Kom op kraambezoek bij de aalscholvers & win een natuurboek

9 months ago


Text only:

De natuur in met Roots - 15 maart
Niet leesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browserAbonneren
Eropuit in het NaardermeerOP KRAAMBEZOEK BIJ DE AALSCHOLVERS


In het Naardermeer kun je vanaf maandag 2 april oog in oog komen met een vogel die in Nederland bijna was verdwenen: de aalscholver. Voor Roots ging natuurfotograaf Edwin Giesbers met boswachter Hanne Tersmette alvast op kraambezoek bij deze bijzondere aalscholverkolonie.
Foto: Edwin GiesbersLees verder
Wat een vraag!HOE ONTSTAAT MIST PRECIES?


We kennen het in Nederland maar al te goed: mist. Niet prettig als je in de auto zit, maar in het bos, op de heide of met een fijn zonnetje is het prachtig. Bijna sprookjesachtig. Maar hoe ontstaat mist eigenlijk?
Foto: Theo BosboomLees hier het antwoord
ExpositieHET GROTE VERHAAL


Net over de Belgische grens houdt de Bond voor Verantwoorde Natuurfotografie t/m zondag 25 maart een natuurfoto-expositie. De titel van de expositie in Brasschaat is All is part of a bigger picture. Er hangt werk van onder anderen Bernard Castelein. Hij fotografeerde in het maartnummer van Roots de reportage over Madagaskar.
Foto: Bernard CasteleinMeer informatie
Natuurlijk BiologieWIN DIT BOEK


De Boekenweek (van 10 t/m 18 maart) staat in het teken van Natuur. Roots mag 5 boeken weggeven van biologe en docent Sara van Duijn. Zij schreef Natuurlijk Biologie een toegankelijk, leerzaam en vermakelijk boek, dat je laat verwonderen over de wereld om ons heen.Doe mee en win


SNP-promotieONTDEK FIETSEND DE ZWEEDSE KUST


Fietsen is een ideale manier om een land te verkennen. De wind door je haren, de unieke plekken die je bezoekt en de dagelijkse beweging geven je een gevoel van vrijheid.
Wist je dat Kattegattleden in Zweden onlangs zelfs is uitgeroepen tot fietsroute van het jaar? De route loopt langs een adembenemende kustlijn met onderweg tal van mooie plekken om volop van het natuurschoon te genieten.Ervaar de fietsroute van het jaar


CitroenvlindersWAKKER DOOR DE ZON


Rondfladderende vlinders geven veel mensen het ultieme lentegevoel. Op de eerste wat warmere dagen in het voorjaar, dartelen de citroenvlinders al door de lucht, en dan vooral de mannetjes die opvallend citroengeel zijn gekleurd. Na een winter vasten hebben ze honger.
Foto: Marijke KempsLees verder
Grote Roots NatuurfotowedstrijdSTUUR JE MOOISTE FOTO'S IN


Doe jij ook mee aan de Grote Roots Natuurfotowedstrijd? Deelname is gratis. Insturen kan nog t/m donderdag 29 maart. Wie weet win jij wel de reischeque t.w.v. € 2.000. Of een verrekijker van Swarovski ter waarde van € 1.060.
Foto: Danny Declercq


 Zo doe je mee

Volg Roots ook op


Copyright © 2018
New Skool Media.
Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
                     
                     
               

Grasduinen.nl

Categories: Magazine Environment | Nature
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018