KNZB, 28-01-22  Bekijk mail in browser    
KNZB Logo

Nieuwsbrief Zwemmen januari

Beste zwemliefhebber, 

Bijna twee weken geleden mochten we na een maand van lockdown maatregelen weer het zwembad in om vooral te trainen en dat leverde vele blije gezichten op. (Competitie)wedstrijden waren nog niet toegestaan, maar na de persconferentie van afgelopen dinsdag mogen we ook dat weer gaan beleven. Bij de coronamaatregelen zien we welke maatregelen nog van toepassing zijn. 

In de afgelopen periode zijn daardoor een aantal wedstrijden niet doorgegaan en die zullen grotendeels ook niet worden ingehaald. Voor wat wel doorgaat, verwijzen we naar de agenda en onderwerpen verderop. 

De komende weken zullen ook de nog ontbrekende bepalingen voor kampioenschappen op de langebaan worden gepubliceerd. Mede n.a.v. een brede evaluatie zijn de NK’s waar nodig aangepast en gaan we weer mooie evenementen tegemoet. 

Wij wensen je een heerlijke voortzetting van het seizoen met veel zwemplezier! 

Team Zwemmen 


Beeld: OrangePictures.nl

Coronamaatregelen
Woensdag 26 januari gingen er nieuwe versoepelingen in. Deze zijn verwerkt in het Protocol Verantwoord Zwemmen versie 10.1
 
Voor de zwemsport zijn de belangrijkste voorwaarden:     

  • sporten en zwemmen blijft op alle tijden mogelijk (afhankelijk van de openingstijden van de betreffende accommodatie); 
  • tussen 05.00 uur en 22.00 uur mag publiek aanwezig zijn bij amateursport (zwemlessen, wedstrijden en trainingen), professionele sportwedstrijden en topcompetities; 
  • voor publiek geldt een coronatoegangsbewijs en geplaceerde plaatsen op 1,5 meter afstand van elkaar; 
  • bij amateursport is een geldig coronatoegangsbewijs voor publiek verplicht vanaf 18 jaar; 
  • bij professionele sportwedstrijden is binnen en buiten een geldig coronatoegangsbewijs verplicht voor publiek vanaf 13 jaar; 
  • wedstrijden zijn toegestaan (het gaat zowel om wedstrijden onderling en wedstrijden tegen andere clubs); 
  • sportkantines zijn geopend tot 22.00 uur; 
  • naast kleedkamers, toiletten en douches zijn ook sauna’s weer open. 

Zie ook de pagina met veelgestelde vragen

Agenda januari-maart 2022 

  • PK/RK Winter/Sprint  
  • Minioren Circuit deel 1 - Verplaatst naar periode 14 t/m 29 mei
  • ONMK Kb                   - Verplaatst naar 3-6 november
  • 12-13/02 DSL Voorronde 
  •                Minioren Circuit deel 2 
  • 19-20/02 RK Estafette (of 05-06/03) o.v. 
  •                ONKS 2022 te Eindhoven o.v. 
  • 12-13/03 KNZB Zwemcompetitie deel 4 
  • 19-20/03 Minioren Circuit deel 3 
  • 26-27/03 DSL Finale 

Arena & Regio ClubMeet Finales 
In samenwerking met Hellas Glana wordt druk gezocht naar een nieuwe datum voor de Arena ClubMeet Finale. Zodra de datum bekend is zullen wij deze communiceren. Een nieuwe datum voor de Regionale ClubMeet Finale wordt vastgesteld door iedere Regio zelf, waarbij het ook zo kan zijn dat er geen nieuwe datum gevonden kan worden. Het wel/niet organiseren is afhankelijk van aspecten zoals; beschikbaarheid badwater, ruimte in de wedstrijdkalender en deelname van de verenigingen. De Regio’s zullen de betreffende verenigingen informeren. 

KNZB Zwemcompetitie
De 3e ronde van de KNZB Zwemcompetitie zal niet worden ingehaald en de programma’s van de 4e en 5e ronde worden niet aangepast. De bepalingen blijven vooralsnog onverminderd van toepassing, maar mochten er incidenteel problemen ontstaan; neem dan zo snel mogelijk contact op met het bondsbureau of de eigen Regio. Mocht een vereniging door een (te) hoog aantal besmettingen geen representatief team kunnen opstellen voor een competitiewedstrijd, laat dit dan weten via zwemmen@knzb.nl. Wij zullen zo flexibel mogelijk streven naar een oplossing. 

Dutch Swimming League (DSL)
De eerste ronde van de DSL zal niet worden ingehaald. De tweede ronde staat gepland voor 12/13 februari en de finale voor 26/27 maart. De tweede ronde is dan ook direct bepalend voor plaatsing in de finale. Het inschrijfgeld wordt naar beneden bijgesteld. Wij zullen de deelnemende verenigingen op korte termijn informeren over hun deelname. 

