KNZB, 23-02-24
KNZB Logo

Nieuwsbrief zwemmen februari 2024

Zwemsuccessen op het WK in Doha
Drie wereldtitels en drie keer zilver. Dat was de oogst van de binnenbadzwemmers op het afgelopen wereldkampioenschap in Doha. Er werd dagelijks verslag gedaan op de website van de KNZB, op (online) televisie en in andere media. Marrit Steenbergen (100 vrije slag in 52,26) en Tes Schouten (200 schoolslag in 2.19,81) gaven hun titel extra glans door een nieuw Nederlands record te klokken. De estafettemannen zwommen in 3.31,23 een twaalf jaar oud record uit de boeken. Alleen het WK 2001 in Fukuoka was voor de Nederlandse ploeg meer succesvol met drie keer goud en vier keer zilver. Foto BSR.

 
Dubbel goud Sharon van Rouwendaal
Sharon van Rouwendaal liet er geen twijfel over bestaan waarom ze naar Doha was gekomen; ze wilde zich kwalificeren voor de Olympische Spelen. Een plek in de top 13 was daarvoor genoeg, maar de wereldtitel gaf haar ticket voor Parijs extra glans. Zie NOS.nl. Ook op de 5 kilometer was er goud. Zie NOS.nl. Foto BSR.
Wijziging leeftijdseisen EJK & EYOF
In 2023 heeft European Aquatics de leeftijdseisen voor de meisjes gelijkgetrokken aan de jongens. Daarom is besloten de limieten voor 2024 te herijken voor de meisjes. De limieten voor de jongens zijn gelijk gebleven. Bij het EJK is het doel de halve finale.
Ook voor de EYOF zijn de leeftijdseisen gelijk getrokken. Dit heeft gevolgen voor de jongens. De jaargangen 2009 en 2010 kunnen deelnemen aan de vervangende EYOF. Doordat er nu een jongere jaargang deelneemt aan de v-EYOF, zijn de limieten herijkt en aangepast. Zie kwalificatiehandboek.
Omvorming KNZB zwemcompetitie-model
Met ingang van seizoen 2024 – 2025 wordt een nieuwe competitie-indeling ingevoerd, waarbij op alle niveaus landelijk met elkaar gezwommen gaat worden. Voornaamste gedachte hierachter is het aantrekkelijker maken van de KNZB zwemcompetitie. Wedstrijden worden op deze manier interessanter en meer ploegen hebben kans op promotie. We nemen daarbij afscheid van de indeling in regio's in de
A-, B- en C-klasse. Het is voor verenigingen nog steeds mogelijk om samen met verenigingen uit de (directe) omgeving de competitie te zwemmen.
Olympische- en Paralympische zwemreünie
De KNZB heeft het plan opgevat om een reünie te organiseren van oud-topzwemmers of -coaches die ooit actief zijn geweest op een Paralympische- of Olympische Spelen. Deze bijeenkomst is op vrijdag 12 april vanaf 15.30 uur tijdens de Eindhoven Qualification Meet. Opgeven kan via deze link
Speciale Zwem4daagse tijdens EQM
Op vrijdag 12 april organiseert de KNZB een speciale editie van de Zwem4daagse, gehouden in het wedstrijdbad van de EQM. Doe me aan vier leuke uitdagingen, geschikt voor zowel jong als oud, en geniet vervolgens van live optredens van nationale en internationale zwemtoppers. Na afloop ontvang je een speciale medaille als herinnering aan deze unieke ervaring. Wil jij ervaren hoe het is om te schitteren op deze prachtige locatie, net als de professionele zwemmers? Pre-registreer je dan snel in via deze link.
Opleiding toezichthouder bij Zwemnetwerk
Wanneer een vereniging zelf toezichthouders in huis heeft, kan dat veel voordelen opleveren. Zwemnetwerk biedt voor verenigingen en voor anderen toegankelijke toezichthoudersopleidingen aan. Lees meer over het aanbod via deze link.

 
Agenda maart-april
23 februari - 3 maart WK zwemmen voor masters in Doha, Qatar
09-10 maart KNZB Verenigingszwemcompetitie deel 4
11-14 april EQM, Eindhoven
facebook.com/knzb.nl/
twitter.com/knzbned
Instagram
LinkedIn
YouTube
Copyright © 2024 KNZB, alle rechten voorbehouden

Mail voor vragen naar communicatie@knzb.nl
Lees hier hoe wij omgaan met jouw gegevens

Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
Klik hier om je voorkeuren te wijzigen of klik hier om je af te melden