img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Archeologiedag

Het verleden komt tot leven tijdens de jaarlijkse Archeologiedag. In de bibliotheek Stad zijn verschillende activiteiten te doen, voor jong en oud, om kennis te maken met alle aspecten die de Nederlandse archeologie zo leuk maken.
Stad, zaterdag 15 juni
11.00-15.00 uur
Gratis
img
Lees verder
img

Europese verkiezingen: laat je stem horen!

Op 6 juni mogen we stemmen voor het Europees Parlement. Als je stemt, bepaal je mee wie de komende 5 jaar lid is van het Europees Parlement. Zo heb jij invloed op de besluiten die Europa neemt. Schuif op 6 juni aan bij het EU-café in bibliotheek Stad. Ga in gesprek met Europa-experts over de EU en hoe jij hierover denkt.
Stad, donderdag 6 juni
9.00-20.00 uur
Gratis
img
Lees verder
img

Presentatie nieuwe coalitie

Op dinsdagmiddag 28 mei kwamen vertegenwoordigers van PvdA, D66, SP, GroenLinks, Partij voor de Dieren, Leefbaar Almere, en het CDA samen in de huiskamer van Almere, De Nieuwe Bibliotheek, voor de presentatie van hun nieuwe coalitieakkoord. We feliciteren de partijen van harte met dit resultaat. We kijken uit naar een mooie samenwerking!
img

Workshop e-books

Weet je dat je met een bibliotheeklidmaatschap (vanaf het Basisabonnement) ook e-books en luisterboeken kunt lenen? Wil je leren hoe? Kom naar deze gratis workshop.
Stad, donderdag 6 juni 10.00-12.00 uur
Gratis
Lees verder
img

Tip bij de buren: Foto festival Almere

Bij een van onze buren, Casa Casla, kun je op 7 tot en met 9 juni naar Foto festival Almere. Bewonder de exposities en doe mee aan leuke workshops!
Lees verder
img

Winnaars Kinderjury 2024

40.000 kinderen hebben gestemd op hun favoriete boek voor de Kinderjury 2024 – het beste boek gekozen door kinderen. Thomas van Grinsven en Rutger Vink winnen met De Avonturen van Rutger, Thomas en Paco: het pretpark in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. In de categorie 10 t/m 12 jaar wint Kevin Hassing met Mus & Kapitein Kwaadbaard en de Wraak van de Furie.
Lees verder
img

Film: Krazy House

Krazy House vertelt het verhaal van de christelijke huisman Bernie en zijn Amerikaanse sitcom-gezin in de jaren ’90, bestaande uit carrièrevrouw Eva en tieners Sarah en Adam.
Stad, 1, 5, 8 en 14 juni
Vanaf € 5,75
Lees verder
img

Wist je dat...

… je met de Nationale Bioscoopbon ook naar de film kunt in Het Nieuwe Filmhuis?
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden