KNZB, 24-05-24
 
KNZB Logo

Nieuwsbrief Algemeen

In het kort:

Vernieuwde Zwem4daagse website, niveau 2 opleiding aangeboden en hoe kan je jouw jeugdleden behouden?

Steun jouw club via de Clubloterij 
Op 12 juni is de trekking van de Clubloterij, een initiatief van NOC*NSF, gesteund door de KNZB. Jouw vereniging kan hiermee de clubkas spekken en jij kan € 10.000 winnen voor jezelf én voor je vereniging. Koop je lot via deze link!

Vernieuwde Zwem4daagse website
Op dinsdag 7 mei ging de langverwachte vernieuwde Zwem4daagse website live, samen met de geüpdatete Plan je Event omgeving. Deze upgrade markeert een belangrijke stap vooruit in het gemak en de functionaliteit voor zowel organisatoren als deelnemers aan Zwem4daagse-evenementen. Benieuwd naar de vernieuwde omgeving? Lees hier over de nieuwe functies.

Gewenst gedrag
Overal hoor en lees je over grensoverschrijdend gedrag, ook in de sport. Hoe bevorder je gewenst gedrag en creëer je een veilige omgeving? Experts adviseren open communicatie en erkenning van meldingen. Spreek af om bij ongewenste situaties eerst met elkaar te praten, eventueel met een derde partij. Dit verlicht vaak spanningen en lost problemen op. Voor tips en gratis online workshops, bezoek onze website. Wil je liever persoonlijk contact met een vertrouwenscontactpersoon? Ook daarvoor kun je bij ons terecht, kijk hier voor meer informatie. 

Nieuwe KNZB niveau 2 opleiding biedt coaches brede basis 
In de loop van het komende wedstrijdseizoen wordt de nieuwe, generieke niveau 2 opleiding aangeboden vanuit de overtuiging dat de zwemsport en de (jeugdige) zwemsporter gebaat zijn bij een trainer/coach die breed opgeleid en breed inzetbaar is binnen een vereniging. Lees hier meer!

Beweegweek voor ouderen 
Van 27 tot en met 31 mei organiseert het Ouderenfonds de Nationale Beweegweek om zo aandacht te vragen voor het belang van sporten en bewegen. Het Nationaal Ouderenfonds nodigt o.a. alle zwemverenigingen uit om activiteiten voor 65-plussers te organiseren. Organiseer binnen jouw zwemvereniging een beweegactiviteit voor ouderen! Meld de beweegactiviteit vervolgens aan via deze link

Jeugdpeiling schoonspringen & synchroonzwemmen
Samen met andere jongeren uit het land help je de KNZB met het vernieuwen en verbeteren van het synchroonzwemmen en schoonspringen. We beginnen met een vrijblijvende (online) bijeenkomst waarin we graag horen wat goed gaat en wat beter kan.
Ben jij een jeugdlid van synchroonzwemmen of schoonspringen? Meld je aan voor ons jongerenpanel via deze link. Verdere informatie volgt na aanmelding.

Behouden van jeugdleden! 
Weet jij wat er leeft bij de jeugdleden van jouw club? Wat ze leuk vinden en wat juist niet? Jeugdleden zijn voor veel clubs een grote en belangrijke groep.
 Deze leden betrokken houden, begint vaak met in gesprek gaan. De KNZB biedt hiervoor handvatten zoals de jeugdpeiling of het kaartspel van Keep Youngsters Involved. Er zijn een aantal fysieke toolboxen beschikbaar, welke je gratis kan aanvragen via jeugdsport@knzb.nl. 

Algemene Ledenvergadering
Op zaterdag 8 juni is de Algemene Ledenvergadering in Papendal van 10:00-12:00. Wil jij meer informatie of meteen aanmelden? Klik hier.

Agenda

  • 10-14 juni: Europese Kampioenschappen Synchroonzwemmen in Belgrado
  • 14 juni: Oefenwedstrijd waterpolodames in Nijverdal
  • 14-16 juni: Kwalificaties en N(J)K Schoonspringen in Eindhoven
  • 15-16 juni: SynchroBeat en NK Vrije Combinatie in Het Hofbad in Den Haag
  • 17-23 juni: Europese Kampioenschappen Schoonspringen in Belgrado

Bijscholingen
Blijf je als trainer/coach/official continu ontwikkelen door middel van een (bij)scholing. Op onze site vind je het huidige aanbod. Bekijk de agenda en schrijf je in. 

facebook.com/knzb.nl/
twitter.com/knzbned
Instagram
LinkedIn
YouTube
Copyright © 2024 KNZB, alle rechten voorbehouden

Mail voor vragen naar communicatie@knzb.nl
Lees hier hoe wij omgaan met jouw gegevens

Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
Klik hier om je voorkeuren te wijzigen of klik hier om je af te melden