Website
0-6 jaar
6-9 jaar
9-12 jaar
Contact
 
Woensdag 5 oktober is het zover, de Kinderboekenweek begint! De bieb is dan natuurlijk dé plek om te zijn. In deze nieuwsbrief lees je wat er allemaal te doen is. Zet het vast in je agenda of reserveer je plek – dan mis je niks. Op onze speciale Kinderboekenweekpagina vind je alle informatie én heel veel leestips. Tot dan! 
S
 

In ALLE bibliotheken van Utrecht kun je luisteren naar groene voorleesverhalen. De Voorleeshelden van Taal Doet Meerlezen voor. 

Kleur daarna mee aan de gi-ga-groene reuzekleurplaat of doe de speurtocht, drink een glaasje groene limonade en ga met fijne (voorlees)boeken naar huis. We krijgen ook bezoek van gi-ga-groene gasten in de bibliotheek. Lees hier wie dat zijn. Ook in alle 5 vestigingen van McDonald’s Utrecht kun je luisteren naar gi-ga-groene verhalen, voorgelezen door de Voorleeshelden. 

woensdag 5 oktober, 15.00 – 17.00 uur | alle bibliotheken van Utrecht  
* Met dank aan de Utrechtse bedrijven die hun medewerkers een middag uitlenen als Voorleesheld en zo de Kinderboekenweek een goede start geven! Voorleeshelden is een project van Bibliotheek Utrecht en Taal Doet Meer. 

 
S
 
 

Iedere dag prikt egel Egalus het bos schoon. Maar steeds vaker als het bos schoon was, lagen de duinen weer vol. En het strand ook. Op een dag kan Egalus de rommel niet meer dragen. 

Kom naar de voorstelling en kijk en luister hoe dit spannende verhaal afloopt! Egalus is het prentenboek van Kinderboekenweek 2022, gemaakt door illustrator Marije Tolman. De voorstelling van Klein Amsterdam Producties gaat op deze dag in première, dus reken op een feestelijke middag! 

woensdag 5 oktober, 15.30 uur | Bibliotheek Neude | reserveer hier

 

 
 
S
 
 

Kom luisteren naar grappige, griezelige en ontroerende poëzie, spoken word en muziek tijdens de gi-ga-groene Kindernacht van de Poëzie. Trek je leukste onesie aan voor een geweldig programma. Bekende dichters en kinderboekenschrijvers als Bette Westera, Bibi Dumon Tak, Ted van Lieshout en Elten Kiene laten hun mooiste gedichten horen. Milouska Meulens presenteert de avond, bloementovenaar Yvonne Lacet maakt de mooiste illustraties en er is muziek met Luc van Loo en Marcelle van der Velden. Wil je zelf het podium pakken? Drie dichters in spé krijgen de kans. In samenwerking met ILFU. 

vrijdag 7 oktober, 19.30  uur | Bibliotheek Neude | reserveer hier 
foto: Michael Kooren
 

 
 
S
 

Tweedejaars studenten HKU Theater maakten speciaal voor de Kinderboekenweek twee voorstellingen. Kom kijken en luisteren! Reserveer online vast je plek.

Een tuin vol leven (4+)
 

Bibliotheek Kanaleneiland, woensdag 12 oktober |
16.00 uur |
 reserveer hier

Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum, vrijdag 14 oktober 16.00 uur | reserveer hier 

Monster Meisje (8+) 

Bibliotheek Overvecht, woensdag 12 oktober 16.00 uur | reserveer hier

Bibliotheek Vleuterweide, vrijdag 14 oktober 16.00 uur | reserveer hier 

 
 
S
 
Verhaalatelier (3-6) 

Luister naar het verhaal ‘Hallo-o-o daarboven!’ van Matthew Farina en knutsel daarna een gi-ga-groen bladerenboek. 

zondag 9 oktober, 11.00 en 13.00 uur | Bibliotheek Neude | reserveer hier

 
 
 
Tijdens de hele Kinderboekenweek kun je zelf de speurtocht ‘Wonderlijke Natuur Weetjes’ in alle bibliotheken doen. Met na afloop een leuke beloning.* 
*zolang de voorraad strekt. 
 
 
S
 

Na eerdere annulering door corona speelt op zondag 2 oktober dan eindelijk de populaire voorstelling ‘Heb je mijn zusje gezien’. Een beeldende, muzikale en vrolijke familievoorstelling naar het bekroonde prentenboek van Joke van Leeuwen.  

‘Heb je mijn zusje gezien?’ gaat over de zoektocht van een meisje naar haar zus. Ze vraagt aan iedereen die haar pad kruist of die persoon haar zusje heeft gezien. Dat levert spannende ontmoetingen op, maar haar zusje zit er telkens niet bij. Totdat er vier meiden op een rij verschijnen. Wie goed heeft opgelet, herkent haar zusje zo 😉. 

zondag 2 oktober, 15.00 uur | Bibliotheek Neude | reserveer hier 

 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open