Minioren Circuit
De eerste ronde wordt verplaatst naar de periode van 14 t/m 29 mei 2022. In een van deze 3 weekenden zal de 1e ronde gezwommen moeten worden. Normaal gesproken tellen de beste resultaten uit de combi’s 1e/3e en 2e/4e ronde voor kwalificatie Regio Finales, maar als de 1e ronde niet kan worden ingehaald, telt alleen de 3e ronde voor die programmanummers. Resultaten tijdens andere wedstrijden dan het Minioren Circuit tellen niet mee voor de kwalificatie van de Regio Finales. De 3 andere ronden blijven staan zoals gepland incl. de programmering. We beginnen met ronde 2 op 12/13 februari aanstaande. Ook hier zijn er geen wijzigingen in de bepalingen van het circuit. 

Provinciale Kampioenschappen Winter/Sprint - RK Estafette
De RZC’s onderzoeken de mogelijkheid om de Provinciale of Regio Kampioenschappen Winter/Sprint te verplaatsen. Gezien de voor verenigingen veelal volle kalender zal het niet makkelijk zijn daar invulling aan te geven, maar het is aan de RZC’s om in overleg met de verenigingen daar eventueel een nieuwe datum voor te vinden. Dat geldt ook voor de  Regionale Kampioenschappen Estafette.  

Nationale Junioren- en Jeugdselecties 2022 
De nationale junioren- en jeugdselecties voor het seizoen ‘21/'22 zijn bekend. Klik hier voor meer informatie. Langs deze weg willen we alle geselecteerden van harte feliciteren en succes wensen om het maximale leerresultaat uit de aangeboden activiteiten te halen. Tegelijkertijd willen we iedereen die nu afvalt of de selectie nét niet heeft gehaald een hart onder de riem steken; de meest succesvolle topsporters zijn niet de sporters die het vaakst zijn geselecteerd, maar de sporters die keer op keer het beste weten te halen uit élke situatie. Kortom; geef nooit op! We willen nogmaals benadrukken; de mogelijkheid om je te kwalificeren voor de internationale toernooien is en blijft voor iedereen gelijk. Klik hier voor meer informatie over de kwalificatiemogelijkheden voor de EJK en/of de EYOF. 


Beeld: Kees-Jan van Overbeeke

KNZB+ Zwemmen 2022
In het najaar 2021 hebben bij alle OC's KNZB+ intro trainingen plaatsgevonden voor junioren en jeugd zwemmers met ambitie. Onder leiding van de OC-coaches is getraind en op een paar locaties was ook Marcel Wouda aanwezig om de sporters de kneepjes van het ‘wisselslagvak’ aan te leren. Na de NJK & ONK hebben KNZB+ zwemmers bericht gehad of ze wel of niet zijn uitgenodigd voor het vervolgprogramma KNZB+. De sporters die een positief bericht hebben ontvangen, zullen komende maanden weer een aantal keer gezamenlijk gaan trainen. Dit doen zij op de OC-locatie.

Vanwege de situatie rondom het coronavirus is besloten om in het voorjaar geen landelijke KNZB+ inspiratiedag te organiseren, per OC zal hier lokaal invulling aan gegeven worden voor de geselecteerde zwemmers. Voor meer informatie over het KNZB+ programma, klik hier.
Medio juni 2022 is het weer mogelijk om zwemmers voor te dragen voor volgend seizoen.  

Open water/buiten zwemmen 2022 
Inmiddels beginnen ook de voorbereidingen voor de open water zwemwedstrijden van komende zomer. Inmiddels hebben 12 organisaties hun wedstrijd bij de KNZB aangemeld en begint de kalender langzaamaan vorm te krijgen. Organisaties die zich nog niet hebben gemeld, kunnen dat via dit formulier doen. De voorlopige kalender is hier terug te vinden. 

Deze winter hebben vele fanatici onder de zwemmers het buitenbad opgezocht. Op meerdere locaties was en is het mogelijk om lekker in de open lucht te trainen; een goede gelegenheid om je voor te bereiden op het open water zwemseizoen vanaf juni. Op lezenoverzwemmen.nl vind je een overzicht van alle buitenbaden die momenteel geopend zijn. 

 

Overige mededelingen

  • Het Lange Afstand Circuit (LAC) zal dit seizoen als één periode worden aangemerkt. 
  • Alle aangemelde wedstrijden in de webkalender die door de lockdown niet konden doorgaan, zijn verwijderd. De aanvraagkosten zijn komen te vervallen en eventuele boetes worden teruggedraaid. 
facebook.com/knzb.nl/
twitter.com/knzbned
Instagram
LinkedIn
YouTube
Copyright © 2022 KNZB, alle rechten voorbehouden

contact:
communicatie@knzb.nl

Lees hier hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
Klik hier om je voorkeuren te wijzigen of af te melden