Gitarist abonnementen

Proefabonnement: 2 nummers voor 12,50

Jaarabonnement: met welkomstcadeau of introductiekorting.

Nieuwste editie: los bestellen voor maar € 7,95 - gratis thuisgestuurd

Download onze digitale editie via all you can read abonnement Readly

In deze Gitarist.nl Nieuwsbrief

De nieuwe editie van Gitarist is verkrijgbaar, in de winkel in Nederland en Belgi
Of bestel ‘m in onze webshop Muziekmagazines.nl/gitarist
Ookvanuit Belgi: bestel bij ons - we sturen op zonder verzendkosten

  • Komende zaterdag Bridge Guitar Convention
  • Vanaf vrijdag Bridge Around Town
  • De Anny - alles-in-n audio-oplossing van LD Systems
  • Muzikantendag 1 juni
  • Amsterdam Rocks 8 juni
  • Ernie Ball PolyPro straps bij veel dealers verkrijgbaar


Komende zaterdag 1 juni Bridge Guitar Convention
Gitaar-en basbeurs, masterclasses en workshops in Muziekgebouw Eindhoven

De Bridge Guitar Convention is gitaar- en basbeurs met masterclasses en workshops in n. Op elke vierkante meter van Muziekgebouw Eindhoven vind je gitaren, bassen, versterkers en effecten bij de stands van meer dan 70 merken. Als je verdiept bent in het uitproberen van al die gear, moet je uitkijken de workshop van je favoriete gitarist niet te missen.

 

BRIDGE GUITAR CONVENTION
Tickets voor beurs + masterclasses 12,50, studenten 7,50
Zaterdag 1 juni, 11.00-17.30u zaal open 10.30u, Muziekgebouw Eindhoven
(Heuvel 140, dichtbij station, parkeren in Q-Park Heuvelgalerie, Ten Hagestraat 6A)

 

 

 

Schrijf je in op een van de workshops tijdens de Convention
Workshops Modern Songwriting, Rock Guitar Orchestra en Shoegaze Soundscapes

De masterclasses tijdens de Convention kun je bijwonen zonder inschrijving, voor de drie workshops in de Hertog Jan Zaal moet je je wel inschrijven. Maximaal 15 deelnemers!


Workshop 1
11.45 13.00  Modern Songwriting Grote Zaal 
Met Jeanne Rouwendaal en Leif de Leeuw
Songwriter Jeanne Rouwendaal van de band Wies en meestergitarist Leif de Leeuw zullen samen inzichten geven in hun songwrite-concepten en benaderingen en actief met de deelnemers aan de slag gaan met ideen die ter plekke gevormd worden. Unieke kans om van dichtbij deze twee geweldenaren aan het werk te zien en inspiratie op te doen op het gebied van tekst, sfeer en bijpassende gitaarpartijen.



Workshop II
13.30-14.45  Rock Guitar Orchestra Grote Zaal 
Met Reinier Scheffer, geassisteerd door Sam Spoorenberg 
Samen een rockstuk spelen met powerchords, drop D tunings, kleine licks, mutes, soloconcepten en diverse technieken en solo-ideen. Reinier Scheffer (gitarist van o.a. Blf en Niels Geuzenbroek) en assistent Sam Spoorenberg (Stickies & La Loye ) zullen de gitaristen begeleiden in het creren van een muziekstuk en voluit hun kennis delen! 



Workshop III

16.00-17.15 Shoegaze Soundscapes Grote Zaal 
Met Django Trienes
Onder begeleiding van soundwizard Django Trienes (The Visual & La Loye) duiken we in de wereld van effectpedalen en expressieve speltechnieken. De workshop verschaft je inzichten in de werking van verschillende soorten pedals en wat voor bijzondere geluiden je tevoorschijn kunt toveren. Samen vormt dit een spannend klanktapijt met bijzondere gitaarpartijen en sounds! De gitaren en effectpedalen voor deze workshop zullen door de organisatie verzorgd worden.
Schrijf je nu in voor een van de workshops

 

Afbeelding met gitaar, speelgoed, muziekinstrument Automatisch gegenereerde beschrijvingJAMMEN OP DE HUBTOWERS
Tijdens de Bridge Guitar Convention kun je de hele dag door met headphones jammen op een aantal zogenaamde Hubtower Music Stations en samenspelen met andere bezoekers van de beurs. De hubtowers huisvesten een volledig band-instrumentarium en zijn een ideaal middel om zonder overlast even helemaal uit je dak te gaan en al je inspiratie gelijk toe te passen. 
(alle nodige instrumenten zijn aanwezig op de Hubtowers!)

 

BRIDGE GUITAR CONVENTION
Tickets voor beurs + masterclasses 12,50, studenten 7,50
Zaterdag 1 juni, 11.00-17.30u zaal open 10.30u, Muziekgebouw Eindhoven

 

 

Bridge Guitar Festival is al in volle gang! wo 29 mei t/m zo 2 juni

Gisteren is het Bridge Guitar Festival van start gegaan met een concert van Robert Cray, vanavond speelt Dinosaur Jr. in de Effenaar, morgen gaat Bridge Around Town van start met een lawine aan gratis gitaarconcerten door de hele stad heen.

