Website
0-6 jaar
6-9 jaar
9-12 jaar
Contact
 
Bijna vakantie! Tijd om naar buiten te gaan. Net als de bieb. Want de biebfiets vol verhalen crost door heel Utrecht. Om voor te lezen op onverwachte plekken. Kom je luisteren? 
S
 
 

Deze zomer komen we met de biebfiets naar je toe. We gaan voorlezen in parken en speeltuinen, op pleinen en kinderboerderijen. Je komt de biebfiets tegen bij het zwemplekje bij Amelisweerd, de Veldkeuken, het Griftpark, Wilhelminapark, skatepark, Jaarbeursplein, Moskeeplein, ijssalon Roberto Gelato en nog veel meer plekken. Overal lezen we voor. Kom gezellig langs en kies het verhaal dat je graag wilt horen. Kijk hierwaar je de biebfiets vol boeken en verhalen kunt vinden. Tot buiten!  

 
 
S

Ook het Laboratorium van de bieb gaat op reis. Kom robotjes programmeren, tekenen met een 3D-pen of je eigen stop-motionfilm maken. Je hoeft je vooraf niet op te geven. Het kan zijn dat je even moet wachten als het druk is. Kijk voor meer informatie op onze website

Kun je niet wachten? Bekijk dan het nieuwste filmpje van het Lab. Ontdek hoe je met de lasersnijder een puzzel maakt. 

 
S
Vervelen is deze vakantie niet nodig. Er is altijd wel een boek dat bij jou past. Je vindt ze op deze pagina van de biebWel even naar beneden scrollen. 
 
 
S
 
Lees je liever e-books of wil je naar verhalen luisteren?  Ga dan naar Boek'nTrip van de Online Bibliotheek. Bekijk de boeken- en luistertips per leeftijdscategorie en download je favorieten. Gratis. Ook als je geen lid bent van de bieb.  
 
S

Altijd al willen weten waar je boek nou precies blijft nadat de inlevermachine het boek opslokt? Reis mee met het boek.  

 
S
 
 

Voor kinderen t/m 17 jaar is het lidmaatschap gratis. Nieuwe jeugdleden krijgen tijdens deze zomeractie een bon voor een gratis voorstelling in de bieb cadeau. Tip je vriendjes, vriendinnen, buren en klasgenootjes en dompel ze onder in verhalen. 

 
 
S
 
Eind augustus en begin september kun je naar verschillende voorstellingen van Festival Tweetakt. Een kunstenfestival in Utrecht met theater, kunst en muziek voor iedereen. Ook in bieb Neude. Reserveer nu alvast kaarten voor:
 
 
 
S
In september starten er weer verschillende cursussen. Van een duurzame verlichting op je fiets maken tot toneelspelen (voor verschillende leeftijden). En van Muziek op Schoot tot Kris Kras Atelier. Bekijk hier alle cursussen en schrijf je vast in. Wees er op tijd bij, want de eerste kaarten zijn al verkocht.
 
S
Vanaf maandag 19 juli tot en met zondag 29 augustus zijn er gewijzigde openingstijden. Je vindt ze hier.

Let op: vanwege een interne verhuizing is Bibliotheek Vleuterweide van woensdag 28 juli tot en met vrijdag 8 augustus gesloten.
S
 
Kleurwedstrijd: Geef de Dom kleur  
Heb je de kleurplaat al gedownload? Leuk om tijdens een regenachtige middag in te kleuren. En je kunt ook nog eens mooie prijzen winnen. Download ‘m hier. 
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open