Of lok jij ze zelf?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Eindelijk bruin worden! Maar is dat wel zo oké?

Bruin is beautiful, als het van nature is. Maar een zongebruinde huid is een minder goed plan. ‘We moeten af van het idee dat een zongebruinde huid mooi is’, zegt Karlijn Thoonen, die onderzoekt hoe ouders hun kinderen tegen de zon beschermen.

 
 
Quest
 

Wat een hitte! Moet het raam nu open of juist dicht blijven?

Het is weer warm. En dus zijn er weer verhitte discussies, thuis en op de werkvloer over de ramen. ‘Gooi open!’, roept de een. ‘Dicht laten!’, wil de ander. Hoe houd je de hitte buiten?

 
 
 
Wie weet bij jou thuis het meeste van voetbal?

Wie weet bij jou thuis het meeste van voetbal?

Jong Oranje speelt donderdag de halve finale van het Europees kampioenschap Onder-21 jaar. En over anderhalve week begint het EK voetbal voor de grote jongens. Er is dus nog tijd voor een warming-up met de Quest Voetbalpubquiz voor thuis. Wie is bij jullie de grootste voetbalkenner? Dat weet je als jullie alle tachtig vragen hebben beantwoord.

Die vragen zijn niet gemakkelijk. Weet jij bijvoorbeeld hoeveel snordragers in het Nederlands elftal zaten dat in 1988 Europees kampioen werd? En herken jij het logo's van de grote clubs? Dan is dit spel echt iets voor jullie!

 
Quest
 

Waarom is wandelen zo gezond?

We zijn door de coronacrisis meer gaan wandelen. Gelukkig maar, want stappen zetten is hartstikke goed voor een mens. Maar waarom is dat zo? Telt het ook als je binnen op een loopband je meters maakt? En is een beetje slenteren niet net zo goed? 

 
 
Quest
 

Komen muggen op licht af?

Deze week zal met de oplopende temperatuur naar verwachting ook de overlast van muggen toenemen. Licht uit dus, denken veel mensen, want licht trekt muggen aan. Maar dat klopt niet. Er komen allerlei insecten op licht af, maar muggen niet. Die worden door iets anders naar jou gelokt.

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Wat zijn toch die gele bolletjes die bij de augurken zitten?

De één veegt ze zorgvuldig van een augurk af, de ander eet ze zonder na te denken op. Wat zijn die kleine gele bolletjes onderin de pot?