Gawalo
Online versie
Koeling bijna standaard in moderne nieuwbouw 
Oververhitting is steeds vaker een probleem in moderne nieuwbouwwoningen. Toepassing van zonwering en zomernachtventilatie kan veel ellende voorkomen. Maar steeds vaker wordt ook koeling met vloerverwarming en warmtepompen toegepast.
Lees verder >
(advertorial)
Duurzaam, gasloos en vooral gastvrij
De nieuwe locatie van Pruis Schoentechniek & voetzorg is een gastvrij gebouw, waar klanten in een prettige omgeving aangepast schoeisel kunnen uitzoeken en laten aanmeten. Tegelijk moest een gasloos gebouw worden, met warmteterugwinning en aanwezigheidssensoren.
Appartementsgebouw voorziet 100% zelf in water en energie
De Zweedse woningcorporatie Vätterhem bouwt 44 woningen die volledig zelfvoorzienend zijn in energie en water. Waterstof en warmtepompen maken onder meer deel uit van de oplossing.
Lees verder >
Van Hoften Installatietechniek stoot onderhoudstak af
Van Hoften Installatietechniek uit Hardinxveld-Giessendam heeft zijn onderhoudsactiviteiten afgestoten en overgedragen aan Kemkens uit Oss en Energiewacht West uit Rotterdam, twee aan Essent gelieerde bedrijven.
Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Kalibratie van meetinstrumenten nu ook op locatie
Meetinstrumenten voor oplevering, onderhoud en controle van technische installaties moeten regelmatig worden gekalibreerd. Dat kan nu zelfs op locatie met de mobiele service van Euro-Index.
Lees verder >
Podium Gawalo
Martijn Verspeek: “Met social media van klanten naar fans”
Martijn Verspeek van Installatiebedrijf Verspeek in Valkenswaard is niet alleen 'aanvoerder' van zijn bedrijf maar ook succesvol verhalenverteller op social media over medewerker- en klantgerichtheid en marketing. Hoe bereikte hij de status van topinfluencer in de installatiebranche?
Lees verder >
Vakbase W-installatie
Bodemenergie opslaan: welke bronsystemen zijn er?
Een bijzondere toepassing van warmtepompen vormen de warmte-koudeopslagsystemen (wko’s). De bodemopslagsystemen die hiervoor nodig zijn, worden aangelegd door gespecialiseerde boorbedrijven. Welke bodemopslagsystemen kunnen zij aanleggen?
Lees verder >
(advertorial)
Aarding
Kennismiddag Aarding
Aardingssystemen zijn belangrijk voor onze veiligheid. Goede elektrische installaties zijn mede afhankelijk van een goed ontwerp en aanleg van het aardingssysteem. De Kennismiddag behandelt o.a. veiligheidsaspecten (TT- en TN-stelsel), potentiaalvereffening, bliksembeveiliging en EMC-maatregelen.
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright