KNZB, 16-08-19  Bekijk mail in browser    

Nieuwsbrief Zwemmen 

Beste zwemsportliefhebbers, 

De sportzomer nadert zijn einde. De laatste vakantieweken in de regio Zuid zitten er aan te komen. Ook het staartje van het Open Water seizoen komt er aan, met veel wedstrijden in de regio Zuid. De klassementsprijzen worden uitgereikt bij de wedstrijden in Maastricht. Alle organisaties alvast heel veel succes! 

Via deze weg alle deelnemers die hebben meegedaan aan de ONK Open Water in Heerjansdam: gefeliciteerd met de prestaties! En ik wens natuurlijk de deelnemers aan de NK Marathon heel veel succes bij de IJsselmeeroversteek! Gaat u ook kijken bij de finish in Medemblik op zaterdag 17 augustus? Vanaf 13.30 uur worden de eerste deelnemers daar al verwacht. 

De eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen dienen zich ook aan. De ticketverkoop voor de NK Estafette is gestart, alle bepalingen voor de verschillende Nederlandse kampioenschappen tot en met december staan online en de Prestatiemedailles Zwemmen kunnen alweer worden besteld. Voor het KNZB Sportmodel is een speciale website gelanceerd, daar kunt u alle informatie terugvinden. 

Ik wens u weer veel sportplezier de komende weken! 

Met vriendelijke groet, 
Jeroen Dellebeke 
Programma coördinator zwemmen 
 

KNZB Sportmodel


Voor de zomer zijn op diverse plaatsen voorlichtingsbijeenkomsten gehouden over de introductie van het KNZB Sportmodel Zwemmen. Het KNZB Sportmodel is de opvolger van het Meerjaren Opleidingsplan Zwemmen (MOZ). Het MOZ gaf inzicht in de opleidingsweg van minioren naar topniveau bij senioren. Het gaf onvoldoende houvast voor zwemmers die minder getalenteerd zijn of andere doelen nastreven. 

Vanaf 2019 vervangt de KNZB het MOZ voor het KNZB Sportmodel. In dit model staat aanbod voor de verschillende perspectieven van onze zwemliefhebbers centraal. Het houdt rekening met huidige sporttrends zodat de zweminfrastructuur toekomstbestendig is en voldoet aan de behoefte en verwachtingen van competitieve en recreatieve sporter. In de loop van 2020 zal het Sportmodel ook voor Waterpolo, Schoonspringen en Synchroonzwemmen beschikbaar komen. 

Voor alle informatie over het KNZB Sportmodel kan je vanaf nu terecht op www.knzbsportmodel.nl.

Agenda Openwaterwedstrijden augustus / september


17 augustus: NK Marathon en de 50e IJsselmeer Zwemmarathon, Stavoren-Medemblik 

18 augustus: HEADswimming De Bosbaan, Amstelveen 

25 augustus: Open Water Swim Dopharma Zwemklassieker, Oosterhout  

31 augustus: Open Water Swim Golfbad Osse Maasrace, Lithse Ham 

1 september: Open Water Swim IJzeren Man Zwemrace, Vught 

7 september: Open Water Swim 47e Ganzetrek, Wilhelminadorp 

8 september: Open Water Swim 48e Kanaalrace, Vlissingen 

14 september: Open Water Swim Biesbosch Open Water Race, Sleeuwijk 

15 september: Open Water Swim Grindgat.nl OW-event, Maastricht (seizoen finale

Deelnemen aan één of meerdere wedstrijden? Check de Open Water kalender op de KNZB website. 

ONK Open Water zwemmen en NK Marathon


Afgelopen weekend werden de nationale titels verdeeld bij de ONK open waterzwemmen in Heerjansdam. De uitslagen van de ONK staan inmiddels op de KNZB-website en via de website van NOWW worden spoedig ook de verschillende foto’s beschikbaar gesteld. 

