Linkervoet op de B, rechterhand op de IE, en linkerhand op de B. BIEB! Haal deze zomervakantie gratis een picknickmand gevuld met leuke boeken en spelletjes en kom lekker spelen met letters! In de mand zitten een letterspelmat (een soort Twister met letters), toffe letter- en leesspelletjes én leuke voorleesboeken.

Winactie: Strike a pose!
Been in je nek, voeten in de knoop. Wat is jouw gekke houding op de letterspeelmat? Maak een foto tijdens het spelen, deel deze met ons via socialmedia@bibliotheekutrecht.nl en maak kans op een letterspeelmat voor thuis!
 
Leen de mand vanaf zaterdag 8 juli   S
S
 
 

In Bibliotheek Neude zitten heel veel dieren verstopt. Buiten staan twee leeuwen en binnen ontdek je er nog veel meer. Ga mee met de rondleiding en luister naar de mooiste, liefste en gekste dierenverhalen. Kijk, ontdek en struin lekker rond! Natuurlijk kun je na afloop nog verder lezen of je laten voorlezen.   

14, 15 en 16 augustus en 3, 17 en 24 september | 10.30 - 11.15 uur | gratis, wel reserveren. (Een kaartje is geldig voor 1 kind en een ouder/verzorger)

Tip – de rondleiding voor kids 8+ is er deze zomer ook.

 
Reserveer je rondleiding   S
 
S
 
 

Ben jij een echte K-pop fan? Kom dan naar de bieb en volg een masterclass songwriting van de meest succesvolle K-pop songwriter uit ons land, Ronnie Icon. Heb je na de masterclass zin om je K-dance skills te tonen of te ervaren hoe K-pop dance eruit ziet? Ga dan direct door naar RAUM.

zaterdag 26 augustus | Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum | 11.00 - 12.00 uur

 
Lees meer   S
 
S
 
 

In het nieuwe schooljaar starten weer volop nieuwe cursussen! Kom toneellessen volgen, of tekenen, schilderen en smeren in het Kris Kras Atelier, of lekker zingen en dansen bij Muziek op Schoot. Zowel in Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum als Bibliotheek Neude.

 
Meer over cursussen   S
 
S
 
 

Kom je ook naar dit vrolijke feestje ter ere van het 10e en állerlaatste deel van de populaire boekenreeks Superjuffie; Superjuffie in de storm!? Met voordrachten, liedjes, een dieren-red-actie en natuurlijk de makers van Superjuffie, Janneke Schotveld en illustrator Annet Schaap.   

  
zaterdag 16 september | Bibliotheek Neude | 15.00 - 16.00 uur

 
De ticketverkoop is gestart!   S
 
 
Leen   S
 
Leen   S
leen   S
 
Leen   S
S
Deze zomer word je lid van de bieb voor maar €35 i.p.v. €60. Dus voor nog geen €3 per maand lees je lekker door in alle boeken, strips, magazines, e-books en luisterboeken. Het aanbod staat vanaf zaterdag 8 juli voor je klaar.
 
S
 
 
Basisschool Onder de Bogen in Leidsche Rijn organiseerde als onderdeel van de Koningsspelen een sponsorloop. En daarmee haalden de leerlingen € 3.727,51 op voor Bibliotheek Utrecht. Wat een kanjers! De bieb gaat het geld gebruiken voor leesbevordering, o.a. tijdens de Kinderboekenweek. Directeur Deirdre Carasso nam de cheque in ontvangst.
 
 
S

Van maandag 10 juli tot en met zondag 20 augustus is het zomervakantie. In deze periode gelden in een aantal wijkbibliotheken aangepaste openingstijden.  

 
Bekijk hier de zomeropeningstijden   S
S
Website
Collectie 0-6 jr.
Collectie 6-9 jr.
Collectie 9-12 jr.
Contact
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open