KOM NAAR HET AVS-CONGRES - TOT 14 FEBRUARI VROEGBOEKKORTING
Daadkrachtig leiderschap van nu naar 2032, daar draait het om tijdens het AVS-congres. Het programma is onderverdeeld in persoonlijk leiderschap, onderwijsconcepten en schoolbeleid, de samenleving in de school en morgen in de school. De vier  themas bevatten workshops, lezingen en sessies; een gevarieerd aanbod. Daarnaast is er alle ruimte om collegas te ontmoeten, te netwerken en ervaringen uit te wisselen. 

Hoe komt het dat organisaties niet snel genoeg leren innoveren?
Jef Staes, expert op het vlak van businessen cultuurinnovatie, biedt een antwoord op deze uitdagende vraag. Als spreker schudt hij organisaties grondig wakker, gaat hij met zijn publiek het gesprek aan en presenteert hij een unieke woordenschat om innovatie bespreekbaar te maken. Jefs verhalen over rode apen en passieloze schapen maakt furore in Nederland en Belgi. Met zijn flamboyante vertelstijl en confronterende stellingen schetst hij een treffend beeld van de huidige tekortkomingen van organisaties. Deze zijn simpelweg niet gebouwd om de innovatie en informatievloedgolf te trotseren. Directies spelen een cruciale rol in het veranderen van de organisatiecultuur. Jef Staes verzorgt de centrale inleiding op het AVS-congres op 17 maart aanstaande.

Jef Staes was in zijn loopbaan software ingenieur, training manager en Corporate Learning Officer bij Siemens. Hij is bestsellerauteur van de drieluik rond Red Monkey Innovation Management. Als belangrijkste project richtte hij Red Monkey Company op om organisaties verder te begeleiden in de overstap naar een nieuwe organisatiecultuur. www.driessen.nl en www.jefstaes.com


Questions for School leaders
Be prepared to look in the mirror, ask yourself the 12 tough questions to improve yourself and your school today.
Uitdagende woorden van academicus Zachary Walker, die niet schroomt de toehoorders uit te dagen en te confronteren. Op de internationale ESHA-conferentie in Maastricht hield hij al een boeiend betoog over de inzet van (mobiele) technologie in het onderwijs. Zijn huidige werk focust op hoe het beste mobiele technologie te gebruiken voor lesgeven en leren, zodat leerlingen worden voorbereid op de huidige en toekomstige wereld. Hij spreekt over de hele wereld voor schoolleiders en faculteiten, in Noord-Amerika, Centraal Amerika, Europa en Azi. Zachary Walker sluit het AVS-congres af.

Walker is een onderwijsinnovator en auteur van het boek Teaching the Last Backpack Generation.
Hij is faculteitslid van de National Institute of Education (NIE) in Singapore. www.drzacharywalker.com


De vier thema's van het congres
Persoonlijk leiderschap: De schoolleider niet als volger, maar als leider. Is de schoolleider uitvoerend, meewerkend voorman en/of initiator? Welke invloed hebben toekomstige ontwikkelingen op deze functie? We leven in een digitale wereld, waar steeds meer geautomatiseerd is. Denk aan de googlecar, waar je instapt en niet meer hoeft te sturen. Gaan we naar een zogenaamd googleleiderschap? De schoolleider is de  stuwende kracht in de koersbepaling van de school. Professionalisering van de schoolleider is essentieel om toekomstgericht onderwijs mogelijk te maken. Invulling geven aan een toekomstig onderwijsprogramma vereist onderwijskundige kennis, leiderschap en  samenwerking binnen lerarenteams. Dat vraagt van schoolleiders een actieve, stimulerende en faciliterende rol!    

Onderwijsconcepten & schoolbeleid: De inhoud van het onderwijs moet anders om leerlingen die kennis en vaardigheden bij te brengen die ze voor hun toekomst als volwassenen in de 21e eeuw nodig hebben. Het eindadvies Ons onderwijs2032 van Paul Schnabel biedt een eerste stap in de herziening van het curriculum. Welk schoolbeleid is noodzakelijk en welke onderwijsconcepten kunnen ondersteunen bij het (her)ontwerpen van een curriculum en hoeveel experimenteerruimte is er eigenlijk? De ambitie van de school(leider) speelt hierbij een  belangrijke rol. Het draait steeds meer om gepersonaliseerd leren en onderwijs op maat.  

De samenleving in de school: De veranderende dynamiek van nu vraagt om andersdenkende leiders. De nieuwe generatie leidinggevenden kenmerkt zich als doeners en denkers en zijn tegelijkertijd mondiger, maar ook meer zoekende. De leidinggevende kan niet meer alleen alle wijsheid in pacht hebben en zoekt ondersteuning bij zijn team. Kinderen ontwikkelen zich ook anders, maken door de toegenomen digitalisering zelfstandiger opdrachten en leren ook veel buiten lestijd om. Hoe zet u talenten in, voor het team, uzelf of de kinderen? Waar legt u de (gedeelde) autonomie?    

Morgen in de school: Waar wilt u direct morgen mee aan de slag? Wat is op dit moment urgent? Dit thema is gereserveerd voor praktische suggesties op een breed gebied. Deel handvatten en tools. 

Waarom naar het AVS-congres 2017?
- Netwerken, interessante discussies aangaan en informatie uitwisselen
- Collegiale ontmoetingen
- Boeiende sprekers en interessante workshops
- Energie en inspiratie opdoen
- Aandacht schenken aan professionele en persoonlijke ontwikkeling
- Goede voorbeelden en ideen opdoen: leren van collegas
- Informatie over actuele ontwikkelingen, visies en modellen op onderwijsinhoudelijk en leidinggevend gebied
- Uitgebreide informatiemarkt met de nieuwste diensten en producten
- Een smakelijke lunch en na afloop Drinks&Bites voor alle congresgangers
- Weer weten waarom u leidinggevende bent geworden
- Schoolleidersregister PO: het AVS-congres is aangemerkt als bron voor informeel leren. U ontvangt een digitaal bewijs van deelname.

Vroegboekkorting
U kunt tot 14 februari aanstaande nog profiteren van vroegboekkorting. Leden betalen 225 (na 14 februari is dit 260), niet-leden betalen 470 (na 14 februari is dit 560).
Schrijf u in op www.avs.nl/congres2017.

Disclaimer
Ondanks het feit dat de AVS zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze nieuwsbrief en zij daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan zij niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie en kan zij hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid van de AVS bent of omdat u zich heeft geabonneerd op deze nieuwsbrief.

Afmelden voor deze nieuwsbrief?  
U kunt zich afmelden via deze link: http://www.avs.nl/avsnieuwsbrief/afmelden?emailadres=newsletter@newslettercollector.com

www.avs.nl | Uitgebreide disclaimer | AVS Helpdesk | info@avs.nl