Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 
Van festival tot theater en van workshop tot het Lab, in de bieb is altijd wat te doen. Deze keer in de nieuwsbrief aandacht voor Kaboom Animation Festival met een spectaculaire opening! Verder een bijzondere theatervoorstelling die 4 sterren kreeg, workshops van het Lab en activiteiten door en voor Utrechters.
S

Maandag 28 maart start het Kaboom Animation Festival. In de Grote hal van bieb Neude kun je waanzinnige VR-projecten bekijken. Kom maandag 21.30 uur naar plein Neude voor een spectaculaire opening. De Japanse kunstenaar Motomichi Nakamura projecteert dan zijn animatie op de voorgevel van de bieb. 

Bibliotheek Neude | maandag 28 t/m woensdag 30 maart | Bekijk hier alle informatie

 
S

Dompel je onder in deze beeldende, muzikale en energieke voorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Paul Schutten. Een voorstelling over het ontstaan van het heelal. Gespeeld door Dood Paard. Geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 10 jaar. 

De Volkskrant gaf 4 sterren ‘Wessel Schrik en Manja Topper laten de lol en buitenissige nieuwsgierigheid die natuurwetenschap kan veroorzaken zien.’ 

 
Foto: Sanne Peper
 
S
In het Laboratorium van de bieb is van alles te doen. Kom a.s. maandag een keer meedoen in het maandelijkse techcafé Makey Monday. Neem je kapotte spullen mee en laat ze repareren in het Repair CaféOf kom fijnstof meten tijdens Meet je Stad. Het Laboratorium is dé plek om te maken en te experimenteren.
 
S

Utrechters Marjolein, Nynke en Fenny toveren bieb Neude om tot modelab Mijn Lievelingstrui. Ze laten zien hoe kleding gemaakt wordt, hoe je zelf het mode-ambacht kunt beoefenen en wat er gebeurt met al die kleding die we weggooien als we erop zijn uitgekeken.
In de Grote hal rijst een installatie van afgedankte kleding op, gemaakt door studenten van Nimeto, er is een foto-expositie van Utrechters in hun lievelingstrui en er zijn verschillende workshops zoals de borduurclub i.s.m. De Voorleeskamer, een workshop spinnen van bibliotheekmedewerker Elza en een workshop mode illustreren door illustrator La Nonette.
Kom naar #mijnlievelingstrui. Over de waarde van kleding, onze identiteit en keuzes.

vrijdag 8 t/m zaterdag 30 april | Hou de website in de gaten voor het programma

 
S

Elke derde donderdagavond kun je haiku schrijven. Haiku is een Japanse dichtvorm. Haikukern Utrecht helpt je op weg.  

Bibliotheek Neude | Podium | Vanaf donderdag 21 april, elke derde donderdag van de maand | 19.30 – 21.00 uur | Meer informatie 

 

 
S
Kun je donderdag 14 april luisteren naar de lezing: Slavernij: hoe herstellen we historisch onrecht? 
 

Van zaterdag 9 april tot en met maandag 18 april is het Boekenweek. Dit jaar in het teken van een ode aan de eerste liefde. Ook in de bibliotheek is dan van alles te doen. Van een schrijversavond tot de dag van de leesclub. Met o.a. Ilja Leonard Pfeijffer, Marieke Lucas Rijneveld, David van Reybrouck en Gerda Blees.  

Het hele programma vind je hier. Reserveer je kaart(en) op tijd, zodat je niets mist.

 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open