img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Aangepaste zomeropeningstijden

In de zomerperiode kennen de bibliotheken gewijzigde openingstijden. Zo zijn de vestigingen in Buiten, Poort en Haven in de periode van 14 juli t/m 6 augustus op dinsdag en op donderdag gesloten. Bibliotheek Stad is de hele maand juli en augustus op woensdagavond en op zondag dicht.
img
Lees verder
img

Vacature: manager Marketing, Communicatie & Innovatie

Wij zoeken een inspirerende leider met marketingvisie, innovatie-ervaring en een warm hart voor de sociaal-maatschappelijke, culturele en dynamische wereld van de bibliotheek in Almere.
img
Lees verder
img

Zomer in de nieuwe bieb

Onze zomerprogrammering voor de jeugd is gestart! Kom je kennismaken met de Ozobot, een vrolijk bosje bloemen knutselen, een bionische arm maken of naar een van de voorleesfeestjes? Je vindt hier het hele programma.
En…. alle workshops kosten maar € 1,- (en sommige zijn zelfs gratis).
img

Tas op reis

Ook deze zomer kun je op een gemakkelijke én leuke manier lekker boeken blijven lezen in de vakantieperiode. Ben je tussen de 7 en 15 jaar? Dan kun je bij ons de Tas op reis lenen. Een tas vol verrassende boeken, helemaal afgestemd op jouw leeftijd. En het leuke is: met deze tas kun je ook een prijs winnen …! Nieuwsgierig geworden?
Lees verder
img

Win je superheld op een filmposter

Ken je ze nog? Dokter Grijper, Queen Cactus, Power Hayden of Ecolana die de wereld redt van vervuiling? Winnaars van de voorgaande jaren van het Superheldenproject. Voor een derde keer op rij zijn we op zoek naar nieuwe superhelden! Ben jij tussen de 4 en 12 jaar? Teken dan je zelfbedachte superheld.
Lees verder
img

De VakantieBieb is weer open

De VakantieBieb weer open! Sinds 1 juli kun je weer genieten van tientallen boeken voor jong en oud. Verder is de indeling van de app iets aangepast en ziet alles er net even anders uit. Nu ook met luisterboeken! De VakantieBieb app is gratis te downloaden. Veel leesplezier!
Lees verder
img

Update verbouwing bibliotheek Stad

Zoals je misschien weet of gezien hebt, zijn wij druk bezig met verbouwen in bibliotheek Stad. Het nieuwscafé is al een aantal weken open op de eerste verdieping. Op de oude plek van het nieuwscafé wordt nu hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe zaal. Een kleinere zaal voor films, workshops, lezingen, debatten en allerlei andere activiteiten. Ook op de jeugdafdeling gebeurt er veel! Daar wordt gewerkt aan een huisje met een green screen, een huisje met een stop motion studio, een active floor en een magisch boek. Houd vooral onze social media in de gaten voor updates!
Lees verder
img

EXPOSITIE 'Façades – Almeerse gebrouwen verbeeld door Paul Brouns

Foto-expositie van de Almeerder Paul Brouns (1967). Naast fotograaf is hij ook vormgever en dat zie je in zijn foto’s. Hij fotografeert gevels van gebouwen, met ramen, deuren, balkons en schaduwen waar hij vervolgens zijn eigen composities van maakt. Tot en met 15 augustus te zien in bibliotheek Stad.
Lees verder
img

Film: La Verité

De New Yorkse scenarioschrijver Lumir komt op bezoek bij haar moeder Fabienne, een gevierde Franse actrice, die naast het acteren ook bezig is met haar autobiografie. Lumir verbaast zich over het gemak hoe Fabienne het verleden inkleurt. Het wordt een confrontatie waarbij weggestopte trauma’s worden opgerakeld en de waarheid eindelijk boven tafel komt.
Stad, vrijdag 17 juli 19.45 uur, zaterdag 18 juli 11.00 én 14.00 uur, dinsdag 21 juli 19.45 uur en woensdag 22 juli 14.00 uur.
Lees verder
img

Coronamaatregelen

Ook in de bibliotheek worden de coronamaatregelen per 1 juli soepeler. De 1,5 meter afstand en het handen wassen blijven uiteraard bestaan. Maar verder kun je weer filmvoorstellingen bijwonen, printen, scannen en kopiëren op de diverse apparaten, een tijdschrift of de krant lezen (zonder handschoenen), studeren en/of werken in de bieb en genieten van een lekkere kop koffie of lunch bij het nieuwscafé of in de tuin. Lees hier alle maatregelen die we treffen om er voor te zorgen dat de bieb voor iedereen een zo veilig mogelijke plek is.
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden