Voorstellingen, films en workshops  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Lees deze nieuwsbrief in je browser.
De blaadjes vallen van de bomen en buiten is het guur. Er zijn mooie voorstellingen in de bieb en samen met Hoogt on Tour komt Cinekid naar de Neude. Reserveer op tijd je plekje voor de films en workshops.

Het aantal plaatsen is beperkt zodat iedereen op veilige afstand zit. Bij workshops voor kinderen van 6 jaar en ouder mogen ouders kinderen brengen en in de bieb verblijven.
shadow
Veilig naar de bieb
De Bibliotheek Utrecht volgt uiteraard de instructies van de overheid, het RIVM en de Veiligheidsregio Utrecht. Gelukkig zijn we nog steeds open om te lenen, te lezen, te werken of een activiteit te bezoeken. We zorgen dat alles op veilige afstand gebeurt. Wil je daar meer over weten? Lees dan hier alle maatregelen.
Bij activiteiten waar alleen kinderen deelnemen geldt voor ouders of verzorgers dat je je kind mag brengen. Je kunt zelf een rondje in de bieb lopen, of een ommetje buiten maken. Tien minuten voor het einde kun je naar de ruimte om je kind op te halen.
shadow
Cinekid
Alle films draaien meerdere keren tussen za 17 t/m zo 25 oktober. Reserveer hier!
Films
Pettson en Findus 3: Findus gaat verhuizen, 4+ jaar
Vrolijk avontuur met boer Pettson en zijn kat Findus die gaan verhuizen.

Verhalen met een staartje, 6+ jaar
Wat gebeurt er met beer als hij uit zijn winterslaap ontwaakt? En wat als luiaard ijs probeert te kopen? Mooie, vrolijke animaties over héél veel dieren.

Kort maar krachtig, 8+ jaar
Spanning, ontroering en hilariteit in deze geweldige korte filmcompilatie. Met daarin slapstick, een ingetogen film over vriendschap en een spannende live action film over tijdreizende flessenpost.

Mier, 9+ jaar
Talentvol voetballertje Theo gaat ver om zijn vader gelukkig te maken. Hij jokt dat hij bij de beroemde club Arsenal gaat spelen. Papa is apetrots, maar wat als het leugentje uitkomt? Dat wordt nog spannend.
Workshops
Maaklabs, 6+ jaar
Hier leer je meer over film door het zelf te doen. Met het animatiewiel, een oude maar handige techniek, maak je zelf een gifje. Of maak een flipboekje met tekeningen, blader het heel snel door en bekijk je eigen animatiefilmpje.

meerdere data van 18 t/m 25 oktober | reserveer hier
Maak je eigen stopmotion-film, 8-12 jaar
Toy Story, Binnenstebuiten, Monsters en co. Ook zo’n fan van animatiefilms? Kom je eigen decor bouwen, bedenk je eigen verhaal en laat het tot leven komen met klei en lego. Maak er foto’s van en speel ze snel achter elkaar af.
di 20 okt | Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum | 14.00 – 14.45 uur | reserveer hier
Voorstelling
Jeugdtheater ‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’, 8+ jaar
Theaterbewerking naar het boek van Guus Kuijer!
De ouders van Mieke zijn al een tijdje dood. Ze wonen in een kist in de achtertuin. Aan de overkant van de straat wonen Meneer en Mevrouw T. Van hen leert ze onder andere dat Kerstmis betekent dat je moet huilen. Mieke belandt van de ene absurde situatie in de andere, maar de wereld om haar heen is het over één ding roerend eens: Meisje Mieke is gek.
Na afloop kun je de acteurs het hemd van het lijf vragen.
zo 18 okt | Bibliotheek Neude | 14.00 – 15.15 uur | reserveer hier
shadow
Na de herfstvakantie
Nieuwe cursus!
do 19 nov | Muziek op Schoot in Leidsche Rijn Centrum | meer info en reserveren
Save the date
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Bibliotheek Utrecht - Neude 11 - 3512AE - Utrecht
Profiel wijzigen - Afmelden