Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 31 augustus 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Koenen & Co kritisch op fraudesignalen bij grintbedrijf, forensisch onderzoek EBBEN gefrustreerd
De Ondernemingskamer heeft onlangs de impasse moeten doorbreken die was ontstaan tussen de vier broers die aandeelhouder zijn in een bedrijf in zand- en grintwinning. Koenen & Co ontdekte signalen die op fraude of verduistering bij het bedrijf konden wijzen en was niet bereid een oordeel te geven over de jaarrekening 2021 zolang het accountantskantoor […]
Lees verder »
Personalia | Mazars versterkt partnerteam Audit & Assurance
Per 1 september 2023 treden Achmed Bouazza, Janine van Muijlwijk, Sven van der Worp en Lars Zuur als partner bij Mazars toe. Met deze uitbreiding wordt de Audit & Assurance praktijk verder versterkt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Auxilium seminar duurzaamheid | 13 december Afas Leusden

Ondernemen ten koste van het milieu, de medewerkers of de maatschappij is niet meer van deze tijd. Hoe kun je als ondernemer een mooi rendement tot stand brengen, terwijl je ook de wereld een beetje beter maakt? In het seminar op 13 december praten we hierover met Ed Nijpels, Marianne Thieme, sprekers van de Nederlandse Groenbank ING en groenondernemer Arnold Mars CFO van Afas.

Schrijf je nu in! »
Kabinet wil twee miljard euro uittrekken voor koopkrachtverbetering
Het demissionaire kabinet wil volgend jaar twee miljard euro extra besteden om de koopkracht van de allerarmsten, maar ook van mensen met middeninkomens te verbeteren. Dat bevestigen Haagse bronnen na een bericht van RTL Nieuws. Het daarvoor benodigde geld moet volgens een ingewijde onder meer komen van hogere lasten voor bedrijven en mensen met hoge […]
Lees verder »
Afwijzing TVL-aanvraag volgens rechter soms wel degelijk onevenredig
Bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) word door ondernemers veel geprocedeerd over de afwijzing van aanvragen voor TVL en andere coronasteun. Vaak zijn die zaken kansloos, maar soms wordt toch geoordeeld dat afwijzing onevenredig is. Zoals in een recente zaak over een TVL-aanvraag die te laat was ingediend.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ontslag van A tot Z

Hoe kun je op de juiste grond en juiste wijze een arbeidsovereenkomst beëindigen? Welke stappen moet je hierbij zetten? Wat moet je weten van de transitievergoeding en de billijke vergoeding? Hoe werken de procedures met wederzijds goedvinden, procedure bij UWV of procedure bij de kantonrechter? Kirsten Roskam praat je bij op 21 september.

Lees verder »
BOR ook van toepassing op uitbreiding belangen en liquide middelen
Rechtbank Gelderland komt tot het oordeel dat de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) kan worden toegepast op de uitbreidingen van deelnemingen in een bv. Omdat een deel van de liquide middelen en effecten niet duurzaam overtollig is moeten ze voor de toepassing van de bedrijfsopvolgingsregeling ook tot het ondernemingsvermogen worden gerekend.
Lees verder »
Werkgever had verplichte scholing kosteloos moeten aanbieden, studiekostenbeding nietig
Een werkgever kan om meerdere redenen geen rechtsgeldig beroep op het studiekostenbeding doen, oordeelt de kantonrechter. Het studiekostenbeding is dan ook nietig.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
“AFAS is een warm bad en wij zijn de badeendjes”

Toen Leroy Aarland van Aarland Administratie de accountancyportal van AFAS Profit ontdekte, was zijn nieuwsgierigheid gewekt. De combinatie met de boekhoudsoftware van AFAS SB+ zorgt voor een perfecte samenwerking met klanten. “Wij doen niets buiten het zicht van de klant.”

Lees verder »
Maximumbedrag excessief lenen bij een verkrijging krachtens erfrecht 
De Kennisgroep aanmerkelijk belang heeft de vraag beantwoord of voor een erfgenaam voor bepaalde schulden, ontstaan door of vanwege een verkrijging krachtens erfrecht, het maximumbedrag van € 700.000 van artikel 4.14a, tweede lid, van de Wet inkomstenbelasting 2001 verhoogd kan worden, zonder dat bij deze erfgenaam sprake is van een fictief regulier voordeel in de […]
Lees verder »
DNB licht na witwasreprimande toe waar Volksbank in de fout ging
De Volksbank doet niet genoeg om witwassen en financieren van terrorisme tegen te gaan en is daar door De Nederlandsche Bank (DNB) voor op de vingers getikt, meldde het bedrijf onlangs zelf bij de halfjaarcijfers. DNB heeft nu de zogeheten aanwijzing gepubliceerd waarin te lezen is welke overtredingen van de Wwft het bedrijf achter de […]
Lees verder »
Autoleasepark ondanks krimp economie gegroeid, vooral door zakelijke markt
Hoewel de Nederlandse economie in de eerste helft van dit jaar is gekrompen, groeide het autoleasepark tot bijna 1,3 miljoen personenauto’s en bestelwagens. Dat is een stijging van bijna 3 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De sterke arbeidsmarkt zorgt voor meer vraag vanuit de zakelijke markt.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Accountantskantoor zegt dat TVL-aanvraag is ingediend, maar geen registratie in RVO-systeem
Belastingdienst begint met innen coronaschuld ondernemers
Hof buigt zich over vergoeding voor inleveren leaseauto tijdens ziekte
Zirkzee en Activa worden samen Wecountancy
OPLEIDINGEN
Fiscalistenoverleg
Extendum
15 september 2023
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (inclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
15 september 2023
Online cursus Detacheren zonder btw
Accountancy Vanmorgen
4 oktober 2023
VACATURES
Externe accountant -‘s-Hertogenbosch
Flynth
"s-Hertogenbossch
Fiscalist bij RSM – Utrecht
Jobs in Finance
Utrecht
Controleleider – Rotterdam/ Harderwijk
Lentink De Jonge
Rotterdam, Harderwijk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN