KNZB, 17-03-20  Bekijk mail in browser    

Nieuwsbrief Zwemmen 

Beste zwemsportliefhebbers, 

Onlangs is de zwemkalender voor het seizoen 2020-2021 gepubliceerd. Dat betekent dat we als KNZB, maar ook de regio’s en de verenigingen, aan de slag kunnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Het is verstandig om de toelichting bij de kalender goed door te nemen, want deze staat vol met belangrijke informatie. 

De actualiteit is op dit moment zo dat het sport- en verenigingsaanbod vanwege het coronavirus compleet stil ligt. Dat treft ons allemaal hard. Vanuit de KNZB zijn we bezig om alle consequenties te overzien en scenario’s uit te werken. We hopen van harte dat we het seizoen nog op een fatsoenlijke manier kunnen afmaken. 

Op de KNZB-website staat een FAQ met meer informatie. 

Heel veel sterkte de komende tijd! 

Met vriendelijke groet, 

Jeroen Dellebeke

Programmacoördinator zwemmen

Agenda maart / april

Alle wedstrijd- en verenigingsactiviteiten tot en met 6 april komen vanwege het coronavirus te vervallen. 

Nationale Zwemcompetitie

Zoals aangekondigd in de documentatie bij de Zwemkalender 2020-2021 gaan we per volgend seizoen naar vijf competitie-niveaus, waarbij we een Hoofd-, A-, B-, C- en D-klasse gaan kennen. De B-, C- en D-klasse zullen op regionaal niveau worden ingericht. Dit houdt in dat promotie tussen de Hoofd-, A- en B-klasse gehandhaafd blijft, maar dat de andere competitie-klassen opnieuw worden ingedeeld. We nemen afscheid van het lotingssysteem. 

We doen dit om de dichtheid in de competitie te versterken. Ook wordt het op deze manier voor verenigingen makkelijker om sneller op het juiste niveau terecht te komen. Bij de Hoofdklasse willen we er naar toe dat er een vaste, eventueel wisselende, indeling is van de verenigingen. Initiatief voor die indeling ligt dan ook bij de KNZB. We zijn in deze periode bezig om alles rondom de competitie en nieuwe indelingen in kaart te brengen.

Algemene Ledenvergadering uitgesteld 

In verband met het coronavirus gaat de Algemene Ledenvergadering (ALV) van zaterdag 18 april op Papendal niet door. Zodra er meer duidelijkheid is over wanneer er weer activiteiten kunnen worden georganiseerd, zal de KNZB een nieuwe datum vaststellen, rekening houdend met de daarvoor geldende termijnen.

Lees hier meer.

Koninklijke AZ 1870 bestaat 150 jaar!

Op 25 juni aanstaande bestaat onze vereniging 150 jaar. Daarmee is het de oudste van het land, waarschijnlijk zelfs van Europa. De Koninklijke Amsterdamsche Zwemclub 1870 is ook een van de oprichters van de KNZB. Wij gaan dit jubileum natuurlijk groots vieren met een feestelijk zwemtoernooi (waar onder andere 150 meters gaan worden gezwommen) en een reünie voor (oud) leden. Het zwaartepunt van de festiviteiten ligt op zondag 28 juni 2020. Oud-leden kunnen zich melden door een mail te sturen aan feestcommissie@konaz.nl. Dan kunnen we ze op de hoogte houden van de activiteiten.  Ook zijn we op zoek naar mooie verhalen, foto’s en ander archiefmateriaal uit het roemrijke verleden. Daarnaast komt er een modeshow met oude badkleding en tenues dus als er iemand nog iets heeft liggen op zolder houdt de feestcommissie zich aanbevolen.

Matchday app

De meeste van onze leden zullen het herkennen: het organiseren en begeleiden van een wedstrijd is een hele uitdaging. Los van het aantal vrijwilligers dat nodig is om alles in goede “banen” te leiden, is er een veelheid aan handmatige handelingen om resultaten vast te leggen, verwerken en te publiceren. Met name bij handmatig ‘klokken’ zijn wij nog steeds afhankelijk van de bekende papieren tijdbriefjes die al meer dan drie decennia gebruikt worden.  

De KNZB werkt samen met Swimster aan een oplossing om het proces rondom de tijdwaarneming te verbeteren. Het bouwt aan een app waarmee niet alleen de tijdwaarneming gedigitaliseerd kan worden, maar ook de verwerking en publicatie minder handmatige handelingen vergt. Zo kunnen wedstrijden sneller afgewikkeld worden met nog minder kans op fouten. Via de nieuwsbrief zullen wij jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Heb je vragen of suggesties mail dan naar zwemmen@knzb.nl.

Competitie- en wedstrijdzaken

Vanuit onze reglementscommissie, onszelf en de Splash helpdesk hebben we nog enkele belangrijke mededelingen. 

Wanneer u zelf wedstrijden organiseert en daarbij ook zelf het te zwemmen programma samenstelt, maak dan altijd gebruik van de Splash template “Blanco wedstrijd 2019-2020”. U weet dan zeker dat alle instellingen zoals leeftijdsgroepen en officialtaken op de juiste manier zijn ingesteld.

Lees hier meer.

Parazwemmen: nationale classificaties

Op vrijdag 1 mei is het mogelijk om in Amersfoort (opnieuw) geclassificeerd te worden binnen het parazwemmen. Meer informatie hierover vind je op de KNZB-website.

  

facebook.com/knzb.nl/
twitter.com/knzbned
Instagram
Website
Copyright © 2020 KNZB, alle rechten voorbehouden!

contact:
communicatie@knzb.nl

Lees hier hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
Klik hier om je voorkeuren te wijzigen of af te melden