Wat wél goed gaat

Liggen er continu vraagstukken op je bord die schreeuwen om actie? Vraag je dan eerst af wat er wél goed gaat in de school en voilà, je eerste stap richting waarderend leiderschap is gezet. Peter Kerkhof en Martijn Schoonaard weten als geen ander hoe je positieve energie in de school brengt en de kwaliteit van onderwijs versterkt. In dit interview in KADER nemen ze je alvast mee en vanaf 13 maart ook in de nieuwe leergang Waarderend Leidinggeven (100 punten voor herregistratie) van AVS Academie.

Lees verder

Gratis inspiratiesessie
Duurzame inzetbaarheid en strategische personeelsplanning

Hoe zet je duurzame inzetbaarheid (DI) en strategische personeelsplanning in om je schoolteam toekomstbestendig te maken? Waarom is DI zo belangrijk voor jou, je team en je school? Als schoolleider wil je ervoor zorgen dat je medewerkers zich optimaal kunnen ontplooien, gelukkig zijn in hun werk en een passende plek hebben die aansluit bij de schoolvisie. Maar hoe doe je dat? De AVS en VfPf inspireren je graag om hier stappen in te zetten. De inspiratiesessies vinden plaats op 12 verschillende locaties en worden op 2 verschillende data aangeboden:

Startende schoolleider?
Kom naar de masterclass werkgeluk en onderwijskwaliteit!

Scholen die hoog scoren op werkgeluk hebben veel minder personeelsverloop en ziekteverzuim. Klassewerkplek geeft scholen die uitblinken in hun bijdrage aan het werkgeluk van leerkrachten een voorbeeldfunctie. In deze interactieve sessie op donderdag 9 maart (van 12.30-16.00 uur) bij de AVS in Utrecht gaan we zelf aan de slag met dit thema aan de hand van (jouw) cases.

Lees verder

Kom jij ook naar het AVS Schoolleiderscongres?

Ontdek op 17 maart in DeFabrique in Utrecht, een werkplaats voor schoolleiders, hoe we de handen uit de mouwen gaan steken om jouw leiderschap te laten vlammen en het onderwijs nog leuker en beter te maken. Nog geen ticket? Meld je vandaag nog aan. Samen bouwen we aan beter onderwijs, aan sterke relaties, inspirerend leiderschap en geweldige samenwerkingen.

Meld je aan

Advertentie

Mijn nieuwe tuinhuis

Mijn vrouw en ik besloten in de kerstvakantie een tuinhuisje te kopen. Een leuke klus voor in de kerstvakantie en zelfs voor mij eenvoudig te doen, dacht ik. Helaas, dat ging nog niet zo gemakkelijk, maar gelukkig lag dat niet aan mij. Van de vier wanden bleek er één wand ontzettend krom en een tweede wand behoorlijk krom. Zo krom dat we de wanden niet aan elkaar kregen. Wat heeft dit te maken met ouderbetrokkenheid? Lees de blog van Peter de Vries en kom er achter.

Lees verder

Overig nieuws

Meer nieuws

Advertentie

Ontdek het Deense onderwijs tijdens een AVS studiereis

In Denemarken ligt de nadruk minder op toetsen, zitten alle niveaus door elkaar en is de werksfeer top. In de Deense kindcentra voor kinderen van zes tot zestien jaar sluiten onderwijs en vrijetijdsbesteding naadloos op elkaar aan. Wil jij ook kennismaken met het Deense inclusieve onderwijs in een kindvriendelijke sfeer? Samen met andere schoolleiders bezoek je verschillende scholen en een buitenschoolse opvang en maken we mooie excursies. De reis is van 18 t/m 22 juni. Meld je vóór 15 maart aan (vol= vol).

Lees verder

Uitgelicht

Advertorial

Meer vacatures
Meer evenementen

Disclaimer
Ondanks het feit dat de AVS zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze e-mail en zij daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan zij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie en kan zij hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden. Uitgebreide disclaimer