KNZB, 31-05-24
KNZB Logo

Nieuwsbrief zwemmen

In het kort
In de maand juni vinden maar liefst drie Nederlandse kampioenschappen plaats. De start van het openwaterzwemseizoen is in Hoorn en op 15 juni is een Open Training para-zwemmen.
Het openwaterseizoen 2024 gaat van start 
Het openwaterseizoen gaat weer beginnen! De temperaturen zijn aan het stijgen en de eerste mensen hebben hun eerste meters in het openwater alweer gemaakt. Bijna 20 organisaties bieden dit seizoen openwaterwedstrijden aan. We hebben wedstrijden van Hoorn tot Sluis en van Dronten tot Appingedam. Zondag 9 juni staat de eerste wedstrijd gepland in de kalender, de 10km wedstrijd in Hoorn. De laatste openwaterwedstrijden van het seizoen zullen plaatsvinden in september. Alle wedstrijden van het seizoen 2024 zijn te vinden in de wedstrijdkalender. Kijk hiervoor de bepalingen.
Toolkit Zorgeloos Zwemplezier
Graag gaan we samen met trainers, bestuurders en andere betrokkenen aan de slag om het jeugdsportklimaat verder te versterken. In 2023 presenteerden we je de KNZB Jeugdsportvisie. Met deze toolkit delen we graag de stappen die we de afgelopen periode hebben gezet voor Zorgeloos Zwemplezier. Zo presenteren we je een ontwikkelingsleidraad, een reflectietool voor jeugdtrainers, de jeugdpeiling en andere handvatten waar je als club of trainer direct mee aan de slag kan. 
 
Ga op zwemkamp in Malaga met Zwemexpert!
Duik in het avontuur van competitief zwemmen onder de Mediterrane zon van Torremolinos, Malaga. Het kamp is speciaal voor kinderen van 10-18 jaar en wordt georganiseerd van 11 t/m 17 augustus. De trainingen staan onder begeleiding van hoofdcoach en oud-Olympiër Kyle Stolk. Lees alles over de volledig verzorgde reis en over de speciale korting. 
Klik hier.
Open Training para-zwemmen
Niet alle helden dragen capes, sommige dragen zwemkleding. Ontdek jouw kracht bij onze Open Training voor para-zwemmers. De Open Training vindt plaats op zaterdag 15 juni 2024 tijdens de NK langebaan in Amerena, Amersfoort van 14:00-15:30. Na de Open Training mag jij de finale sessie vanaf 17:00 bijwonen. Aanmelden kan bij saskia.de.jonge@knzb.nl
 
Wijzigingen in kalender wedstrijdzwemmen
Naar aanleiding van feedback uit het land zijn een viertal wijzigingen doorgevoerd in de wedstrijdkalender2024-2025.
Kijk hier naar het totale jaaroverzicht van de geplande zwemevenementen in het seizoen 2024-2025. Heb je nog vragen? Stuur een email naar
zwemmen@knzb.nl
KNZB Compete
KNZB Compete is ideaal voor alle wedstrijden waar geen elektronische tijdwaarneming (ETW) is. Met Compete heb je op je mobiele telefoon registratie en tijdwaarneming in één en nog veel meer voordelen. Organiseert jouw vereniging binnenkort een wedstrijd en wil je ervaren hoe KNZB Compete werkt? Meld jouw wedstrijd dan aan via info@swimster.nl en krijg gratis "KZNB Compete" waterdichte telefoonhoesjes. Lees er hier alles over. 

Testdagen talentonderzoek tijdens NJK lange baan
Tijdens de NJK langebaan in juni 2024 zullen weer testdagen worden georganiseerd in het kader van het onderzoek talentherkenning en -ontwikkeling. Sporters die eerder hebben deelgenomen aan de testdagen zijn van harte welkom om weer deel te nemen. Dat geldt ook voor sporters die nog niet eerder hebben meegedaan. Hoe meer sporters deelnemen, hoe meer we te weten komen over talentherkenning en -ontwikkeling in zwemmen. Klik hier voor meer informatie en de aanmeldlink.

Doe mee met de Zwem4daagse deze zomer!
Eind juni vinden traditioneel de meeste Zwem4daagses plaats verspreid over het land. Al voor het 55e jaar gaan zwemmers van jong tot oud en van beginnend tot ervaren samen het water in om met allerlei leuke activiteiten samen een medaille te verdienen. Beleef de leukste dagen in het zwembad nu ook zelf. Meer informatie over de locaties bij jouw in de buurt of over het organiseren van een Zwem4daagse vind je hier.

Klik hier voor een hele leuke video.
De taakgroep Parazwemmen van start is gegaan
Hiermee gaat de KNZB aan de slag om het para-zwemmen op ieder niveau verder te ontwikkelen. Dit kunnen wij niet zonder de verenigingen. Om dit te bereiken hebben we landelijk dekkend aanbod van para-vriendelijke vereniging nodig!
 
Daarom willen wij jullie vragen om deze vragenlijst in te vullen over het para-zwemmen bij jou op de vereniging. Zodat wij een beter beeld hebben van het para-zwemmen op dit moment. Meer informatie lees je hier.
ONMK masters
Het Open Dutch Masters Championship kon begin mei weer rekenen op nationale en internationale deelname van 1.100 zwemmers. In vier dagen werden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven 4.000 starts afgewerkt. Hayke Veldman zag met eigen ogen de passie voor de zwemsport. ,,Wat een mooie ambiance waarin onze sport werd gecombineerd met een gezonde dosis onderlinge competitie en gemoedelijkheid. Ik heb vooral veel plezier gezien. Bij deelnemers en zeker ook bij alle officials'', aldus de voorzitter van de KNZB.
Voor verslagen en foto's van het evenement kijk dan hier. Zwemkroniekredacteur Jos van Kuijeren maakte op de website een terugblik.

Voordrachten KNZB+ zwemmen 2024-2025 van start
Nu de NK’s en NJK’s er aan komen richten we ons vizier weer op het komende seizoen. In seizoen 2024-2025 gaan wij weer van start met het KNZB+ programma zwemmen. 

Coach je zwemmers in je vereniging met (inter)nationale potentie, ambitie en doorzettingsvermogen in de jaargangen 2009 t/m 2012? Doe dan uiterlijk 10 september 2024 de voordracht voor het KNZB+ programma. Dit kan via deze link. Hebben sporters interesse in deelname aan het OC-programma van volgend seizoen, neem dan tijdig contact op met de KNZB Talentcoach van het OC in de buurt van de vereniging. Wil je meer informatie, klik dan hier

Agenda juni
1-2 juni: Provinciale Zomerkampioenschappen
8-9 juni: Provinciale Minioren finale
09 juni: Start openwaterzwemseizoen, Hoorn
13-16 juni: NK langebaan, Amersfoort
15 juni: Opening openwaterzwemseizoen, Bodegraven
21-23 juni: NJK langebaan, Eindhoven
29-30 juni: NK sprint, Rotterdam
facebook.com/knzb.nl/
twitter.com/knzbned
Instagram
LinkedIn
YouTube
Copyright © 2024 KNZB, alle rechten voorbehouden

Mail voor vragen naar communicatie@knzb.nl
Lees hier hoe wij omgaan met jouw gegevens

Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
Klik hier om je voorkeuren te wijzigen of klik hier om je af te melden