Zaterdag 17 augustus is de NK Marathon, tijdens de 50e editie van de IJsselmeer Zwemmarathon. Vanaf 13.30 uur worden de snelste zwemmers al weer terug verwacht in de haven van Medemblik. Kom jij ze 'binnenhalen'? Lees hier meer

 

Bepalingen ONK korte baan Tilburg


De Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan zijn voor een groot deel van de Nederlandse zwemmers het belangrijkste piekmoment van de eerste seizoenshelft. De ONK korte baan worden gehouden van 20 t/m 22 december 2019 in het zwembad De Drieburcht in Tilburg. De organisatie is in handen van de KNZB in samenwerking met TRB-RES. De bepalingen van de ONK korte baan zijn vanaf heden beschikbaar op de KNZB-website

 

Ticketverkoop NK Estafette


De Nederlandse Estafette Kampioenschappen staan zoals ieder jaar gepland in de maand september. Een groot aantal Nederlandse (para-)zwemmers strijdt op zondag 22 september in Eindhoven om de titel Nederlands Estafette Kampioen. 's Ochtends gaan de junioren van start en 's middags de senioren. Wil jij er ook bij zijn? Bestel dan hier jouw kaarten in de voorverkoop. 

 

Open Water Seizoen finale in Maastricht

Net als vorig jaar is de laatste wedstrijd van het Open Water seizoen 2019 in Maastricht. Dit jaar met een compleet programma, zodat na afloop van alle wedstrijden ook de prijzen van de nationale klassementen kunnen worden uitgereikt. Ben je prijswinnaar in het landelijke klassement? Kom dan dus ook naar Maastricht! Lees hier meer  

Agenda bijscholingen trainers wedstrijdzwemmen


Begin het nieuwe seizoen goed, schrijf je in voor een bijscholing! 

Bijvoorbeeld voor de combi Blessurepreventie en landtraining (ook los te volgen) of voor Begeleiden van sporters bij wedstrijden met een raceplan. Kijk voor het aanbod op de KNZB website

Prestatiemedailles Zwemmen

De grote zomertoernooien zijn inmiddels ook achter de rug, met uitzondering van de WK parazwemmen in Londen. Het zwemseizoen komt daarmee ten einde, en dus zijn de overzichten voor de KNZB-prestatiemedailles gepubliceerd. 

Vanaf heden, tot en met 31 december 2019, kunnen de felbegeerde KNZB Prestatiemedailles weer besteld worden. Sporters die in de top-10 van hun leeftijdsgroep of tot de top-25 van de all-in ranglijsten behoren, hebben recht op een dergelijke medaille. Lees alles na op de Sportprijzen pagina en laat je vereniging de medaille(s) bestellen. 

Ook voor het LAC kunnen nog herinneringsmedailles besteld worden. 

Openwaterwedstrijd uitgelicht: Zeeuws Open Water weekend in Wilhelminadorp en Vlissingen


Al meer dan 45 jaar staan de openwater wedstrijden in Wilhelminadorp en Vlissingen garant voor snelle resultaten. Er wordt immers gezwommen in zout water! De organisaties hebben sinds de gezamenlijke organisatie van de ONK in 2016 en 2017 de handen verder ineen geslagen en werken samen op meerdere gebieden. 

Beide dagen is er een compleet aanbod voor alle leeftijden; van de 250 meters voor de jongste minioren tot en met de 5000m vrije slag in Vlissingen. Ook voor het teamklassement kunnen punten gescoord worden met de ploegachtervolging in Goes en de welbekende estafette in Vlissingen met als inzet de grote taart! 

Inschrijven kan tot en met dinsdag 3 september via OLOWIS

Openwaterwedstrijd uitgelicht: 25e Golfbad Osse 
Maasrace mét Nightswim voor KWF


De Osse Maasrace viert op 31 augustus een jubileum. Voor de 25e keer is Arethusa gastgever van een open water wedstrijd. In de Lithse Ham wordt dit luister bijgezet door een Night Swim op te nemen in het programma. In 2017 en 2018 is al eerder voor het goede doel gezwommen.  

In 2019 wordt dat voor het eerst in het donker gedaan. Een unieke ervaring in Nederland, hoewel de meezwemmers met Maarten van der Weijden natuurlijk al een voorschot hebben genomen. In Oss worden zowel de zwemmers als de baan verlicht. Iedereen mag aan de Night Swim meedoen, natuurlijk is het wel de bedoeling dat je dan meedoet aan de fundraiser. Lees hier meer

facebook.com/knzb.nl/
twitter.com/knzbned
Instagram
Website
Copyright © 2019 KNZB, alle rechten voorbehouden!

contact:
communicatie@knzb.nl

Lees hier hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
Klik hier om je voorkeuren te wijzigen of af te melden