Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 
De bieb gaat naar buiten. De biebfiets vol verhalen crost door heel Utrecht. Om voor te lezen op onverwachte plekken. Waar ontmoeten we jou deze zomer?
S
 
 

Deze zomer komen we met de biebfiets naar je toe. We gaan voorlezen in parken en speeltuinen, op pleinen en kinderboerderijen. Je komt de biebfiets tegen bij het zwemplekje bij Amelisweerd, de Veldkeuken, het Griftpark, Wilhelminapark, skatepark, Jaarbeursplein, Moskeeplein, ijssalon Roberto Gelato en nog veel meer plekken. Overal lezen we voor. Kom gezellig langs en kies het verhaal dat je graag wilt horen. Bekijk hier waar je de biebfiets vol boeken en verhalen kunt vinden. Tot buiten!

 
 
S

Kun je niet wachten en wil je alvast in zomerse sferen komen? Hier alvast drie leestips. Op onze website vind je nog veel meer zomerleestips. Met de leukste boeken uit je vakantieland.

 
 
S
 
 
Bekijk de hele zomer de beste films en documentaires in de intieme Filmzaal van bieb Neude. Je vindt het actuele programma hier.
 
 
S
 
 
Kleuren alleen voor kinderen? Niks daarvan. De bieb ontving al prachtige, vrolijke en originele kleurplaten. Deze wedstrijd is voor alle leeftijden, dus doe mee. Download ‘m hier.
 
 
S
Altijd al willen weten waar je boek nou precies blijft nadat de inlevermachine het boek opslokt? Reis mee met het boek.
 
S
Nog geen lid van de bieb? Tijdens de zomeractie Duik in de bieb, betaal je voor een jaarabonnement slechts € 30. Voor kinderen t/m 17 jaar is het lidmaatschap gratis. Zij krijgen tijdens deze zomeractie een bon voor een gratis voorstelling in de bieb cadeau. Tip je buren, collega's, vrienden en familieleden en dompel ze onder in verhalen.
 
S
In september zijn er weer volop programma’s in de bieb. Schrijf je alvast in voor de verhalencursus

Roel Maalderink, o.a. bekend van De Speld en meester van het straatinterview spreekt tijdens het Mediacollege van Beeld en Geluid

De veelzijdige Utrechtse schrijver Frank Heinen is onze Bibliotheekgast. Interviewer Sofie van den Enk zal hem het hemd van het lijf vragen. Een van die vragen zal over films gaan, omdat het Nederlands Film Festival neerstrijkt in bieb Neude.

Het hele programma vind je hier.
 
 
 
S
Vanaf maandag 19 juli tot en met zondag 29 augustus zijn er gewijzigde openingstijden. Je vindt ze hier. 

Let op: vanwege een interne verhuizing is Bibliotheek Vleuterweide van woensdag 28 juli tot en met vrijdag 8 augustus gesloten. 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open