomst jeugdsport 
Start het nieuwe seizoen met een bijeenkomst over jeugdsport. Ga in gesprek met trainers en ouders over onze gezamenlijke verantwoordelijkheid een veilige en plezierige plek te bieden voor alle kinderen. De KNZB helpt je hier graag bij, lees meer via deze link. Samen gaan we voor Zorgeloos Zwemplezier!

2e van Europa tijdens EK Masters
Mieke de Zeeuw en Linda Zwaan uit Leidschendam waren van 28 juni t/m 3 juli in Belgrado voor het EK Masters. Tijdens het onderdeel technisch duet in de leeftijdsgroep 50-59 behaalden zij met 58.3962 punten een zilveren medaille en daarmee tweede van Europa. 

Agenda

  • 26 juli - 11 augustus: Olympische Spelen in Parijs
  • 3 augustus: Canal Parade Amsterdam
  • 28 augustus - 8 september: Paralympische Spelen

Vacatures
Ambieer je een baan in de sport en zou je niets liever willen dan werken in de sport? Bekijk onze vacatures hieronder:

facebook.com/knzb.nl/
twitter.com/knzbned
Instagram
LinkedIn
YouTube
Copyright © 2024 KNZB, alle rechten voorbehouden

Mail voor vragen naar communicatie@knzb.nl
Lees hier hoe wij omgaan met jouw gegevens

Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
Klik hier om je voorkeuren te wijzigen of klik hier om je af te melden