 

 

Afbeelding met tekst, poster, schermopname, tekenfilm Automatisch gegenereerde beschrijvingDe Anny - alles-in-n audio-oplossing van LD Systems
op batterijen met mixer en draadloze microfoon

LD Systems presenteert de ANNY-serie - een PA-systeem op batterijen voor muzikanten, singer-songwriters, straatartiesten en gebruikers die het gemak van een Bluetooth-luidspreker waarderen en toch waarde hechten aan geluid van hoge kwaliteit en professionele apparatuur.

 

Of het nu voor mobiele live optredens is, spraakversterking in clubs en scholen, of gewoon voor goed geluid onderweg, ver weg van elk stopcontact - ANNY is een volwaardig PA-systeem dat elke locatie in een podium verandert.

 

Lees er alles over op Gitarist.nl.

 

Nieuwe editie Muzikantendag
zaterdag 1 juni in de Melkweg Amsterdam

Een nieuwe editie van de Muzikantendag!
Ambitieuze muzikanten kunnen zich laten ontdekken, nieuwe kennis op doen en andere muzikanten en professionals uit de muziekindustrie ontmoeten. Het is d plek om informatie in te winnen over het professionele leven van een muzikant en de volgende stap te zetten in je carrire. Met een programma bomvol met panels, flitscolleges en clinics kan de beginnende muzikant zijn/haar/hen hart ophalen. Lees verder.


Afbeelding met elektronica, Elektronisch apparaat, hendel, transistor Automatisch gegenereerde beschrijvingErnie Ball PolyPro straps bij veel dealers verkrijgbaar
Sterke en comfortabele draagbanden voor gitaar en bas

Vrijwel elke gitarist gebruikt een gitaarband. Zo’n strap moet aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals sterkte en draagcomfort. En als hij er een beetje knap uitziet is het helemaal perfect.



Ernie Ball heeft zulke straps in zijn PolyPro-serie, voor gitaristen en bassisten.


Check de straps op Gitarist.nl

 

 

Topgitaristen op Amsterdam Rocks Festival - 8 juni in Q-Factory Amsterdam
Met MY BRAINBOX FT. JAN AKKERMAN, FOCUS, WILD ROMANCE, QUEEN'S PLEASURE, MARCEL SINGOR BAND, JOIN THE WOLF PACK

 

Jan Akkerman en Thijs van Leer tegelijk op n festival, dat komt niet vaak voor. Op zaterdag 8 juni gaat het gebeuren tijdens Amsterdam Rocks, waar de vaderlandse muzikantentop zich verzamelt. My Brainbox ft. Jan Akkerman, Focus met Menno Gootjes, Wild Romance met Dany Lademacher en David Hollestelle, Queen's Pleasure met Teun Putker en de Marcel Singor Band zullen Q-Factory laten rocken die zaterdag vanaf 15.00 uur 's middags tot 23.00 uur ’s avonds.

 

Lees verder op Gitarist.nl en bestel je tickets!

 

 

Gitarist 399, juni 2024, ligt nu in de winkel!

  Bestel de nieuwe editie online bij ons via de site - kies voor ‘nieuwste editie van Gitarist’ ( 7,95, geen verzendkosten!). Klik hier. Abonnee worden mag ook natuurlijk!

   Of koop Gitarist in tijdschrift- of boekwinkel in Nederland en Belgi! 

  Je kan Gitarist ook downloaden voor alle tablets en smartphones via Readly.

Highlights in deze editie: 
 
Altijd al slide willen spelen? In onze feature deze maand lees je hoe je je gear slide-klaar kunt maken.

We spreken twee gitaarlegendes in deze editie: Slash, met opvallend genoeg geen Les Paul maar een ES-335 in zijn handen. De GN’R-legende gebruikt de gitaar veel op zijn nieuwe bluesalbum. En Joe Walsh reflecteert over De Eagles en zijn leven.

In de testsectie deze maand o.a. het goedkoopste model van PRS, een asymmetrisch V-model met Randy Roads-connectie van Jackson, een nieuwe Mark combo (na 15 jaar!) van Mesa/Boogie, een eerste looperpedaal onder eigen naam van Ed Sheeran en een Tonex minipedaal tjokvol ampsounds.

En we spreken Teun Putker, die momenteel als een speer gaat met Queen’s Pleasure. En  CEO Andy Powers en oprichter Bob Taylor over 50 jaar Taylor inclusief een test van een jubileummodel van het jarige merk.

 

Nog veel meer online extra’s bij de nieuwste edities Gitarist checken?
Ga naar: gitarist.nl/gitarist-extra/

 

Digitale Editie van Gitarist via Readly

Gitarist kun je in de App Store en Google Play als digitale editie vinden via de apps voor alle tablets en smartphones via Readly tegen 'all you can read' abonnementsprijzen.

Als je een Readly abonnement neemt kan je ook de eerder verschenen edities lezen, zie hieronder!  

 

Gitarist/Gitarist.nl
Uitgeverij de Inzet bv
Atlantisplein 1 - 1093 NE Amsterdam

uitschrijven nieuwsbrief
contact
www.gitarist.nl